Наръчник за безумни въпроси: близнаците/ тризнаците (част 2)

  • Прочетено 3207 пъти

Надяваме се, че хубавичко сте се посмели с първата част на най-често задаваните въпроси на родители на близнаци. А какво по-хубаво от куп смешни изцепки? Как какво – втора порция още по-смешни въпроси, разсъждения и констатации по повод отглеждането на близнаци/тризнаци в България! Ако първия път сте се смяли, смехът и забавлението са гарантирани и сега! Изобщо няма да се бавя, направо започват „бисерите“!

Мъдрости по повод двойните (и тройни) бебешки колички:

„Извинете, вие с този луксозен автомобил, пуснахте ли смс за синя зона?“ – ами, да, в тази държава само за това не са се сетили да ни таксуват още, но има будни граждани, които са загрижени да не ощетим хазната J

„Едни полицаи ме попитаха дали имам книжка, за да управлявам този "автомобил"...разбира се, беше шега.“ – на шега, на майтап, аз имах нужда от доста време, за да свикна с габаритите на количката.

Ето пък какви неща им хрумват на хората по повод зачеването, раждането и отглеждането на малките бебенца:

„В ин витро клиниката ли си избрахте да са момче и момиче? Доплаща ли се да ви направят две различни?“ – ако първата част от въпроса съм склонна да я разбера (въпреки, че да си избереш пола на детето е невъзможно към момента), то втората ме хвърля в дълбоки размисли. Защо пък трябва да доплащаме за пол? И ако можехме да си избираме дали аз като майка на две повтарящи се (момчета) бих платила да са „различни“?

„Бременността с близнаци 18 месеца ли продължава или само 9?“ – продължава 9 месеца, но на бременната й се струват като 18.

„Ама ти ли ги износи и трите??“ - не, баща им помогна с едното.

„Наистина ли близнаците акат заедно, по едно и също време? Като се наака единия, нааква ли се и другия?“ – не, съвсем не наистина.

Следва порция възклицания и констатации:

„О, ама и вие със сестра ти ли сте близначки?! Е как така и ти ще имаш бе?! Нали е през поколение?!“

„Госпожо, ако искате отстъпка от таксата, трябва да попълните декларация, че и двете Ви деца са от един баща!“

„Ииии браво на таткото!“ -  Що пък на таткото?

„Ама как така искаш още едно? Ще ти мине! Ами ако пак се получат две?“ – ами...2 + 2 = 4

„ЧЕТИРИЗНАЦИ - Всичките едновременно ли излязоха? Как ги къпеш? Всичките заедно или един по един? Четиризнаци? Да, бе, да?! Шегуваш се! Глупости!  Всичките ли са ваши?!

  

Работата по този проект с UWEAR беше изключително приятна и забавна. Поклон (и ако ще да звучи нескромно) пред всички родители, които зачеват, раждат, отглеждат, хранят, обличат и образоват повече от едно дете в тази държава!

 

Автор: Александра Русева / mamadnes.com

Блогърка и майка на момчета близнаци

... и отново една дузина други майки

* на снимката Теодора, Калина и Диляна

Е-бюлетин

Запишете своя e-mail за нашия онлайн бюлетин и следете новите ни продукти и промоции първи. Въведете своя e-mail в полето по-долу.

Log in or create an account