Безплатна доставка до автомат на Еконт и Спиди

Уважаеми клиенти,

Епидемията  от COVID-19 е вече в нашата страна. От няколко дни е обявено Извънредно положение. Как всички ние да продължим да правим това, в което сме най-добри, без да застрашаваме здравето на околните? Като бъдем отговорни в поведението и контактите си с другите хора.

Съветваме нашите клиенти, когато и където е възможно, да използват услугите на Смарт куриерите на „Спиди“ и „Еконт“. Автоматичните пощенски станции на двете големи фирми правят възможно получаването на куриерски пратки по всяко време на денонощието без да се чака на опашка в близост от други клиенти и при използването безналично плащане, чрез банкова карта.

В подкрепа на тази наша препоръка, за периода  от 16.03 до 29.03 обявяваме безплатна доставка, независимо от размера  на поръчката  до всяка от автоматичните станции на куриерите Спиди и Еконт в страната. Моля при подаване на поръчка да упоменавате желания от вас автомат на една от двете куриерски фирми в полето със забележки.

Списък на автоматите на Еконт може да намерите >> тук

Списък на автоматите на Спиди може да намерите >> тук

Ние продължаваме да доставяме продаваните от нас стоки на територията на цялата страна съгласно познатите ви условия за доставки и плащане описани в нашия сайт. В последните дни ставаме свидетели на изявления на всички куриери в България, че са предприели мерки и правят всички възможно да гарантират здравето на всички при получаване на куриерските пратки в техните офиси или на адрес на клиентите.

Бъдете здрави и се пазете!

Екипът на UWEAR.bg

Прочети още...

9 години LEGO Ninjago

Преди 9 години през януари 2011 за първи път по американските телевизионни канали започва излъчването на анимационната поредица  за нинджите от  LEGO Ninjago. Едва ли някой тогава е предполагал в какъв бранд ще се превърне Ninjago и как милиони деца няма да могат да откъсват поглед от телевизионните екрани,  как с нетърпение ще очакват следващите епизоди. Как ще искат всичко около тях да е на LEGO Ninjago  От тогава до сега  цели  11 сезона се извъртат, като сега нова поредица наднича зад ъгъла. Ninjago наистина е една от най-популярните собствени продуктови линии, създавани някога от LEGO Group. Става толкова известна, че когато екранната историята стига до естествения си логичен край, бива съживена след кратка почивка. Оттогава до сега тя се превръща във evergreen тема, като всяка година се появяват  нови сезони. След филма LEGO NINJAGO,  който излиза на големя екран през 2017 външния вид на героите бива променен, за да съответства на този на филмовите версии, въпреки че телевизионните нинджи съществуват в различни вселени. Продуцентите също експериментират с времетраенето на епизодите, като те стават все по-кратки. В дванадесетия сезон на поредицата например ще очакваме да видим нинджа, пренесена в дигиталната сфера на класическата аркадна игра Prime Empire, абсолютна новост до момента. Дотогава отделете малко време, за да оцените мърчандайза на NINJAGO от нашия онлайн магазин.

Прочети още...

Нови LEGO филми?

 

Договорът на филмовото студио Warner Bros изтече през есента на 2019г. и LEGO се оглеждат за нов партньор в областта на анимацията. Universal Pictures преговаря с LEGO за изключително партньорство при производството на нова порция продукции, базирани на темите от популярната марка конструктори.

Все още не е ясно какво ще последва след “The Lego Movie”, “The Lego Batman Movie” , The Lego Ninjago Movie” и “The Lego Movie 2“, донесли милионни приходи на Warner Bros, но Датската компания за играчки няма да спира да търси печеливши филмови проекти, с които да насърчава интереса на децата към собствения си бранд. Все още остава неясно дали ще се търси ново съдържание, както беше при “The Lego Movie” или ще се експлоатира позната вече LEGO тема, като например “Jurassic World”, за което все повече се говори. Предстои да видим.

Припомняме, че LEGO Group със своите специализирани магазини за тухлички, тематични паркове „LEGO Land“ и успешни партньорства се превърна в компанията за играчки с  най-големи приходи за  2015. Създаването на нови и нови теми, базирани на изключително популярни и успешни детски лицензи помага на групата да продължава да увеличава свята печалба до 5.5 милярда долара през  2018. Това ни кара да смятаме, че предстоящите LEGO базирани анимации ще бъдат стъпка в правилната посока.  

Прочети още...

Какво се случва с Fortnite?

Какво се случва с Fortnite?

Един въпрос от вчера тревожи милионите фенове на електронната игра Fortnite? Какво всъщност се случва с играта.

След като вчера арената на Fortnite беше ударен от астероид, изчезна напълно и беше заменена от огромна черна дупка. Напълно невъзможно е да се играе сега. Така създателите на играта са решили да отбележат  края на 10 сезон на Fortnite и вероятно началото на сезон 11.

Какво се случи вчера на 13.10.2019?

Fortnite е унищожен - а на негово място е просто голяма черна дупка. Всичко е обвито в мистерия.

Разработчиците Epic Games отдавна анонсираха събитие, наречено „The End“, което ще дойде на 13 октомври. В допълнение голям часовник отброяваше на обратно и засилваше усещането, че идва нещо голямо, когато бъде достигната нулата . И то се случи. Играчите, които бяха вътре видяха буря от падащи астероиди, които унищожиха играта - след това те попаднаха в черна дупка, която замени цялата вселена. В унисон на това от Epic изтриха  социалните си канали и ги замениха с жив поток на черната дупка.

Ще се върне ли Fortnite?

Почти сигурно ще се върне. Epic прави огромни пари от Fortnite и би било много необичайно разработчиците да изоставят тази златна мина. Най-вероятно  след всичко това ще дойде сезон 11 или каквото Epic реши да назове за следващата порция от играта. Но не знаем кога, как или с какви промени. Може да се върне и в съвсем различна форма - може би например със съвсем различна карта.

Има ли някакви предположения какво ще се случи след това? От дупката започнаха да излизат числа. Какво означават, обаче никой все още не може да разгадае.

Ние вярваме, че  играта  ще се завърне с гръм и трясък за да донесе неповторимо усещане на своите фенове.

До тогава не спирайте да търсите утеха в нашите предложения за Fortnite мърчандайз  тук >>

 

Текстът е от Independent

Прочети още...

Как да изберем правилния ски екип за деца

 

Затруднявате ли се в избора на подходящ ски екип за вашето дете? Много от предлаганите марки ски екипи си приличат, как да се ориентирате в многообразието ? Как да ги сравните? И кои е най-подходящ за вашето дете?

Ако детето ви активно спортува по белите писти,  прекарва по няколко часа на ден на снега, независимо от условията навън, то изискванията към екипировката трябва да бъдат завишени.

1. От какво се нуждае Вашето дете?

Нека започнем с опита Ви от миналата година – какъв екип имаше детето Ви миналата година? Доволни ли сте от него? Налага ли се промяна,  и ако да, по каква причина?

Важно е да прецените какви ще са нуждите на вашето дете. Дали ще излиза само за час-два да играе на пързалката пред блока/къщата? Ще му позволявате ли да лудува по снега, да се затопля с риск от изпотяване,  та дори и да се накисне в преспите топящ се сняг. Има ли необходимост  зимните екипи да са наистина топли, непромокаеми и дишащи?

2. Могат ли децата сами да обличат и събличат зимните си якета и панталони?

Изберете ски екип, който децата лесно слагат и махат. Особено важно е ако сте многочленно семейство и трябва всички за кратко време, в не много широка (хотелска) стая да се подготвим за пистите. Добре е ски якетата и панталоните да са проектирани и изпълнени с лесни за опериране от децата ципове, велкро ленти и „тик-так“ бутони.  Когато вътрешната подплата е гладка не създава никакви затруднения при мушкането на краката в панталоните или на ръцете в ръкавите.

3. Водоустойчиви ли да са екипите за ски?

Предполага се, че екипировката за ски ще поддържа детето ви сухо през целия престой навън на снега. Затова е добре да проверите индекса на водния стълб (означен е на етикетите) на дрехите. Колкото по-висок е той,  толкова по-добра защита гарантира при екстремни условия. Проверете дали всички шевове са подлепени със специална лента за хидроплътност.

Всички LEGO® Tec ски екипи се предлагат с воден стълб, не по-малък от 8000 мм, като понякога достигат до 15 000 мм

Вижте още >>Воден стълб – какво означава и как определя водоустойчивостта на якето

4. Пази ли топло зимното яке вашите деца?

Важно е якето и панталонът да са ветроустойчити. Често вятърът е причина децата бързо да настиват вън. Изберете якета, които имат „платка“ под циповете, ластична пола на кръста, маншети или ластици на китките. Те не позволяват на вятъра да прониква под якето и да преохлажда затопленото тяло.

В същото време, при интензивно движение човешкото тяло отделя голямо количество топлина и водни пари, които е добре да се отвеждат навън през дишащите пори на мембраните. Ако децата не могат да се отърват от излишната телесна топлина рискуват да се простудят и настинат. Препоръчваме Ви да вземете яке и панталон за ски, които са изработени от дишащи материи и не задържат водните пари

Вижте още >> Топлят ли ски якетата или имат друга задача

5. Устойчиви ли да са ски екипите?

Независимо дали децата са на пързалката зад блока (къщата) , или са снежните писти, по които често имам заледени участъци, ски екипировката трябва да може да издържа натоварването от детските активности. Финишният слой трябва да бъде достатъчно износоустойчив на абразивното действие на различни твърди предмети и ледени зрънца

6. Нещо за сигурността?

Ева ли ще се много спокойни, ако връзки от качулката или други свободно висящи части на якето на вашето дете може да се закачи на седалката на лифта или други механизми по пистите.

Припомняме, че якетата на LEGO® Tec имат механизъм за освобождаване, чрез малки „тик-так“ закопчалки на качулката в случай, че се заклещи.  Единствено LEGO® Tec якетата предлагат по катарама за системно закрепване към LEGO® Tec ръкавици, която предотвратява загубването на ръкавиците и предпазва от инциденти, при заклещване им от вратата на кола, седалка на лифт, и т.н.

Светлооразителни участъци правят по екипа правят детето забележимо дори и в тъмната част на деня или в условията на намалена видимост.

7. Как да изберете правилния размер?

Важно е Вашето дете да се движи свободно навсякъде на открито  и особено на пистите.  Това се постига, чрез ски екип с удобна съвременна кройка. За момичетата често на кръста е предвиден ластичен колан, за да подчертава елегантността на девойките.  Момчешките екипи традиционни са малко по-свободни.

LEGO® Tec определят толеранс за размерите на дрехите, като препоръчват следните  граници:

                                                     Височина на детето <см> / Размер на ски екипите <см>

102-107 / 104

108-113 / 110

114-119 / 116

120-125 / 122

126-131 / 128

132-139 / 134

140-143 / 140

144-149 / 146

150-155/ 152

156-162/ 158

162-167/ 164

8. Кои ски екипи могат да се перат и сушат?

Екипите за ски на LEGO® Tec могат без проблеми да се перат машинно. Ако препоръчваното от нас почистване на мембраните само с влажна кърпа не донесе желания резултат, то спокойно може да ги сложите в пералната машина.

За повече инструкции прочетете >> Пране и сушене на ски екипи LEGO® Tec

LEGO® Tec проектират връхните дрехи за активни деца, в постоянно движение навън, независимо от атмосферите условия през зимата. Техните дрехи са връх по отношение на безопасност, защита и комфорт. Просто изберете своят модел  цвят >> тук

 

 

Прочети още...

Защо точно часовниците са на 10:10

Ако се чудите защо на рекламите за аналогови ръчни часовници всички те показват 10 часа и 10 минути, то отговорът навярно се крие в следните твърдения:

Това разпределение на малката и голямата стрелки по циферблата открива  най-добре логото на брандът, който промотира дадената марка или модел. В случая на предлаганите от нас часовнци това напълно важи за LEGO link watches.  Навярно ако секундарната стрелка сочи 6 часа е единствено и само за баланс.

Стрелките ( малка и голяма)  при 10:10 сключват латинската буква V,  което маркетолозите са преценили, че се асоцира от потребителите с Victory ( победа) или с усмивка, върху човешко лице и създава положителни нагласи у потенциалните купувачи. Посоката от центъра нагоре също се свързва с успех и просперитет. Навярно са стигнали до този извод, след като са опитали с комбинацията 8:20 ( осем и двадесет) и са постигнали разочароващи резултати.

Ето защо се твърди, че 10:10 е точното „рекламно“ време.

За положителни емоции с нашите часовници и будилници >> тук

Прочети още...

Отново на училище с LEGO часовници

Остават броени часове до началото на новата учебна година. Лятото приключи и е време за училище. Но не всичко е загубено. Навярно извън училище ще следват забавни тренировки, танци, занятия или курсове.  А домовете на децата също ще ги очакват да се  приберат след учебните занятия. 

Какъв по-добър начин децата да отброяват  минутите до любимите занимания  от това да следят  оставащото време, чрез един от страхотните LEGO сглобяеми часовници

LEGO NINJAGO

Събудите скритата нинджа, чрез един от новите LEGO Ninjago часовниците. С участието на Кай, Кол и Зейн.

LEGO Star Wars 20 години

За да отбележат 20-годишнината на  LEGO Star Wars, създателите на едноименните часовници пускат много нови дизайни. Включително Darth Vader, Stormtrooper, BB-8 и R2-D2

LEGO Jurassic World

Животът намира начин да ти поднесе приключения. Съществуват ли още динозаври или са само плод на художествена измислица?

 

LEGO DC Super Heroes

За първи път гамата на LEGO Watches се насочва към света на DC Comics с трио от емблематични герои – Superman, Batman и Flash. Ето ги тях.

Всички наши LEGO часовници и будилници >> тук

Ученически принадлежности и канцелария >> тук

Прочети още...

LEGO® закачалки за стена

Комплектите за закачалки за стена  LEGO® са цветни,  висококачествени артикули от производителя на световно известните туклички.  Оформените като „копчета“ елементи могат да се инсталират на стена или врата, за за да намерят различни приложения.  Да изпълняват ролята на закачалки за дрехи и аксесоари или просто за забавна, и цветна декорация в детска или тийн стая.

Всеки  от сетовете включва три различни по големина „гъби“  ( малка средна и голяма) в класическите за LEGO® три цвята червено, жълто и синьо.

 

Потърсено е разнообразие в другите две опаковки чрез бяло-сиво-черна композиция и  набор от три пастелни цвята за момичета.

 

Стенните закачалки на LEGO®  и се вписват във всяка стая и могат да бъдат подредени в множество комбинации.

 

Инсталирането им става посредством пластини (плочки), които се монтират с  крепеж за съответната основа и след това влизат като шейна в основното тяло на закачалките. Крепежи в комплектите не са включени.

Още идеи за декориране на детски стаи може да получите от нашите висококачествени 100% памук детски спални комплекти .

Прочети още...

Fortnite раници и несесери

Близо година след като създателите на популярната игра Fortnite,  Epic Games се договориха с IMG да администрират производството на мърчандайз  и  точно за началото на учебната година 2019-2020 в България се появиха раници, несесери и канцелария с този бранд. След като от началото на годината феновете се радваха на нашите тениски, суичъри, шапки, хавлии и спални комплекти, то вече може да ходят на училище и с лицензните раници от играта.

Лицензоносителите са одобрили такива дизайни, които остават непреходни с излизането на нови и нови сезони и появата на нови скинове.  В основата на моделите им са залегнали най-полулярните Fornite танци, като разбира се ламата, символ на играта, заема централно място.

Размерите на раниците варират от 38 до 45 см. Най-малките са предназначени за предучилищна възраст или за първокласници с по-нисък ръст. Те са и с най-малък обем. Предимно имат едно голямо отделение  и един преден джоб, който може да бъде по-голям или по-малък.

Основните раниците за първокласници са с височина до 42 см., който размер е подходящ  за втори до пети клас. Все пак удобството зависи от това как растат децата и колко се издължават. Имат две самостоятелни големи отделения и един по-малък челен джоб с органайзер за учебни пособия.

Най-големи са тийнейджърските раници, който стигат до височина 45 см. Две самостоятелни отделения и голям преден джоб с органайзер.

Към раниците разбира се има несесери от същия дизайн. Танци в електрикови цветове и лами

Всички Fornite  раници се произвеждат  „меки“, обратно на концепцията при  LEGO раниците.

>> Към категорията Fortnite

Прочети още...

LEGO раниците сезон 2019. Какво ново?

И през този сезон LEGO  продължава да развива най-успешните си премиум  модели ученически раници за момчета Explorer  и Large от сериите Ninjago. Появяват се два нови дизайна от линията за героичните нинджи. Продължава и предлагането на познатият  Team Ninja, бест селър дизайн от миналата година.

URBAN е новия загадъчен градски мотив по-тъмни краски от Ninjago city

Не можем да пропуснем и Energy – онова  типично,  характерно  свежо  зелено за Lloyd, зелената нинджа,  на което толкова малко деца устояват.

>>Вижте още 10 съвета при избора на ученичска раница

Какво става при момичетата ли?

Появяват се два много яки нови дизайна на LEGO Friends .

Розовият „Good Vibes“ (за добро настроение) и рокаджийската линия за мъжкарани „Girls Rock“

А сега да си припомним кои са най-важните предимства на раниците LEGO <ever>:

Леки: Според лекарите пълната ученическа раница трябва да тежи не повече от 15% от теглото на детето. Ето защо от  LEGO предлагат няколко модела от които родителите да подберат на-подходящата за своето дете. Не само по тежина, но и по размери. Счита се, че раници с височина 38-40см са най-подходящите за ученици в предучилищна възраст и първи клас. Тези с височина 40-44см биха били по-удобни за деца във 2-5 клас.

Ергономия: Важно е когато гърбът на ученическата раница следва извивките на гръбнака. Ето защо предлаганите от нас раници са с подплатени широки регулируеми презрамки, за да не се впиват в детските рамене.  Удобен твърд , вентилиран гръб, който предотвратява изпотяването.

Без PVC съставки: в целия асортимент на LEGO раниците няма нито една, която съдържа в себе си PVC, азотни багрила или фталати  (естери, използвани като пластификатори , с които се цели  увеличане на гъвкавостта, прозрачността и дълготрайността на пластмасите). Всички модели на емблематичните раници са произведени под надзора на стриктната Европейска REACH регулация.

360 градусови отражатели: Изключително важно е детето да бъде забелязвано в трафика наваън. Особено когато се прибира от училище в тъмните часове на денонощието. Всички модели раници, големи и малки са произведени със светлоотразителни елементи, пришити на всяка от четирите страни – на презрамките, върху лицевата част, като и от двете страни. Вашите деца винаги ще бъдат забелязвани, както на свечеряване, така и през деня.

Емблематичен дизайн: Ходенето на училище не трябва да е неприятност, а забавление за децата, които носят своите раници към нови предизвикателства. Дизайнерите на LEGO са вплели вдъхновението за игри и наслада към всички онези детски моменти, свързани с играта с легендарните конструктори LEGO.

>>Вижте още: Как да изберем правилната ученическа раница

Всички LEGO раници са….

… произведени от водонепропускливи материи, който освен че запазват  сухо съдържанието от ученически принадлежности, не позволяват също така на мръсотията да прониква в материята на раниците;

… предоставят максимален комфорт при носене, чрез различните нива на регулиране на презрамките;

… окомплектовани с етикет за надписване на имената  на децата, за да бъдат насочвани, към техните притежатели в случай на загубване;

… оборудвани с вграден ключодържател ( ринг на клик система), за да бъде винаги ключът за дома на сигурно място.

Всички наши раници може да откриете >> тук

 

 

 

Прочети още...

DJ Marshmello във Fortnite

Милиони хора по света очакваха с нетърпение концерта на DJ Marshmello в популярната игра Fortnite.

Американският пърпормър, изпълнител на електрона музика и диджей изпълни на живо в събота 02.02.2019 в 21,00 българско време уникален виртуален спектакъл в платформата на играта  Fortnite.

Fortnite: Battle Royale e безплатна онлайн видео игра, разработена от Epic Games, която се появява през 2017г. Тя дава възможност на до 100 аватара да се борят за оцеляване  чрез битки на дистопиен остров. За тези, които не играли на играта ще сравним полето на битките с това от „Игрите на глада“.

Според разработчика на играта, в нея  има повече от 200 милиона регистрирани потребители по света към ноември 2018, което я прави най-популярната видео игра в света.

Кадри от представянето, публикувано в социалните медии, показаха в играта аватари, които танцуваха ентусиазирано по време на 10-минутното шоу, в което популярните оръжия бяха забранени.

„Сътворихме история днес“ – споделя DJ Marshmello след спектакъла. „Това беше първият концерт на живо в електронна игра в света.

През октомври 2018 Epic Games бе оценен на почти $ 15 млрд. Въпреки че играта е безплатна за изтегляне, тя генерира пари на своите създатели чрез зареждане на скринове на играчи  и други аксесоари във виртуална валута по време на игра.

Текст и снимки са от theguardian.com

Тениски Fortnite > тук

Прочети още...

Героите в The LEGO Movie 2

Световната премиера на The LEGO Movie 2 наднича зад ъгъла (08.02.2018).  Освен добре познатите ни герои от първата част ви представяме екипа в разширен състав.

Emmet Brickowski ( Емет)

Най-разпознаваемият, очарователно - наивен, грижовен пич в града. Но дали неговият позитивизъм е достатъчен, за да се справи с изпитанията на Апокалипсбург. Отново ще го видим с поизносеното оранжевото строително предпазно работно облекло. Сега той е още по-загрижен за най-добрата си приятелка Луси с която иска да свърже живота си.

Lucy (Луси)

Тя е магическият строител с невероятно силна воля. Лидер и борец за своите убеждения. Луси е най-добрата приятелка на Емет и е разтревожена, дали Елет ще понесе промяната в начина на живот след извънземната атака на DUPLO® нашествениците.

Unikitty (Уникити)

Unikitty ™ е хибрид на еднорог и котка, която олицетворява  картина на щастието и позитивността, докато неочаквано се трансформира в новото си алтер его като Ultrakatty: извънгабаритна, ревяща и опасна бойна машина.

Benny ( Бени)

Космонавтът от 70-те години на миналия век. Страдащ от счупена каска и теч на кислород. Първата му любов винаги ще си останат бъде космическите кораби, но попаднал в ситуация той ще направи всичко, за да помогне на своите приятели LEGO® Master Builders.

Sweet Mayhem

Генерал Мейхем е маскираният пилот от измерението Систар, втори по ранг в служба на кралица Ватевра Ва'Наби. Управлява космически кораб, които изстрелва боеприпаси под формата на любовни стикери и сърца, които само привидно са романтични, а всъщност след декламирането на сладки фрази предизвикват мощен взрив. Генералът може да изглежда мила, но всъщност е доста  корава.

Rex Dangervest

Рекс е крайно хладен, здрав и уверен в силите си герой, който лети заедно със своята ескадрила в  бойния си кораб, Rexcelsior. Той е всичко, което Емет не е, а именно: уверен, нахален и опитен по своя път.

 

MetalBeard (Металната Брада)

Огромен LEGO® Master Builder с главата на пират и тялото на швейцарско ножче (с всякакви инструменти и приспособления).

Batman ™

Батман се завръща като саркастичен, самоуверен, егоцентричен супергерой, който иска да спаси сам света, без чужда помощ. Но  все още остава страхотен, както винаги.

 

Queen Watevra Wa'Nabi (Кралица Ватевра Ва'Наби)

Кралицата е владетелката на системата Systar, всъщност блокчета, която може да приема различни форми, за да влияе на хората какво и как да мислят. Тя призовава индивиди от различни измерения да участват в тайнствен ритуал, за който никой друг, освен нея не знае и не разбира…

Информацията е от BricksFanz

Прочети още...

Новите LEGO® NINJAGO будилници Кай и Лойд

Освободете вътрешния Ninja пламък и приемете съдбата си с будилниците LEGO® NINJAGO® Kai  и LEGO® NINJAGO® Lloyd.

Извисени със своите  9,5 инча (23,50 см) те са напълно оборудвани, за да ви помогнат да станете Spinjitzu майстори. И независимо дали ще командвате свръхестествени сили или ще опитомявате дракони, то вие ще се нуждаете от приятели, които да ви събуждат рано сутрин за геройства.

Какво ще имате с новите будилници със силуети на Ninjago минифигури:

+ Светещ дигитален голям LCD дисплей (12 часа AM/PM);

+ Подвижни  китки, ръце, крака и глава. Последната много корава, която да издържа гневните ви удари сутрин при звънене за събуждане.

+ Здрава LEGO оригинална пластмаса;

+ Функции за аларма и отложено звънене (Snooze), чрез натискане на главата на фигурата;

+ 2 години международна гаранция - support.legowatches.com ;

+ Батерия 2бр., размер  AAA – предварително инсталирани в механизма;

+ Безопасност – отговаря на най-високите стандарти за безопасност в Европа и Америка;


 

Будилниците са подходящи за деца над 6 годишна възраст.

 

Още часовници и будилници от LEGO вижте >> тук

Прочети още...

Новите сглобяеми LEGO® Friends часовници

Време е да се опознаем с новите момичешки часовници на LEGO® Friends. Освен познатите ни: японски кварцов механизъм покрит с акрилна леща, и задължителната минифигурка сега за пръв път откриваме нови принтирани части. Сърца, пеперуди, цветя и звезди пък са новите обемните елементи, които не сме срещали преди. Технологията на свързване, обаче отново е същата (отделните елементи се позиционират на 90 градуса един спрямо друг, което им позволява лесно да „щракват“ и когато са изправени  образуват много здрава верига). Отново момичетата могат сами да избират последователността от елементи и да сътворяват свой уникален собствен дизайн.

Часовникът LEGO Friends Emma

Пригответе се за безкрайните възможности за аранжиране часовника на Ема. Ема е артист и не ходи никъде без нейния скицник, за да може да рисува картини на всички онези, невероятни неща, които открива всеки ден. Използвайте креативното въображение на Ема, за да проектирате своя собствена поредица от елементи във верижката на часовника в който сме сигурни, че ще се влюбите.

Часовникът LEGO® Friends Olivia

Пригответе се да посрещнете вашето най-ново откритие. Часовникът на Оливия със сглобяема верижка е перфектният аксесоар за смели и неукротими изобретателки, като Оливия. Защото тя най-много от всичко на света обича да изобретява нови джаджи и алгоритми за тях. Да измисля устройства и роботи, за да поправя всяка непоправими ситуации. Цветя и сърце са обемните форми на нейната верижка с инкрустирани зъбни колела. Уникалната последователност от елементи по верижката носят духа на Оливия и спокойно може да се нарекат нейното най-страхотно изобретение

Часовникът LEGO Friends Stephanie

Готови! На старт! Бум! Движение, движение, движение… Новият часовник на Стефани носи духа на девойките, които активно спортуват. С него тя мери оставащото време за изпълнение на тайните си мисии. Звездни обемни елементи и инкрустации определят Стефани, като пътеводна светлина за всички свои приятелки. Научете повече за LEGO часовниците >> тук

 Източник: bricksfanz.com

Прочети още...

The LEGO Movie 2

5 годни след първата част на The LEGO® Movie идва ред на втората.  Ето малко подробности какво да очакваме. В продължението Емет (строителят, главен герой от първата част) и компания са оцелели в битка със страшни разбойници.

Прекрасният LEGO метрополис Бриксбург е бил унищожен от извънземни нашественици от планетата DUPLO (напомняме, че съвпадението с тематичната LEGO серия за най-малките хич не не е случайно).

>> Вижте още Героите в The LEGO Movie 2

 

Новото апокалиптично ежедневие след войната вече са прашни улици, киборги, разбойници и сурови любезности, дори в кафетериите.

Непроменен, романтичен и винаги търсещ красивото си остава единствено симпатичния строител Емет. Дали е е очудваща неговата трансформация към неподозиран смел герой?

Във филма очаквайте нови герои, проеменени стари характери и очарователни, но много опасни смарт бомби с форма на сърце.

Ние вече сме нетърпеливи за филма, а вие?

Трейлър към филма може да видите тук.

Прочети още...

Детската градина е (почти), като училище

Раници за детска градина

 

Идея нямаме кои от децата на нашите клиенти ходят на детска градина и кои на училище.

Но това, което със сигурност знаем е, че тази година раниците за по-малките са много, много по-добри. Почти, като ученическите.

Като започнем от материите – изящни, цветни, плътни, водоотблъскващи.

„Стегнато“ преминаваме по презрамките – елегантни, меки  и  регулируеми. Две точки на закопчаване, за да прилепнат за гърбовете.

А самият гъръб – плътен, мек, вентилиран.

И накрая, засега само при Ninjago >> УНИКАЛНИ СА – така са разкроени и ушити лицевите тъкани, че на всяка от тях на случаен принцип се е паднала  такава комбинация от герои, която не присъства на никоя друга раница.

Прочети още...

Цъфнало дърво от 880'000 LEGO блокчета

Не само в Европа е пролет, но и в Япония. В парка LEGOLAND® Япония, град Нагоя, посрещат сезона на разцъфващата природа с нов символ и с нов Гинес рекорд. Носителят на приза за най-голям макет на цъфнало черешово дърво, изграден от LEGO блокчета е с размери 4,38 метра височина и 4,93 метра ширина се превръща в новия символ на тематичния парк. Направен е от повече от 880'000 тухлички от екип конструктори от Чехия за около 6'700 часа и тежи точно 3'333 кг.

>>Вижте още: Световният рекорд по ходене на бос крак върху LEGO падна

И още нещо в допълнение, фенери са вградени в короната на дървото и вечер огряват с митична светлина наоколо.

Видео за асемблирането  на макета може да бъде видяно >> тук

Информацията е от www.guinnessworldrecords.com

Прочети още...

Само за родители на ученици

Представяхме ви до сега тениски, ски екипи, часовници, чаршафи, карти и стикери, раници (О да, Раници за училище), дори LEGO роботи и ето (накрая) решихме да ви предложим  LEGO ученически пособия и принадлежности.

Защото бяхме много любопитни какво са измислили LEGO за училище. Защото дъщеря ни каза, че няма по -„як“ химикал от LEGO, а тя е тийнейджърка и разбира от яки неща.

Защото линийката хем мери, хем се сглобява. Защото флумастерите имат истински  LEGO  блокчета, а моливите се острят толкова меко, все едно режеш банан. Въобще – принадлежности за ученика, като нищо до сега

И въпреки, че за някой училищната година е към края си, то за майките на първокласниците „най-интересното“ тепърва предстои. А LEGO си е LEGO, нали?

 

Всички наши предложения за ученически пособия и принадлежности може да откриете >> тук.

 

Прочети още...

Какво ново при LEGO раниците

Още не сме свалили мартениците и вече мислим за новия сезон „Обратно на училище 2018“

И тази година сме партньор на LEGO  Раниците за България, и с удоволствие ви представяме новата колекция за училище 2018, като ще я сравним с тази от миналата година.

>>Вижте още 10 съвета при избора на ученичска раница

Ето новостите, които ни направиха впечатление:

Тази година в сетовете (комплекти раници) се появяват LEGO несесери с пълнеж от пособия. Досега в сетовете откривахме само несесери без принадлежности. От тази година те са предварително подготвени с  10 цветни молива (оранжев, червен, лилав, зелен, син, розов, сив, бежов, черен, кафяв) и 4 по-дебели цветни молива в основните жълт, зелен, син и червен, 2 броя черни молива, острилка с две гнезда (за тънките и за дебелите моливи), гумичка, линия и триъгълник.

Пак за първи път в сетовете се появяват LEGO портмонета с връзка за закачване на врата или рамото против  изгубване.

В моделите от 2018 година липсват механизмите за закрепване на мини раницата (допълнителната чантичка)  за отделяне на спортния екип, както и самата мини раница. Утвърждава се единствено торбата, тип мешка (драунстринг) за съхранение и пренасяне на спортни дрехи и екипи за физическо.

На много места е намален обемът на основните раници с до 2 литра, сравнено с  аналогични модели за сметка на появата на допълнителни вътрешни отделения и джобове в обема на раницата, които да предоставят по-голямо удобство за съхранение на множество ученически принадлежности и пособия, като несесери и кутии.

>>Вижте още: Как да изберем правилната ученическа раница

Увеличена  е височината с 2-3 см, отново спрямо аналогични дизайни от миналата година, но е намалената дебелина. Новите модели са по-плътно прибрани към гърба на децата. Навярно водени от стремежа към развитието  на ергономични ученически раници дизайнерите са изнесли тежестта на раницата към гръбнака на детето без да го натоварват.

Няма как да не ни направи впечатление хастарът на раницата с декорации  на LEGO блокчета, който обшива вътрешните отделения, като с това се придава деликатен LEGO лукс.

Новите  цветове на моделите са по-провокативни от всичко правено до сега.Няма ги преобладаващите червено на Кай и синьо на Джей по външната страна, но се появяват загадъчни магически символи, оръжия и източни дракони от света на Ninjago. Акцентът вече не е върху един само герой, а ни се представя композиция от силуети.

И накрая тази година се радваме на много богата тийн серия, като ни се представят  освен класически модели и голямо разнообразие от Ninjago, Friends и STAR WARS. Всичко в тях е организирано покрай гнезда за електронни устройства (лаптоп или таблет)  покрити с меки, предпазващи капаци. Отделения за ученически пособия и множество удобни вътрешни джобове.

Всички наши предложения Раници и несесери за училище вижте >> тук

Прочети още...

LEGO Ninjago възглавнички

В началото на тази година бяхме на изложение за домашен текстил Heimtextil във Франкфурт, Германия, за да разгледаме новите колекции на LEGO спални комплекти, представени от наши партньори. Направи ни впечатление, че в Западна и Централна Европа оставят леглата на децата със спалните завивки, облечени в чаршафи без да ги завиват с шалтета, както често е при нас. Това е и причината там да се използват толкова пищни и красиви детски комплекти за легла, обикновено с популярни анимационни герои, който остават видими по цял ден.

Ние една година вече предлагаме на нашите клиенти оригиналните, лицензни спални комплекти LEGO Ninjago, LEGO Friends, Minecraft, Калинката и котаракът, и други. И докато за тях много често получаваме положителна обратна връзка от доволните ни клиенти, то сега искаме да ви представим декоративните възглавнички LEGO Ninjago, които си остават „скрито“ бижу. Навярно продуктовите изображение на чаршафите са достатъчно основание за да могат клиентите да вземат решение за тяхната поръчка. Възглавничките тихо се усмихват и не говорят сами за себе си. Ето защо искаме да ви ги нахвалим.

Да, точно това им е работата на тях да стоят свободно върху детското легло, покрито с шалте, да се търкалят по килима или да ни помагат да се подпираме с тях на стената. Да са навсякъде, да ги виждаме. Много са ни шарени, много са приказни. Героите на Ninjago сякаш оживяват от тях. Материята им е приятно грапава, (а не лъскава), което не личи достатъчно от снимките им и е много удобна на допир.Здрави са и с тях може да се играе в забавна битка с възглавници, без никаква опасност от поражения, защото са изключително леки и меки. Те не са предназначени за нощен сън, облечени в калъфки. Те са декоративни- за украса и най-вече за игра. Заради състава им 100% полиестер могат лесно да се изперат в перална машина без никакви поражения, в случай, че са замърсени.  Размерът им 40/40 см. е много удобен за децата да си полягват или да се подпират лежерно на тях през деня.

Провокирахме ли интереса ви? Надяваме се. Остава само да ги пробвате.

Прочети още...

Кога започва подготовката за първия учебен ден за първокласниците?

Училището още не е свършило, та да мислим за новата учебна година. Да, стига дa нямате в къщи бъдещ първокласник.

Попитахме някои от нашите клиенти, майки на първолаци - Кога започнаха да мислят те за първия учебен ден. И ето какво ни споделиха:

Гери разказа, че нейния син от ранна пролет поискал да се купуват моливи, химикали и раница за училище. Тя взе от нас страхотен сет LEGO раница още през май миналата година по настояване на сина си. На канцеларските материали ред дошъл след това – някъде към края на детската градина. Подканвани от закачките на хората около тях с познатото „ Сега ще си първокласник, ще имаш раница, тетрадки….“ те още през лятото купуват почти всичко за детето за училище. Разказа ни как бъдещият първокласник предварително сам си подреждал раницата всяка вечер „на сухо“, като обаче нe давал на по-малкия си брат да пипа нищо в нея. И когато имали гости вкъщи, да се покаже раницата и принадлежностите било абсолютно задължително. Голям ентусиазъм за учене демонстрирал. Финалните покупки направили след като получили списък от бъдещата класна. И пак момчето участвало в избора на всичко, което е трябвало да се купи. Дрехи пък взели в края на лятото през септември. Сега ѝ предстои да подготви малкия си син за първи клас, който според нея не бил толкова претенциозен, като баткото, и с нетърпение чакаме да разберем дали подготовката ще се повтори в този си вид.

Ива ни споделя, че и тя е свършила почти всичко по подготовката на първолака още през лятото. През юни купува ученическата раница от нас – най-голямото перо в приготовленията за школото. Това според нея е добре да се случи само когато детето вече си е харесало модела, цвета или героя. Ако сега тя трябваше да избира пак би се приготвила по-рано. За септември била оставила само дребните неща, които се искат в конкретното училище, за да избегне лудницата с пазаруването преди 15-ти септември.

Вижте още>>Купуват ли се раници в средата на учебната година

Валя също поръча от нас и взе тяхната раницата през май, за да не я мисли в последния момент. После купи за сина си несесер, който да кореспондира с раницата, която е осигурила (същата тематика и герои). Ученическите принадлежности за несесера – моливи, химикали , флумастери, гуми и т.н. окомплектова по-късно, когато и на нея дават списъка за училище. Тетрадки и блокчета пак тогава взела.

 

Едва ли обаче всички майки на първокласници пазаруват толкова рано, за да са спокойни. Ние си спомняме за поръчки на раници и принадлежности за училище в последния момент преди биенето на първия за годината звънец. Така че наистина за всеки е индивидуално.

Вижте още>>10 съвета при избора на ученическа раница

Всички наши предложения за раници и несесери за кампанията Обратно на училище 2018 може да откриете

за момчета >> тук

за момичета>>тук

ученически пособия >> тук

 

Прочети още...

LEGO NINJAGO Trading Card Game Series 3

Време да колекционираме отново. 

Бързаме да разкрием новината, че нова ( трета) серия на картите Ninjago ще бъде пусната на пазара тази пролет. Новата поредица за най-заклетите фенове е вдъхновена от приключенията на нинджите в 8-мия телевизионен сериал за който писахме - LEGO Ninjago – Sons of Garmadon. Както и при миналите издания ще има карти с герои и злодеи, и арени за битки. Разбира се не може и без колекционерски албуми.

Очаква се LEGO NINJAGO Trading Card Game Series 3 да излязат от печатниците на 26 април 2018. В България отново могат да бъдат намерени само на английски език малко по-късно.

 А до тогава опитайте арената на LEGO NINJAGO TCG КАРТИ ЗА ИГРА

Прочети още...

Пране и сушене на ски екипи LEGO®TEC

Когато снегът е по-малко от калта навън неизбежно идва ред на прането на детските ски екипи. Въпреки, че ние препоръчваме да почиствате ски екипите само с помощта на влажна кърпа, то все някога ще се наложи да прибегнем до конвенционалното машинно пране.

Ето какви съвети ни дава производителят  на феноменалните LEGO®TEC  екипи за пране, за да защитим максимално характеристиките на мембраните:

 • 1.   Махнете качулката и всички други прикрепени  части от якето. Проверете съдържането на джобовете и ги изпразнете. Отворете циповете и затворете/закопчайте всички велкро лепенки, за да не компрометират меките части на хастара. Сложете якето и гащеризона с външната страна навън;
 • 2.   Използвайте пране при 40 градуса с течен перилен препарат. Не използвате програма за центрофуга;
 • 3.   Изсушете якето и панталона навън на простора или на лирата в банята, но при ниска температура. Може да ползвате сушилня, но също на ниска температура. Обърнете дрехите с хастара навън, за да може водата най-лесно да се изпари от напоените мокри части.

Сега остава вашите деца да се наслаждават отново и отново на зимата със своите ски екипи, но вече чисти.

 

>>Вижте още LEGO®TEC  - ски екипи за децата

 

Препоръките са от сaйта на LEGO Wear

Прочети още...

Световният рекорд по ходене на бос крак върху ЛЕГО падна

На 21 Януари 2018г. Ръсел Касева от BrainyBricks, Вирджиния, окуражаван от собтвената си дъщеря изминава болезнените 120 фута (36,58 метра) на босо, стъпвайки по пътека от LEGO тухлички. Целта му била да събере пари в подкрепа на благотворителна кампания в помощ на болни деца в здравни заведения. Британската кампания #BuildToGive дарява LEGO конструктори в детските отделения на болниците. Воден от тези си подбуди той успял дори да подобри световният рекорд на Гинес в тази категория, който преди това бил 85 фута (25,90 метра).

 

>>Вижте още: Цъфнало дърво от 880'000 LEGO блокчета

Видео за приключението на Ръсел може да видите тук

Прочети още...

Всички обичат стикери

Представяме ви новия ни стикер-албум LEGO Ninjago Movie с цели 36 страници и лъскави лакови корици. Малкото текст вътре е на Английски (език), но пък децата ще го „прочетат“ на един дъх. И ще питат за още. Ще сричат на „древния“ Ninjago шрифт и ще ви питат какво значи това или онова изречение А вие ще отговаряте и обяснявате. Не го очаквате нали? Но се случва. Тези от децата, които са гледали LEGO Ninjago The Movie откриват на всеки ред, на всяка страница познати герои, сюжети и смешки. Албумът разказва за Лойд, зелената нинджа, за Кол, за Кай, за Ния, за Зейн, за Джей и за мъдрия Мастър Ву. Ще се учудите колко добре се ориентират децата в подобен непознат чуждоезичен носител.

А за лепенето на стикерите вътре няма да обяснявам – кой ли не обича да го прави. Тази своеобразна апликация винаги си е била забавна. Полагането на лепенките в специално оформените за целта  полутранспарантни контури  не представлява никаква трудност и ще донесе забава, дори и на три годишни деца.

 

Хайде сега да лепим стикери!

 

 

 

 

Прочети още...

Нов сезон на LEGO Ninjago – Sons of Garmadon

На прага сме на новия телевизионен сезон на LEGO Ninjago – Sons of Garmadon. Ще открием нови нинджа герои, но и чисто нови злодеи – мистериозната банда мотористи, наричаща себе си синовете на Гармадон. Тяхната цел ще бъде да открият загадъчните Они Маски, които притежават изключителната сила да възкресят Лорд Гармадон, единствено когато бъдат събрани заедно.

 

Какво са Они Маските, кои са тайнствените мотористи които се опитват да „събудят“ силите на злодея Гармадон, тероризирал някога  Ninjago City ще научите съвсем скоро.

Кратък тийзър може да видите >> тук

Прочети още...

LEGO® Tec новата колекция

Месец ноември  презполовява и замирисва на зима. Любителите на снежните спортове вече правят резервации за своята зимна ваканция. А при нас от скоро е новата LEGO® Tec колекция. В новите модели е запазено съчетанието на висок клас  премиум материи, които запазват децата сухи и топли през зимата на пистите с чара на неповторите и живи ярки цветове, присъщи само на LEGO концепцията.

ВСИЧКИ нови предложения за тази зима са произведени от тъкани, чиято мембрана  безапелационно е дефинирана на 10‘000 мм воден стълб.

При момчетата жълтият електриков  цвят е обсебил изцяло дизайнерите на LEGO® Tec и сега го виждаме както като основен цвят, така и като неизменен акцент при всички момчешки модели, оформени иначе в традиционните синьо и сиво. LEGO тухличките явно са отново на мода и често ги срещаме.

При момичетата светлото/ тъмно розово, и лилавото на LEGO® FRIENDS™ отново преобладават.

>>Виж още>> Воден стълб - какво означава

Ръкавиците са в по-тъмни цветове, за да понасят по-незабелязано замърсяването от ръкохватките на ски влековете и щеките. Сериозно Antislip  покритие за по-добро удобство на захвата.

 

LEGO® Tec >> гарантираното качество на LEGO вижте >> тук

Прочети още...

LEGO Ninjago TCG карти за игра

Добре дошли майстори на картите Ninjago

 

За да започнете играта задължително трябва да притежавате началния пакет “Starter pack”.

В него ще намерите:

 • двустранна игрова арена с 3х3 и 4х4 игрални полета от твърд гланциран картон
 • удобен колекционерски албум с джобове за всяка карта от играта
 • опис на всички карти от играта и полета за отбелязване на събраните до момента
 • цветна галерия със снимки и имена на всички карти от играта
 • един пакет с 5 карти, от които едната е Специална, на герой със свръх сили който с лекота побеждава почти всички от останалите
 • допълнителна много силна единична карта Кай - лимитирано издание  „NRG KAI”.

За да сте по-силни ще ви трябва Мултипакета „Multipack”. В него винаги има:

 • 5 опаковки с по 5 карти всяка
 • едната карта във всеки от петте пакета е Специална, на герой със свръх сили който с лекота побеждава почти всички от останалите
 • допълнителна много силна единична карта Джей - лимитирано издание „NRG JAY”.

За да съберете достатъчен брой карти за игра ще са ви необходими още поне 5  отделни пакета карти  Booster”.

Картите са три вида>  Характери ( Герои и Злодеи),  Екшън карти ( те дават временни сили) и Карти возила (усилват стойностите на вашите съюзници).

Арената е с 3х3 / 4x4 игрални полета и още 2х3 полета за съхранение на карти ( возила, дек и използвани)

Има два кръга на играта

Начална (основна) игра и  Игра за напреднали

Правила на Началната игра:

Участват само карти тип „Характери“ без  екшън карти и карти возила. Също без повторки. Карти „Характери“  може да са с геори или злодей, без значение. Играта се играе от двама души. Всеки играч трябва да притежава по минимум  20 карти. Картите се разбъркват и се  поставят с лице надолу на полето „DECK”. Всеки играч тегли 3 карти и ги поставя в ръката си. По-младият започва първи. Той тегли още една карта от своята купчина и я поставя в ръката си. След това избира една от четирите си карти в ръката и я поставя  на свободно поле от арената с лице към себе си, и с главата на характера нагоре. Всички карти на даденият играч, който са с главата нагоре се контролират от него и се наричат негови съюзници. Обратно – всички карти с главата нагоре към противника се наричат съюзници на противника.

Начало на битките. Ако поставиш карта Характер в съседство до поне една карта на  противника започва битка. Картите, участващи в битката трябва да имат успоредни страни, а не само близки върхове (на диагонал).  Сравняват се стойностите на две противникови карти , които са напосредствено една срещу друга. Картата съюзник с по-ниската стойност губи и трябва да се завърти на 180о   и така става съюзник на противника. До края на играта или поне докато бъде атакувана и победена отново  картата Характер се контролира от победителя в дуела. Ако е налице равенство (еднакви стойности на съседни карти) печели играчът, който последен е сложил карта в двубоя. Ако карта Характер бъде поставена в близост до повече от една от картите на опонента  задължително трябва да бъде започната поне една от възможните битки (дуели). Ако спечели играчът  преценява дали картата му е достатъчно силна и дали ще атакува и друга карта на противника.

ВАЖНО: карта Характер, която е била победена  „обърната“ (преминала в противниковия отбор) или е била преместена от Екшън карта или Карта возило не може да започва нов дуел. Тя можа да бъде само обекът на атака.

На последната ръка играчът може да постави една от трите карти, които държи в ръцете си  на полето “DISCARD” с лице нагорв  и да изтегли нова от купчината “DECK”, за да увеличи щансовете си за успех, надявайки се да изтегли по-силна карта от своята купчина.

 

След като всички полета на арената се заемат  играта свършва. Печели играчът с повече карти съюзници (тези, които са обърнати към него). 

Видео представяне на играта на английски може да гледате >>тук

Прочети още...

Котка е новият злодей във филма LEGO Ninjago

Филмът LEGO NINJAGO, сътворен от същите елементи като филма LEGO и филма LEGO Batman, развива своето действие в град Нинджаго. Главен герой в него е роденият в града Лойд Гармадон,  който се изправя срещу  своя баща злодей Лорд Гармадон . На храбрият нинджа помагат още пет  нинджи защитници - всички използвайки  мощта на елементите и високотехнологични оръжия. На страната на добрите е и още  чичо му, майстор сенсей (озвучен от Джаки Чан).

Скоро бе показан новият официален трейлър на филма, който показва още допълнителни детайли от борбата, която води Лойд срещу „най-големият злодей в света“. Видеото също така загатва един нов романтично-комедиен елемент на миналата връзка на майката на Лойд и неговият баща Лорд Гармадон, като ги показва като влюбена двойка в ресторант и младоженци на ретро мотор.  И накрая – трейлърът разкрива най-важната новина за филма. Има и котка (истинска), която тероризира града и се казва Меоутра.

Трейлърът може да видите тук

Припомняме че филмът LEGO NINJAGO ще се появи на 22 септември.

Информацията е от Entertainment Weekly

 

 

Прочети още...

Lloyd от LEGO Ninjago (повелителят на всички елементи)

Лойд Гармадон е сина на най-големият злодей на Ninjago – Лорд Гармадон. Като малък посещава училището за лоши момчета на Даркли, но е по-заинтересован от лакомствата и шегите, отколкото да крои лоши планове срещу града  Нинджаго. Той случайно освобождава змийския народ, (племената на  Серпентини) от гробниците и се превръща в технен лидер.

Древно пророчество предсказало, че зелена нинджа ще се издигне над всички, за да се сражава със силите на мрака. Сенсей Ву дълго търсил правилният боец. Но кой да бъде можело да решат само златните оръжия. Те трябвало да реагират на избраника. Изненадващо това се оказва Лойд Гармадон. Трансформиращата сила на златните оръжия на другите нинджи накрая превръщат Лойд в зелената нинджа. За първи път се появява в LEGO сетовете през 2012.

Магически чай случайно помага на невръстния Лойд на порасне много бързо и се изравни по възраст с останалите нинджи.

Лойд още може да се трансформира и в Златна нинджа при определени условия. Това за първи път се случва след неговата битка с Върховния Лорд.  Златната нинджа има златно кимоно и златни оръжия и владее златната сила. Тя е комбинация от всичките нинджаго елементи ( огън, земя, светкавица и лед и енергия).

Владее Катана самурайски меч. Появява се с шал на устата (бандана), с рошава руса коса или с маски в различни златни елементи. Златен дракон е нарисуван на кимоното му.

Язди дракон, управлява супер бърз зелен мотор и невероятен офроуд джип в джунглата със смъртоносни шипове на гумите, които се въртят и поразяват враговете му. В последните сезони го виждаме и с реактивна раница на гърба, която за секунди може да му позволи да блокира всяка заплаха, идваща от небесата.

Лойд е напълно отдаден на задълженията си на нинджа и никога не забравя какво всъщност е предназначението не неговите умения. Той е напълно фокусиран в собственото си усъвършенстване и не спира да тренира с учителя Ву, за да може един ден самият той да се превърне в учител. 

Накратко Лойд иска да бъде герой. И наистина мрази да се бие с баща си Лорд Гармадон. 

Прочети още...

Бъди Лего Нинджаго

Зашеметяващи плакати на героите от LEGO Ninjago The Movie се появиха само преди дни с цел да подгреят феновете за предстоящата премиера на филма на 22 септември тази година.

За родителите които все още не познават в детайли главните герои от сагата (даже и личността на един зъл Лорд) и трябва да водят децата на кино, точно сега е моментът да ги научат. Всичко се върти около Лойд Гармадон, озвучаван от Дейв Франко.

Именно той, известният на децата още като зелената нинджа трябва да се сражава с четириръкия си баща Лорд (не го бъркайте с Лойд) Гармадон, за да му попречи да завладее и управлява Нинджаго Сити.  Това противопоставяне прилича малко на Люк и Дарт Вейдър, но ще бъде представено по доста по забавен начин, сравнено с драматичната сага Междузвездни Войни.

И да, Лойд няма да бъде сам в тази битка, а ще разчита на приятелите си- другите нинджи, всеки от който владее силата на един земен елемент и управлява уникално превозно средство.

В звездният екип се включват още: Ния, водната нинджа (Аби Джейкъбсън),

Кол, нинджата на земята ( Фред Армисън),

Джей, светкавичната нинджа ( Кумаил Нанжиани),

Кай, нинджата на огъня (Майкъл Пеня) и

Зейн - повелителят на леда ( Зак Уддс).

Техният наставник е майстор Ву, озвучаван от феноменалният Джеки Чан.

И също така Коко, майката на Лойд, бившата госпожа Гармадон (Оливия Мън).

 

Идейната линия на създателите на поредицата плакати е да подпомогнат опознаването на всеки един от героите с неговата отличителна черта и позиционирането му в сюжетната линия на предстоящият филм. Образите на нинджите са изградени по нов начин и са напълно различни в сравнение с техниките, използвани във филмите „ЛЕГО“ и „ЛЕГО БАТМАН“, където всичко е направено от прословутите лего тухлички. „LEGO Ninjago The Movie се доближава до истинския свят, както никой от предшествениците му до сега“ – споделя режисьорът Чарли Бийн.

>> Виж още LEGO NINJAGO филмът

Ние очакваме очакваме филмът с огромно нетърпение. И вече шием костюмите за премиерата… А вие?

Информацията е от USA TODAY

>> Към нашите предложение от LEGO Ninjago (тениски, бански, шапки, чаршафи, часовници, раници и кутии за  храна)

Прочети още...

KAI от LEGO Ninjago

Кай е червената нинджа. Братът на Ния. За първи път се появява в LEGO конструкторите през 2011.

Той се впуска без страх срещу всяка опасност и обича да губи битки. Владее Катана самурайски меч и копие. Впоследствие затъква и шурикени в колана си.  След като измайсторява „мечът на огъня“ той става негово основно оръжие. Традиционно в битки главата му е обвита в две кърпи които оставят само очите непокрити. В последвалите сезони се появява само с шал на устата (бандана) и с рошава коса или с маски в различни златни елементи. Златен огнен дракон е нарисуван на първото му кимоно, а после и типичната емблема на пламъка. Елементът на Кай е огънят, ето защо и  нравът му е доста горещ.

Кай и неговата сестра Ния се грижат за ковачницата на четирите оръжия след смъртта на баща им. Учителят вижда в Кай неговият потенциал да бъде нещо повече от ковач на оръжия и го обучава докато овладява Спинджицу (бойно изкуство, което се проявява като завихряне с невероятна скорост). 

Кай приема предизвикателството на учителя Ву да се подготвя за нинджа, но му се налага да работи упорито, за да контролира гнева и нетърпеливостта си. Накрая вярата на учителя се възнаграждава -  Кай се превръща в смел, лоялен и обучен нинджа, който трансформира своята огнена енергия в Спинджицу. Кай е и първият от нинджите, който опитомява дракон, като помага после и на приятелите си да сторят същото.

Въобще Кай участва във всяко едно Ninjago приключение.

Прочети още...

Legoland през очите на 5 LEGO Ninjago фенове

 

4.     LEGOLAND е онази дестинация, която обикновено идва на ум на родителите, когато наближава някой специален повод. Така се случи и при нас. Набелязахме LEGOLAND Windsor парк, за да отпразнуваме 9-тия рожден ден на нашите близнаци. Англия ни посрещна начумерена със ситен дъжд и вятър. Но как иначе щяхме да разберем, че сме на Албиона. Докато стигнем, до парка обаче, облаците се раздигнаха специално за нас.

Предвидливо си бяхме купили онлайн билети и така избегнахме опашките на входа. А посетители имаше доволно. Средното време за чакане на различните атракции беше между 10 и 60 минути. Бяхме силно впечатлени от изключителната организация и приветливите лица на всички служители в комплекса. И докато нашите деца бяха с връхни дрехи (при температура около 15-17 градуса), то англичанчетата бяха по къси панталони и тениски. Когато видяхме десетки малки деца да шляпат боси и по бански в мини LEGO® DUPLO® аквапарка осъзнахме колко различни са критериите ни за топло време.

В парка сигурно има близо 50 атракции, който трудно могат да се минат дори за 2 дни. Забавления за най-малките, които са още в колички, та чак до възрастните. Логично тийнейджърите липсваха. Накратко: имаше няколко основни зони, посветени на най-полулярните брандове: LEGO® NINJAGO™ World, LEGO® STAR WARS™ зона, NEXO KNIGHTS KINGDOM с огромен замък, LEGO® FRIENDS™ (Heartlake) - истинско градче с езеро и сцена в него.

Трудно бихме обобщили предпочитанията на малки и големи, но все пак ето кои са топ 5 атракциите на нашето семейство:

1. LEGO® NINJAGO™ The Ride – четириместни движещи се колички/кабинки в които стоящите могат да управляват и хвърлят с дланите си огнени топки, мълнии и ледени фонтани срещу 3D врагове на Spinjitzu. Минахме го два пъти. Трябва да призная, че дори аз толкова се вживях, че все още имам мускулна треска на рамената. За да постигнете по-висок резултат задължително трябва да държите ръцете си на около 20 см. височина над сензорите. Иначе ще си останете само с мускулната треска и без точки.

2. Потокът на златотърсачите – една от активностите, които ни пренесоха във времето на Златната треска в Америка. Плащате си за правото до търсите „късове“ метал сред пясъци на изкуствени речни корита и получавате сито. Парчетата метал са толкова микроскопични, че трябва доста да се поизпотите, докато съберете няколко грама.

Но бъдете спокойни – независимо от вашия успех, измерен на истински оригинални везни, винаги получавате масивен, позлатен LEGO медал за положените усилия.  

 

3. Пиратско пътешествие в търсена на съкровището. С водопад. Задължително облечете дъждобрани, защото при финалното падане от водопада водата се излива отгоре ви. Всъщност не е толкова фатално, защото на изхода се намират големи топли вентилатори в инфрачервени кабини, които за 2-3 минути ви изсушават.

4. Драконът – високоскоростно екстремно влакче, в замъка на NEXO KNIGHTS което бързо ви „подмята“ нагоре и надолу, и ви върти с шеметна бързина. Тук мама е притворила очи и се моли влакчето вече да спира.

5. Реката на викингите – почти като рафтинг, само дето е по-спокойно и няма опасност да паднете в реката защото лодката е много стабилна, и големи гуми омекотяват ударите в брега.

Иначе навсякъде има малки и големи LEGO  композиции, които се изграждат в собствена работилница, която може също да посетите. В нея са правени невероятните сгради от MINILAND - внушителни конструкции от лего блокчета в имитация на най-известните постройки и съоръжения от англо-саксонския свят.

Също така космическите кораби от LEGO® STAR WARS™ и потопената Атлантида, която може да се види от борда на специална подводница, плуваща сред живи акули.

На две сцени (едната в езерото на LEGO® FRIENDS™ - Heartlake, а другата на поляната на LEGO® NINJAGO™) през час има занимателни представления които ангажират децата да танцуват или да усвояват мистични нинджа умения.

Могат да се видят още много влакчета, да се ползват речни приключения с лодки и гондоли. Да се „полети“ с балони. Да се правят  силови упражнения, които да изцедят безмилостно силите ви. Или да си построите минифигурки от различните сортирани части, които после да си купите и занесете в къщи.

Накрая си тръгваме, само защото парка затваря, изморени, но пълни с емоции и по пътя към хотела си спомняме детайли от изминалия празник. Пожелаваме си пак да се върнем, за да има какво ново да разказваме.

>>Вижте още LEGOLAND - вход свободен

Прочети още...

LEGO Ninjago часовниците

Чудихме се какво ново да предложим на нашите верни LEGO Ninjago фенове. Нещо, което да върви като аксесоар към летните им тениски. И решихме да пробваме с часовници. Часовници ли?- бихте попитали вие – Кой сега носи ръчни часовници? Нали в днешно време децата имат смартфони?

Е, ние подарихме един на наш племенник наскоро и да ви кажа оттогава го сваля само когато се къпе. В останалото време е постоянно с него.

Страхотни са часовниците. Мислени са и са произведени в унисон с цялостната концепция на LEGO конструкторите. Каишките им са съставени от отделни елементи, направени от същата качествена и здрава пластмаса от която се произвеждат прословутите LEGO тухлички. И също като тях се свързват една с друга. Необходимо е само да следвате инструкциите за монтаж – отделните елементи се позиционират на 90 градуса един спрямо друг. Така лесно „щракват“ и когато ги изправите образуват много здрава верига. Детето може да ги асемблира, като избира само последователността на отделните цветове.

Закопчалката също е достатъчно надеждна и не позволява да се отвори случайно по време на игра.

След като настроите каишката по дължина, чрез махане или добавяне на цветни елементи идва ред на „пуснете“ в ход механизма на часовника. Махате пластмасовата пластинка на колчето, сверявате, връщате колчето обратно назад и той тръгва. Батерията е в механизма и не се налага да я поставяте допълнително.

Не ограничавайте децата в играта им, когато носят часовници. Акрилната леща над циферблата трудно се драска. Ако все пак ви се случи някакъв дефект производителят дава възможност в срок от две години да бъде поръчана нова резервна част напълно безплатно от сайта им https://support.legowatches.com .

Производителят ни уверява, че японският кварцов механизъм е изключително точен. Дали това е така след една година ще ви кажем със сигурност <усмивка>.

 

Калоян

Прочети още...

LEGO NINJAGO WORLD в LEGOLAND

На 01.04.2017 LEGOLAND Германия, Гюнзбург  стартира сезон 2017. С пищно тържество се откри най-новата атракция LEGO NINJAGO WORLD. Силен камбанен звън прикани посетителите да се отдадат на изкушението да опитат от интерактивното 4D LEGO завихряне.

От тази пролет гостите на парка могат да се потопят в нова екшън нинджа зона, разположена на около 7000 квадратни метра с много вълнуващи приключения и LEGO модели на любимите герои изработени от повече от милион тухлички в LEGOLAND Германия.

Новата 4D Spinjitzu зона в тематичния детски парк на баварския град Гюнзбург е връхната точка на всички забавления. Тя определено ще накара сърцата на децата да бият по-силно. Там гостите се движат на борда на специални превозни средства, преминавайки от стая в стая, сред мъгла и загадъчни светлини, като изстрелват мълнии, хвърлят огнени топки и ледени фонтани върху виртуални врагове. Преживяването се усеща, като реалност след внедряването на уникална за Германия технология с която участниците управляват с ръка съдържанието на играта. Специални сензори улавят човешките движения и незабавно ги превръща в 3D действие.

>>Вижте още LEGOLAND през очите на 5 LEGO NINJAGO фенове

Обученията продължават на открито в тематичния LEGO храм. На това място се усвоят уникалните за Ninjago умения, като бързина, сила и сръчност и се овладяват четирите стихии: мълния, огън, лед и земя. Обучението става напълно сериозно, когато злите сили нападат храма и участниците трябва да с обединени усилия да се отбраняват, за да победят. 

Е, звучи ли ви интересно? Кай, Коул, Зейн, Джей, Лойд, Ния и Учителят Ву ви очакват в LEGO NINJAGO WORLD в LEGOLAND. Научете как може да спечелите ваучер за безплатен детски пропуск за вход в LEGOLAND парк Гюнзбург тук.

 

 Информацията е от тук

Прочети още...

LEGOLAND - вход свободен

Очаквате ли с нетърпение филма LEGO Ninjago? Трейлърите до момента са доста обещаващи…

И за да ви подготвим за това изживяване през идващата есен ни искаме от името на LEGO Wear, производителят на оригиналните детски LEGO Ninjago дрехи, да поканим вашето дете в LEGOLAND.

При закупуване на артикул от новата пролетно - лятна колекция ще получите ваучер за безплатен детски пропуск за вход в LEGOLAND® Park в Билунд, Дания или Гюнзбург, Германия през сезон 2017 (1-ви април до 5-ти ноември). Купонът за ваучер е прикрепен към етикетите на артикулите. Можете да смените вашия ваучер за безплатен детски билет за LEGOLAND при закупуването на поне един билет за посещение на възрастен на редовна цена. Възрастта на децата, който могат да се възползват е между 3 и 11 навършени години. Компанията не важи при закупуване на онлайн билети, специални промоции, групови билети и пропуски от хотелските настанявания.

>>Вижте още LEGOLAND през очите на 5 LEGO NINJAGO фенове

Насладете се на оригиналните продукти на LEGO® Wear от UWEAR.bg и изживейте вълнуващо посещение на LEGOLAND!

Артикулите, които носят със себе си безплатния ваучер ( тениски и бански) са показани по-долу:

 

 

Прочети още...

Раници LEGO – какво още не сме казали

За раниците LEGO със сигурност можем да твърдим, че са изработени от изключително здрави устойчиви материи, които отблъскват вода и мръсотия. Всички са с ергономичен гръб и регулируеми презрамки. На нито една от тях на липсват светлоотразителни елементи във формата на ленти или триъгълници, които правят детето забележимо, дори и в тъмните часове на деня. Всички те са произведени под лиценза на “GROW UP” на LEGO Group, лабораторно тествани са и произведени съгласно нуждите на подрастващите ученици. С достатъчно много и удобни странични джобове. Винаги с устойчиво дъно.

Нека обаче, разгледаме по-отблизо формата и особеностите им.

Момчешките и момичешките раници за училище са най-общо такива с голям фиксиран обем или по-меки такива с едно или две основни отделения.

По-изпъкналите не е задължително да са по-големи от останалите. При тях водещото е гарантираният вътрешен обем, който не се свива и предпазва от смачкване ученическите пособия. Големите обикновено са в комплект с отделна торба за спорт. 

 

Другите са по-плоски с едно или две основни отделения. За да се компенсира по-малката им вътрешна ширина производителят им ги предлага с допълнителни малки ранички за физическо, като се прикрепват към основното тяло с помощта на специални катарами.>>Как да изберем правилната ученическа раница

За момчетата най-популярните герои са Кай и Джей.

Интересен детайл също и специален термо джоб, който може да запазва с приятна температура приготвеният за училище обяд.

Предлагат се и ученически несесери със същите герои.

>> 10 съвета при избора на ученическа раница

За момичетата най-популярната LEGO серия си остава Friends

 Към нашите раници за момчета и момичета

 

Прочети още...

Великденска промоция

Ето и Великден се задава, пролетен, и слънчев, както винаги.

И за да бъдат цветни, усмихнати и лъчезарни вашите деца ние ви представяме нашата великденска промоция. Само сега от 12-ти април (сряда)  до 17-ти април (понеделник) ние обявяваме

20% намаление с промо код << Easter >>.

Възползвайте се от тази промоция, която намалява цените, за да поднесете неочакван (или очакван) подарък на вашето момче или момиче. Въведете промо кода в полето при поръчките

Направете своя избор сред многото тениски

Раници

или чаршафи,

а защо не и бански?

 

Отстъпката важи за всички НЕнамалени артикули в обявения период. Промоцията не важи за конструктори.

 

Благодарим Ви, за доверието!

 

към артикулите на UWEAR.bg

Прочети още...

LEGO пуска нова серия с момичешки минифигури

След най-разпознаваемите LEGO момичешки серии Friends и Elves, LEGO пуска на пазара нова линия. Във връзка с новината медии перифразират прочутата фраза на Нийл Армстронг на „LEGO прави гигантски скок за женската половина от НАСА“.  Новата линия  е вдъхновена от пет жени американски астронавти. Това става факт след проведен конкурс за дизайн сред LEGO феновете. И така новият проект „Жените от НАСА” е вдъхновен от следните личности, играли огромна роля в американските космически програми :

Маргарет Хамилтън – компютърен специалист проектирал високотехнологичен софтуер за лунната програма Аполо 11;

Катрин Джонсън – математик от НАСА, чиято работа подпомага излизането на първите американски астронавти в открития космос;

Сали Райд – първата американка, астронавт, в открития космос;

Нанси Грейс Роман – бивш астроном, който всеотдайно подкрепя космическия телескоп Хъбъл;

Мей Джеймисън – първата афро-американка в космоса.

Писателката на научни произведения Мая Уейнсток изпраща идеята си във връзка с конкурса за нов сет, надявайки се да вдъхнови милиони момичетата по света с историите на изтъкнатите жени от НАСА да търсят своето развитие в доминираните от мъже професии.

 

Новите фигурки се очаква да се появят на пазара в края на 2017 или началото на 2018.

Прочети още...

UWEAR.bg на гости в царството на LEGO

За всички нас, почитатели на LEGO във всякакви форми е много важно да бъдем заедно  и да споделяме любовта си към героите от световноизвестните конструктори. С нетърпение очакваме новите серии и споделяме своите колекции в социалните мрежи. Дали го правим за нас или за нашите деца? Всъщност  това не е чак толкова важно.

За да може да бъде наистина пълна емоцията от съпреживяването на магията LEGO ще гостуваме на  нашите партньори от специализирания LEGO магазин БО ХОБИ в София, жк.Младост1.  

Само тази събота (25.03) от 11 до 16 часа

в техния магазин ще ви покажем новите ни предложения от оригиналните тениски, ученически раници и несесери от сериите:

LEGO® NINJAGO™ / LEGO® NEXO KNIGHTS™ / LEGO® STAR WARS™ / LEGO® FRIENDS™ / MINECRAFT

Така истинските фенове ще могат да разгледат нашите невероятни дрехи и аксесоари, но и да се потопят в света на LEGO конструкторите и колекционерските мини фигурки, предлагани от БО ХОБИ.

Очакваме ви на адрес София 1784, жк. Младост-1, бул. Андрей Сахаров №11, търговски център “РЕЯ”, ет. 2, магазин 57.


Прочети още...

Тениски lego friends в промоция

Дойде март, женският месец. Наближава и празникът на всички майки – 8-ми март. Дали е редно и момиченцата да празнуват, наред с майките си? Няма еднозначен отговор, но със сигурност всички обичат подаръци, нали?

Ние, обаче искаме да направим щастливи малките девойки. Ето защо от днес 4-ти март даваме начало на нашата

седмица на момичетата.

До 12-ти март (неделя) обявяваме, както никога до сега промоционални намаления, на дрехи САМО за малките и нежни LEGO почитателки. Защото сме сигурни, че всеки иска да бъде сред добри приятели, да расте и играе вред вълшебства, особено момичетата.

Открийте неразделните приятелки от LEGO Friends Мия, Ема, Андрея, Стефани и Оливия в нашата промоционална кампания с невероятните намаления до 70%. Те могат да бъдат на вашата тениска, блуза, раница или ученически несесер.

 

Вземете своите нови цветни приятелки от UWEAR.bg!

Прочети още...

Тениските Minecraft – различен поглед към един виртуален свят

Когато малките фенове на Minecraft създават един след друг виртуалните светове на популярната игра, редят почти със затворени очи поредните LEGO конструктори или се състезават за приза най-авторска къща в турнирите те обичат да показват на всички колко големи Minecraft фенове са. Най-ярките инструменти на показността винаги са били  дрехите и аксесоарите.

Ето ги и тях – серията Minecraft за тениски и блузи

Бестселърът безспорно е блузата със светещите герои: Гаст, Стиив, Зомби, Криипър, Паяк, Ендерман и Скелет, като небесни съзвездия. Ама те наистина ли светят? Да, да – изпробвано е… на тъмно в банята.

Всички герои (или почти всички) само на една блуза. От прасето, през селяните и вещицата, Гаст до Ендър драконЧерна е, но я има и в синьо.

Почти, като горната и представлява галерия на всички Minecraft професии. Селяни, войници, рибари и търговци, алхимици, готвачи, и миньори, чародеи, дървосекачи, крадци на съкровища, и още, и още. Приятно заоблени, закачливи, четвъртити фигури.

И класическият пълноцветен принт на Стийв.

Има и ездачи на прасета. Зелени и сиви.

Клуб на Minecraft приключенците. Червено и синьо.

Страховитият Крийпър в светло и тъмно сиво.

Железен Голем със страховитите големи ръце.

И отново Стийв. Но този път само в силует. И диамантената кирка, която сякаш се движи, за да пресъздаде истинският облик на основният аватар в играта.  

Всичките артикули са в размери 128, 140, 152 и 164 см. Дали истинските фенове са толкова високи?

 

Както и да е, надяваме се всеки да има избор.

Прочети още...

LEGO детски дрехи в зимна промоция

Дойде времето за нашата голяма зимна промоция. Така ние даваме възможност на нашите клиенти да поръчат артикули, които продаваме и да ги получат на намалени цени. Знаем, че промоциите помагат на потребителите да направят своята първа крачка към поръчка на дрехи и така да се уверят в тяхното качество. Често планирана само за конкретен повод на децата. За подарък за рожден ден или имен ден.

>> Идеи за подаръци

Само сега ние Ви предлагаме  част от нашите продукти LEGO Wear на половин цена. Да точно така. Поръчвате два продукта, а заплащате цената само на единия в периода 18.02-19.02. Ето и как може да се възползвате от нашето промоционално предложение:

 • 1.    Изберете два артикула, или два по два (тениски, блузи, суичъри, дънки или клин), маркирани със стикера  ;
 • 2.    Направете поръчка. Тя ще дойде при нас на реалната стойност на артикулите; 
 • 3.    Ние ще я прегледаме и ако е съставена от промоционални  артикули, ще премахнем цената на единия артикул. Ако двата артикула са на различна цена, ще очакваме да заплатите по – скъпия от двата, като и доставката;
 • 4.    Ще изготвим фактура и ще я изпратим за одобрение на Ваш имейл. След като получим потвърждение ще изпратим поръчката с наложен платеж;
 • 5.    Количествата на артикулите са ограничени.

Съвети за най - изгодно пазаруване може да получите тук.

Артикулите, които ще участват в промо кампанията са от темите:

LEGO® NEXO KNIGHTS™ / LEGO® ELVESLEGO® STAR WARS™LEGO® DUPLO® / LEGO® NINJAGO™MINECRAFTLEGO® FRIENDS™LEGO® CHIMA™

Кампанията е с начало 09.00 часа на 18 февруари ( събота) и край 23.59 часа на 19 февруари (неделя). Стикерите  ще бъдат поставени до 08.30 часа на 18 февруари ( събота).

 

                                                                     За момчета <<>> За момичета

Прочети още...

Новите LEGO Ninjago тениски са вече тук

Ето че зимата уверено върви към своя край. Съвсем скоро ще захвърлим ски екипите, пуловерите, суитчърите и ще останем само по тениски. Леки и прохладни. Както ние, така и децата ни. Ние вече сме подготвени и при нас са новите лего нинджаго предложения. Върху принтовете на новите модели разбираемо присъстват познатите на малчуганите майстори на спинджицу. Нинджите Лойд, Джей и Кай. При нас те са в контури, за да покажат на децата, че не всичко се вижда с очите, а понякога се налага да използваш и останалите си сетива, за да различиш пазителите на доброто.

И разбира се централно място отреждаме на Лойд – главният герой в The LEGO Ninjago Movie – предстоящият филм за популяризиране на Lego Ninjago. Линията. Той разказва историята на Лойд Зелената нинджа, който трябва да обедини усилията си с другите Ninjago войни, водени от Учителя Ву, за да победят злите сили, предвождани от Гармадон, който се оказва и баща на Лойд.

 Ето го и него в цялата му прелест да изпъква на белия фон на тениската. 

>>Към нашите предложения LEGO Ninjago

Прочети още...

LEGO Ninjago филмът

Лего Батман е вече по кината, но компаниите LEGO и Warner Animation Group вече бързат към следващият хит от серията Лего филми. Съвсем новият трейлър на „The LEGO Ninjago Movie” вече може да се гледа и определено е много обещаващ.

Филмът се фокусира към Нинджаго линията и разказва историята на Лойд Зелената нинджа, който трябва да обедини усилията си с другите Ninjago войни, водени от Учителя Ву, за да победят злите сили, предвождани от Гармадон, който се оказва и баща на Лойд. Отново ще чуем онези характерни тънки хумористични подмятания в стил Лего Батман и Лего Филмът, които правят този детски филм предпочитан и от възрастните.

Въпреки, че Батман е многото по-популярен бранд, то многото конструктори Лего Нинджаго и десетките епизоди на телевизионния сериал посветен на нинджите, владеещи завихрянето Спинджицу ще накарат милиони деца по света да тръпнат в очакване до 22 септември, когато е и премиерата на филма.

>>Виж още Бъди Лего Нинджаго

Героите са озвучени от много известни имена, сред които Дейв Франко (Лойд), Джеки Чан (Учителят Ву), Джъстин Теру (Лорд Гармадон) и много други.

Информацията е от Тheverge

 

>>А тениските от тук

>>Чаршафи LEGO Ninjago

Прочети още...

Блузи LEGO Ninjago в промоция

Началото на година е обичайното време в което ние online търговците промотираме артикулите, които продаваме. Ето защо сега само от 30 януари до 12 февруари на всички блузи с дълъг ръкав от 100% памук с невероятните принтове на героите от Ninjago Spinjitzu обявяваме 20% намаление. Възползвайте се от тази промоция, която прави по-атрактивни ценовите ни предложения за да поднесете неочакван подарък на вашето момче. И не забравяйте, че филмът LEGO Ninjago тръгва по кината от септември 2017 и ще се превърне в хит сред всички млади фенове на благородните нинджи.

 

Към LEGO® NINJAGO™ колекциите от блузи и тениски

Прочети още...

Намаление на ски якета и панталони от LEGO TEC

Дни преди дългоочакваната зимна ученическа ваканция ви представяме нашето LEGO TEC намаление на ски екипи за деца. Вече можете да откриете всичките ни зимни артикули: ски якета, ски панталони и ръкавици с  намаление. Да, сезонът е в разгара си и ние искаме вашите деца да се докосната до уникалната ски екипировка на LEGO. За да останат децата ви сухи и топли на пистите грижата имат съвременните мембрани BIONIC-FINISH®ECO с 8000 и 10000 милиметра воден стълб. Не забравяйте също, че ръкавиците са специално конструирани да се закрепват към ръкавите на якетата. Да, и освен това са с издължен дизайн, за да не влиза сняг към детските китки.

 

Но най-важното за вашите деца е, че якетата и ски панталоните са и винаги ще бъдат едни от най-цветните и колоритни за поръчване. Електриковите цветове ще ви помагат винаги да следите вашето дете с поглед, докато е на пистата, независимо от отдалечеността.

 >> Към намаленията

Прочети още...

Какво ново при LEGO®TEC екипи за ски

Кое прави LEGO Tec дрехи от най-ново поколение? Това са именно невероятните материи от които са ушити детските ски екипи. Ето как накратко функционира Еко, трудно пропускащата вода импрегнирана тъкан на BIONIC-FINISH®ECO, продукт на RUDOLF GROUP.

>>Вижте още Воден стълб – какво означава

Защо перата на птиците остават винаги сухи и никога не се намокрят, защо по цветовете на растенията се задържат капки вода?

Подобно на структурата на перата на птиците и на власинките на растенията BIONIC използва природните еволюционни постижения, като ги превръща в технически приложения.

Хидрофобният финишен слой на якетата и панталони за зимни спортове BIONIC-FINISH® ECO е произведен без участието на токсичното съединение флуорид. Богато разклонени хидрофобни полимери със структура, наподобяваща короните на дърветата се подреждат на пластове в текстила и кристализират в специално пригодени комбинирани полимери. Така се осигуряват множество слоеве, които изграждат мембраната на дрехите и не позволяват на водните капки да навлизат навътре към тялото. В същото време пропускат телесните пари и осигуряват дишането на материята при интензивно натоварване на децата.

>>Вижте още LEGO® TEC – ски екипи за деца

Ето и няколко препоръки от производителя, които е добре да спазваме при третиране на ски панталони и якета LEGO® TEC:

- Не перете често вашите екипи. Ако замърсяването е частично, по-добре почистете с мокра кърпа отделните участъци. Многобройните цикли на пране и гладене скъсяват живота на мембраната;

- Не давайте дрехите на химическо чистене. То може да увреди тъканите;

- Мембраната отблъсква вода, но не и мазнини. Пазете дрехите от омазняване. 

>>Вижте още Как да изберем правилното детско ски яке

 

 >>Тук може да разхледате наличните модели на LEGO® TEC

Още информация - тук

Прочети още...

Нещо ново идва от LEGO

LEGO отдавна предлагат платформата MINDSTORMS, която дава възможност възрастни и големи деца да конструират и управляват роботи. В основният сет са окомплектовани контролен център, сензори за цвят, и допир, инфраред сензор, приемник, мотори, кабели, и множество стандартни пластмасови LEGO елементи. Чрез приложение инсталиранo на обикновен таблет могат да се построят и управляват изключително лесно различни роботи.

>>Виж още Защо LEGO се превърна в най-харесвания бранд за детски играчки

Сега, обаче LEGO стартира новата платформа BOOST, насочена към 7 годишните деца. И тук в комплектът ще има всичко необходимо, за да се построят 5 различни малки робота, включително забавния Върни и роботизираната котка Франки. В комплекта ще могат да се намерят 840 лего части, задвижващо ядро, интерактивни мотори, сензори за цвят и дистанция. Отново, чрез приложение, което може да се стартира на нормално електронно устройство (iOS или Android) децата, ще получават нагледно инструкции как да програмират различните роботи, както и да правят свой собствен алгоритъм от команди. Накрая забавлението ще бъде гарантирано. Но по-важното е, че заниманията с LEGO BOOST Creative Toolbox ще дават на малките деца първото докосване до света на програмирането и роботиката и то без да излизат от вкъщи.

Звучи обещаващо, нали? Очакваме да може да се поръчва след август 2017.

 

Снимките са от LEGO

Прочети още...

Какво ще вземете на децата си за Коледа?

Един въпрос – много отговори. И всичките – верни. Все пак направихме бърза анкета сред facebook феновете на нашата страница и обобщените им отговори изглеждат така:

 • 1.    Да, всички родители, отговорили на нашата анкета са помислили за подаръци за своите деца. А как иначе;
 • 2.    Почти всички са се допитали до децата какво искат. Подтикнали са ги да напишат „онова“ писмо до Дядо Коледа, където всичко да е „черно на бяло“. За да няма после „Ама аз исках синьо, пък получих червено“. Това да си призная го твърдим от личен опит, а не от резултатите от анкетата. Да знаете, че много помага, особено, когато имате близнаци и се мъчите да се сетите кой, какво си поръча за Коледа;
 • 3.    Над 50% от всички родители ще купят играчка. За родителите на деца до 7 години процентът е почти 100%. За по-големите постепенно намалява;
 • 4.    Повече от половината родители на момчета искат да ги зарадват с LEGO конструктор, защото смятат, че е полезна алтернатива на електронните игри и въобще на навиците на съвременните деца да консумират огромно електронно съдържание през компютри, таблети и други смарт устройства. Немалко  родители на момичета също отправят поглед към LEGO комплектите Friends и Elves;
 • 5.    Близо 1/3 от родителите ще вземат за подарък детски дрехи. За останалите 2/3 дрехите не са точния подарък за Коледа. „Дрехата не е играчка“ – чуваме често да ни казват. Те, обаче планират да поръчат дрехи за своите мъници за имен ден или за първи юни;
 • 6.    Колкото по-големи стават децата, толкова дела на играчките в подаръчните намерения намалява. За децата след 8 години най-предпочитаните подаръци от техните родители се оказват книги и след това дрехите.

Ние от UWEAR.bg, разбира се не можем да твърдим, че горното е тенденция във всяко семейство с деца. А просто анализ на обратната връзка на част от нашите клиенти. Каквото и да са приготвили родителите за подарък на своите деца, то сигурни сме, че е подбрано с много любов. И сега остава само добрият белобрад старец да го сложи под елхата.

 

Весели празници от нас!

 

Автор: Калоян Илиев (задъхан в предколедно пазаруване)

Прочети още...

Купуват ли се LEGO раници в средата на учебната година?

Да, пикът в продажбите на ученически раници е точно преди първия учебен ден. Макар и спорадично, поръчки продължават се правят и след 18-20 Септември. Подчертано, обаче наблюдаваме затихващи трендове след празничното откриване на учебната година. Разбира се най- големите участници в този пазар са бъдещите първокласници. По-предвидливите майки на първолаците започват да се оглеждат за раници няколко месеца преди да бие първия звънец за училище. Още от първи юни, деня на детето, те започват да поръчват всичко необходимо, за да не разчитат на случайностите на последния момент. Така хем подарък за 1-ви юни, хем и предвидливо пазаруване за наесен.

Купуват ли се реално LEGO раници през останалата част от годината?

>>Вижте още Как да изберем правилната ученическа раница

Отговорът е <<да>>. Макар и не със същите темпове поръчки на ученически раници се случват и в друго време, обикновено при внезапна повреда на целостта на старата раницата или отделен неин механизъм (шевове, катарама, ципове, дъно и т.н.). Да си признаем, за това вина често имат и нашите деца, но това е различна тема. Друг повод за подаряване на LEGO раница е Коледа, имени и рождени дни. Статистиката показва, че обикновено това е групата на клиентите, които са родители на деца предимно в детската градина. Защото една добра раница, макар и по-малка от тази за училище е чудесна изненада за децата от 4 до 6 годишна възраст. Още повече, че ако е произведена от качествени материали и от лицензиран LEGO производител, то на нея можем да разчитаме доста дълго време. Дори в предучилищния и първи клас.

>>Вижте още 10 съвета при избора на ученическа раница

 

Въпреки, че покупката на ученическа раница често е рационален акт, то емоцията от притежанието й от децата може най-добре да ни покаже дали сме направили изгодна и смислена покупка.

Прочети още...

Видео на децата и дрехите

От време на време се питаме, дали нашите клиенти и по-важното дали децата на нашите клиенти са щастливи да притежават дрехите, които продаваме? Защо ги поръчвате при нас? Носите ли ги? Кога и къде? В училище? В къщи? Колко често?

Ето защо искаме да ви чуем, да чуем децата, нашите истински потребители, какво намират в детските дрехи, които идват от нас.

Обръщаме се към всички вас, които поне веднъж сте поръчвали от нас >>тениски, >>блузи, >>суитчъри, >>дънки, >>раници или >>ски екипи с молба да ни изпратите кратък видео материал на децата, облечени с дрехите. С удоволствие ще чуем името на детето, коя е любимата му LEGO дреха, ски екип или раница? От кой LEGO бранд е? Ninjago, Star Wars, Nexo Knights, Chima, Minecraft, Friends, LEGO TEC и т.н. Къде ги носят и дали това им доставя удоволствие, и ги прави щастливи?

Очакваме да ни изпратите вашите видео материали с продължителност между 15 и 30 секунди на които вашите деца, облечени в LEGO дрехи да отговарят на въпросите по-горе. Много ще ни зарадват материали с добро качество (видео и звук).

Тези, които вложат емоция и са сред първите 12, които ни изпратят своите материали ще наградим с тениска Angry Birds, Minions, Spider man или Frozen, която заедно ще изберем.

Моля изпращайте ни видео материалите си, на съобщение на нашата facebook страница >>facebook.com/UWEAR.bg/ << до 27.11.2016!

За въпроси не се колебайте на се свържете с нас на Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите. или на телефон 0885 090675

 

Калоян

Прочети още...

Подаръци за Коледа на любимите ни хора

Наближава Коледа. По стар обичай се подаряват подаръци. Традицията в християнския свят да се разменят подаръци възниква в момента, когато трите влъхви (мъдреците) даряват новородения Исус с тамян, злато и миро.

Първообразът на най-известния старец на земята, Дядо Коледа (или Санта Клаус) е Свети Николаус. Легендата разказва, че някъде през IV век след Христа, той бил епископ в Мала Азия. Славил се със своята щедрост и доброта към децата. Раздавал щедро имуществото си, пътувал и помагал на бедните и болните. В негова чест хората по-късно започват да си подаряват подаръци. Една зимна вечер той разбрал за трудния живот изключително бедни три сестри, които били загубили майка си. Покатерил се на покрива на тяхната къщата и пуснал в комина им три монети от злато, които се завъртели, отскочили и попаднали в чорапите на момичетата, проснати на камината да се сушат. Оттогава съществува традицията децата да окачват чорапи в очакване да намерят там своите подаръци на Коледа.

>>Виж Подаръци за любими хора

Комерсиалната практика да се празнува Коледа води началото си от протестантска Америка. Първите заселници на новия континент – Пилигримите започнали първи да празнуват по Коледа. Въпреки нарастващата  му популярност празникът скоро бил забранен от пуританските лидери, които го смятали за езически, недостоен и богохулен. А всеки, който го почитал с празненства и разменял подаръци бил строго порицаван. Но когато коледните чествания станали легални и приемливи в края на XVII век, размяната на подаръци станало желан ритуал. В началото американците правели дървени или сламени играчки и шиели дрехи, които дарявали на близките им хора. По-късно по време на индустриалната революция тези ръчно изработени дребни аксесоари са били заменени от масово произведени детски играчки.

>>Виж Идеи за подаръци

 В наши дни с повишаване на жизнения ни стандарт и огромното предлагане на стоки ние сме по-скоро затруднени в избора на интересни и нестандартни подаръци, които да подарим на нашите близки. Подаръци, които да са уникални, но и практични. Подаръци, които да отразяват нашите чувства към хората около нас. Но каквото и да изберем не бива да забравяме, че подаръците е важно да бъдат подарявани с любов и без да очакваме нищо в замяна, както е правил Свети Николаус .

>>Виж Какво ще вземете на децата си за Коледа

Прочети още...

Лего детски дрехи в промоция

Ние знаем, че промоциите са най-силния комплимент към клиентите. Промоциите дават възможност на потребителите да направят онази нерешителна първа крачка към поръчка на дрехи, която отдавна са отлагали. Често планирана само за конкретен повод на децата. За подарък за рожден ден или имен ден.

>>>Виж Идеи за подаръци

Или пък са чудесен повод отново да зарадвате малките Лего фенове с поредната дреха с любими герои, ако вече сте поръчвали от нас.

Ето защо ние Ви предлагаме голяма част от нашите продукти LEGO Wear на половин цена. Да точно така. Поръчвате два продукта, а заплащате цената само на единия в периода 5.11 - 6.11. Ето и как може да се възползвате от нашето ново промоционално предложение:

 • 1.    Изберете два артикула (тениски, блузи, суичъри, дънки или клин), маркирани със стикера  ;
 • 2.    Направете поръчка. Тя ще дойде при нас на реалната стойност на артикулите; 
 • 3.    Ние ще я прегледаме и ако е съставена от промоционални  артикули, ще премахнем цената на единия артикул. Ако двата артикула са на различна цена, ще очакваме да заплатите по – скъпия от двата, като и доставката;
 • 4.    Ще изготвим фактура и ще я изпратим за одобрение на Ваш имейл. След като получим потвърждение ще изпратим поръчката с наложен платеж;
 • 5.    Количествата на артикулите са ограничени.

Съвети за най - изгодно пазаруване може да получите тук.

Артикулите, които ще участват в промо кампанията са от темите:

LEGO® NEXO KNIGHTS™ / LEGO® ELVES/ LEGO® STAR WARS™/ LEGO® DUPLO® / LEGO® NINJAGO™/ MINECRAFT/ LEGO® FRIENDS™/ LEGO® CHIMA™

Кампанията е с начало 09.00 часа на 5 ноември ( събота) и край 23.59 часа на 6 ноември (неделя)

 

                                                                     За момчета <<>> За момичета

Прочети още...

Страхотни намаления на LEGO® STAR WARS™ дрехи

В очакване на поредния епизод от сагата STAR WARS - Rogue One (премиера декември) ние ви предлагаме едно изживяване за истински фенове с нашите оригинални дрехи в промоция. Обявяваме седмица на големите намаления на LEGO® STAR WARS™. Само до 2 ноември ще може да вземете изключително качествени и с невероятно усещане дрехи.

Ще имате възможността да бъдете Дарт Вейдър, като учител на щурмоваци, Йода със светещия меч, Люк Скайлокър, Трипио, R2-D2 и много други.

Докоснете се до нашите оригинални детски дрехи за гарантирано изключително изживяване. Вземете нашите дрехи за подарък на любимите ви деца.

 

Побързайте, направете вашата поръчка сега! >> LEGO® STAR WARS™.

 Промоцията важи до изчерпване на количествата.

 

Още от нас:

Изберете LEGO® NINJAGO™ тениски тук

Екипирайте с LEGO® NEXO KNIGHTS™ от тук

Маскирайте с MINECRAFT тук

Полетете с ANGRY BIRDS тук

Разгледайте MINIONS тук

Прочети още...

UWEAR.bg на Бебемания 2016

Този октомври ще вземем участие в изложението Бебемания, организирано от Асоциация на търговците на стоки за детето в България (АТСДБ)което ще се състои в Интер Експо Център. Заедно с други производители и дистрибутори на световно известни брандове за детски дрехи и грижа за детето ще покажем нашите дрехи с които много се гордеем. Ще отговаряме на въпроси за качеството, за материите, за принтовете и за цената.

+Обещаваме ГОЛЕМИ отстъпки на много от нашите продукти+

Ще организираме игри и ще даваме информация на всички родители и деца, които ни посетят. Нашият щанд е с номер C1 и ще бъде разположен в зала 3 на ИЕЦ, в търговската част на изложението. Ще ни познаете по усмивките и ведрото настроение.

Ще ви представим марките на които партнираме в България

LEGO® Wear

LEGO® Tec

 

Изложението ще бъде с продължителност 3 дни. Ще започне на 21 октомври и ще завърши на 23 октомври. Работното време за трите дни ще бъде от 10.00 до 18.00.

Очакваме ви, ще се радваме да ви посрещнем на изложението!

 

 

Прочети още...

Отстъпка при следваща покупка

Ние от UWEAR.bg се гордеем с дрехите, които продаваме. Те са оригинални, от лицензирани производители и са с много високо качество. Ние се гордеем и с Вас, нашите лоялни клиенти. В желанието си да доближим до Вас предлаганите от нашия онлайн магазин детски дрехи ние Ви даваме

отстъпка от 15%

от всяка следваща поръчка. Моля използвайте за промо код номера на последната си поръчка! Ще я откриете в нотификационния си имейл, който получавате при потвърждаване на последната си поръчка.

Отстъпката важи за всички ненамалени артикули и за срок от един месец. Ако сложите в кошницата на поръчката намален артикул, отстъпката няма да може да се приложи. Промо кодът (с номера на последната поръчка) се активизира до 24 часа от потвърждаване на поръчката.

За това, че Вие сте част от нашия бизнес ние искаме да Ви се отблагодарим, като се обърнем към Вас и направим нашето специално предложение за отстъпка, за да имате възможност да усетите отново, и отново емоцията от това да държите в ръцете си оригиналните ни раници, тениски, блузи, дънки или бански.

Благодарим Ви, за доверието!

 

UWEAR.bg

 За момчета <<>> За момичета

Прочети още...

Големи намаления на LEGO® CHIMA™

Ето, вече започна учебната година. Децата се върнаха в училище. Изведнъж стана студено. Чудим се какво да правим с тениските и отваряме гардероба за блузи с дълъг ръкав….

Ето защо ние от UWEAR.bg решихме, че сега е времето да направим една промоция. Обявяваме седмица на големите намаления за нашите LEGO® CHIMA™. Само до 04 октомври ще можете да вземете за детето си изключително качествена дреха с голямо намаление от 70%.

Доверете се на нашите оригинални детски дрехи от които и Вие, и децата Ви ще останете изключително доволни. Всички дрехи който поръчвате при нас са пакетирани в уникална опаковка-игра, която сме направили за специални поводи. Зарчето също е от нас. От вас са LEGO минифигурките и доброто настроение за игра.

Побързайте, направете вашата поръчка сега! >>Към LEGO® CHIMA™.

 

Промоцията важи до изчерпване на количествата.

 

Още от нас:

Изберете LEGO® NINJAGO™ тениски тук

Екипирайте с LEGO® NEXO KNIGHTS™ от тук

Маскирайте с MINECRAFT тук

Полетете с ANGRY BIRDS тук

Разгледайте MINIONS тук

Прочети още...

Филмът LEGO Ninjago с премиера на 21 септември 2017

След супер успешната реализация на анимационния сериал LEGO Ninjago въодушевил толкова много момчета и момичета по целия свят, станал причина за неустоимото желание на почти всяко дете да притежава LEGO конструктори или Ninjago дрехи точно след една година идва пълнометражния филм озвучен с гласовете на популярни актьори.

Джеки Чан играе Учителя Ву, Джъстин Теру озвучава Лорд Гармадон, Дейв Франко е дал гласа си на Лойд, Оливия Мън е майката на Лойд – Коко, Фред Армисън е Кол, Аби Джейкъбсън играе Ния, Джей говори с гласа на Кумаил Нанджиани, Майкъл Пеня е Кай, а Зак Уудс- Зейн.

Очаква се филмът да разказва за шест млади нинджи които защитават своя остров и дом Ninjago. През нощта, те са изключителни воини, които използват своите бойни умения, за да се противопоставят на злодеи и чудовища. А през деня те са обикновени тийнейджъри, които се борят срещу най-големия си враг - гимназията.

Обещава да бъде забавно. Ще го очакваме с нетърпение.

>>Споделете още сега духа на LEGO Ninjago

Прочети още...

Как да изберем правилната ученическа раница

Ето че започнаха да пожълтяват листата на дърветата. Замирисва на печени чушки и се сещаме, че е време децата ни да тръгват на училище. Да, лека полека си ги прибираме от бабите и мислим за подготовката на първия учебен ден. Дрехи, обувки, учебни принадлежности, спортни екипи и т.н. Раница? Ами да разбира се, особено ако детето ще е първокласник. Сега ще се опитам да направя кратък обзор на най-важните, според родителите, характеристики на бъдещата раница:

 • 1.       Трябва да е яка, модерна, "маняшка" и с популярни анимационни герои. ЗАДЪЛЖИТЕЛНО! Тук не съм срещал никакви различия – всички момичета и момчета харесват принтовете с любимите анимационни герои;
 • 2.       Ученическата раница да е оригинална и маркова. Не е задължително, но само, ако е изпълнено условие (1);

>>Виж още: Какво ново при LEGO раниците

 • 3.       Да е лека (до 1 килограм), с анатомичен гръб и светлоотразителни ивици. По тази точка се натъкваме на сериозна поляризация, сред мненията на родителите. Едните искат най-доброто за детето си, като разбира се дишащите материи по гърба и светлоотразителните ленти са нещо, за което въобще не трябва да се пита. И другите, които опонират „Хей, я да си говорим сериозно, първокласник раница не носи, носим я ние родителите. Та тя тежи повече от детето. И къде ходи вечер сам, та да се пази от колите и колите да го пазят?“

 • 4.       Да е здрава. И тук няма единно мнение. Кое да е здравото – външните материи или преградните стени, мрежичките или джобовете. Абе май си е по-хубаво всичко да е издръжливо. Като почнем от полиестера, стабилната основа, отделенията и особено циповете. Защото няма да е приятно, ако в средата на годината се наложи да купуваме нова раница. Уха-а-а, ами такива неща, като водоотблъскващ полиестер, който трудно се цапа, гарантира ли, че раницата ще изкара няколко деца подред? Но, да чуем и другата гледна точка, според която децата така или иначе не пазят здрави и чисти дрехите и вещите си. Ето защо скъпи раници не им трябват. Родители твърдят, че гледката, как раниците се въргалят в училищната прах са нещо напълно обичайно. Ама нали щяхме да ги възпитаваме да пазят? Е, щяхме ама…

>> 10 съвета при избора на ученическа раница

 • 5.       Колелца? Не, не! До сега не съм срещал положително мнение за тях. Дъщеря ми изкара първи клас с такъв хибрид, но се оказа, че основано влачи раницата из училищното стълбище и с това само пречеше на другите деца около нея да вървят нормално. И е тежка и се цапат ремъците по земята. В никакъв случай!
 • 6.       Аксесоарчета? Да, да! Глезотийки, като допълнителна торбичка за физическото или мини раничка (която се прикрепва над основната), несесерчета в същия десен, дори интегриран ключодържател или табелка за надписване на имената са силно желани. По-скоро от децата, отколкото от родителите.

>> Купуват ли се LEGO раници в средата на учебната година

 

Какво можем да заключим? Че изборът на раници е силно емоционален акт и трудно се аргументира с рационални доводи. Абе, най- важното е раницата да се знае на кой е, че ако шестиците се загубят някъде да намерят пътя до ученика.

-> Ето и емоцията от нашите раници

 

Желая ви здрава и весела учебна година! Който се учи, той ще сполучи.

Прочети още...

Най-доброто за децата ни

Всички семейства са различни, но винаги родителите искат най- доброто за децата си. Как ще възприемат реалността е нашата обща отговорност. Светът на анимационните герои, с които малчугните растат и градят своя характер, остава дълбок отпечатък в съзнанието им. Затова е важно с кои от тези характери израстват. На кого искат да приличат. И как го показват.

Често ги насърчаваме „Бъди от добрите, помагай на слабите! Бори се срещу несправедливостта!“

Вие познавате най-добре децата си и знаете кое е подходящо за тях. Ние, възрастните сме тук, за да си партнираме в общата мисия за едно по- добро бъдеще и милиони детски усмивки.

Кой иска да вземе тази уникална тениска на LEGO Ninjago, която открива света на децата ви? Сега е само за 22,90 лева ! Лично аз купувам веднага една за сина си. 

Автор: Анна Христова

Прочети още...

Отстъпка за близнаци и многодетни семейства

В нашия фокус сега са родителите на близнаци и многодетните семейства в България

За Вас е нашата 22% отстъпка със срок до 04 септември 2016 с промо код < TWINS >.

 

Ние знаем какво голямо предизвикателство е отглеждането на деца в България. Ето защо бихме желали да направим Вашите поръчки богати на ползи. Ние промотираме промоционални кампании, за да направим изключително приятно първото Ви запознанство с невероятния бранд LEGO Wear. Уверени сме, че щом веднъж подържите в ръцете си оригиналните дрехи Вие и Вашите деца ще се влюбите в тях.

 

Защото знаем, че няма родител, който да не започне да мисли как да запали онези щастливи искри в детските очи и да не предизвика най-топлата прегръдка от детето си.

 

Ние сме до Вас, за да Ви помогнем в избора на уникална детска дреха.

22% отстъпка със срок до 04 септември 2016 с промо код < TWINS >.

* отстъпката не важи за вече намалени стоки

* отстъпката важи при покупка на повече от един артикул, които могат да бъдат и напълно различни

Доверете се на нашите оригинални детски дрехи от които и Вие, и децата Ви ще останете изключително доволни. Всички дрехи който поръчвате при нас са пакетирани в уникална опаковка-игра, която сме направили за специални поводи.

Ако не вярвате в изключителното качество на нашите дрехи и имате нужда от допълнителна информация или проба винаги може да ни потърсите на Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите. или на телефон 0885 090675.

Разгледайте бански за момчета LEGO® NINJAGO™ тук

Изберете LEGO® NINJAGO™ тениски  тук

Екипирайте с LEGO® NEXO KNIGHTS™ от тук

Маскирайте с MINECRAFT тук

Разгледайте MINIONS тук 

 

 

Калоян, бащата на близнаци

Прочети още...

Кой кой е в MINECRAFT

Първо MINECRAFT е игра без стриктни правила в която можеш да се движиш напълно свободно и да създаваш от блокчета всичко което ти дойда наум. Ама като казвам всичко, значи наистина всичко. 

И така, Стийв е твоят аватар в играта. Т.е. ти. Не можем да го опишем тук, защото това означава да опишем теб, а ние не те познаваме, а и кой има нужда да чете собственото си описание J

Но можем да опишем полезните мобове. Те са от добрите.

С тях можеш да защитиш земите си от вражески чудовища. А такива има колкото си искаш. Има 2 специални моба, които можеш да си създадеш сам. Те са полезни мобове и ще бъдат на твоите заповеди. Един от тях е Железен Голем – той размахва ръцете си около тялото. Големички са, както може да се увериш. Удря враговете си и ги изпраща на сигурна смърт, само с няколко здрави тупаника. Често дори и един е достатъчен. Трябва да го пазиш от лава, падане и най – вече от удавяне.

Крийпър ( крийпус експлодус)

Крийпърите са сред най – опасните мобове в играта. Те се втурват към теб и избухват . В повечето случай те убиват и унищожават всичко наоколо . Те са почти напълно безшумни и затова лесно поднасят изненади. Единственото което би ти помогнало е тяхното съскане преди да избухнат. Заслушай се и това ще те спаси! Никак не му понасят лава, кактуси, TNT, лъкове и стрели.

 

Сега на ход си ти, т.е. Стийв. Хайде успех с всички нива! Не забравяй и тениските!

 

Автор:

Калоян и близнаците, които му помагаха в текста

Прочети още...

Намалени с безплатна доставка

 

Ние от UWEAR.bg се гордеем с дрехите, които продаваме. Те са оригинални, от лицензирани производители и са с много високо качество. Ето защо провеждаме политика на промоционални мероприятия с които да доближим дрехите си до вас и да ви дадем възможност да усетите емоцията от това да държите в ръцете си поръчаните тениски, блузи и дънки. За децата – не се съмнявайте, те ще ги харесат толкова много, че няма да искат да ги съблекат, за да ги изперете. Ще ги носят отново и отново, вие ще перете и перете, а дрехите ще остават все така привлекателни и красиви.

И не забравяйте, че нашите опаковки са и детски игри, на които можете заедно с децата си да се забавлявате. Зарчето също е от нас. От вас са минифигурките и доброто настроение.

Ето защо до 01 юли ние НЯМА ДА НАЧИСЛЯВАМЕ никакви разходи за доставка, независимо от размера на вашата поръчка и населеното място за получаване в България. Възползвайте се!

 

Калоян 

 

  За момчета <<>> За момичета

Прочети още...

Промоция за 1 юни, празника на детето

Наближава празникът на детето. И няма родител, в който да не заговори детското със спомените за безкрайните игри, щурите пакости и верните приятели. И няма родител, който да не започне да мисли как да запали онези щастливи искри в детските очи и да не предизвика с желания детски подарък най – топлата прегръдка от детето си.

 

Ето затова ние сме до вас, за да ви помогнем в избора на уникална дреха за празника.

За вас е нашата 20% отстъпка със срок до 01 юни 2016 с промо код < dete >.

* отстъпката не важи за вече намалени артикули.

 

Предлагаме ви да се доверите на нашите оригинални детски дрехи от които и вие, и децата ви ще останете изключително доволни. Всички дрехи който поръчвате при нас са пакетирани в уникална опаковка – игра, която сме направили за специални поводи. Така не се нуждаете от допълнителни усилия, за да поднесете внимание, уважение, изненада и любов на всяко дете. А децата, продължават да играят и да се забавляват.

Нашите артикули пристигат при вас готови за подаряване. Пестите време и пари. Печелите удивление и радост. 

Ако не вярвате в изключителното качество на нашите дрехи и имате нужда от допълнително убеждаване винаги може да ни потърсите на Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите. или на телефон 0885 090675.

 

Разгледайте LEGO® NINJAGO™ чаршафи тук

Разгледайте LEGO® NINJAGO™ часовници тук

Разгледайте LEGO® NINJAGO™ бански и шапки тук 

Разгледайте LEGO®  раници, кутии за обяд и бутилки за вода тук 

 

Побързайте, направете вашата поръчка сега!

   

Калоян

 

 За момчета <<>> За момичета

Прочети още...

Клиентите за нас

Често си задаваме въпроса, дали даваме достатъчно доказателства за ползите, които нашите дрехи носят на клиентите ни. И по – скоро на децата на нашите клиенти, за техния комфорт и сигурност. И вместо да повтаряме твърдения за качеството на трикото, за устойчивостта на принтовете и уникалността на изображенията на героите, решихме да съберем получените отзиви от наши клиенти, които говорят вместо нас:

„Качествени и оригинални дрешки с любимите герои на децата ни, а обслужването - бързо и коректно! “

Росица Делчева

„Благодарим за прекрасната блузка, която получихме! Уникална е, толкова качествена и красива, и с любимите Лего герои на моят син! Препоръчвам ги с удоволствие! Дрехите са с чудесно качество, а и вашето отношение към клиентите е на европейско ниво.“

Миглена Тошева

„Имахме късмета да се докоснем до вашите дрешки и се радвам, че ви намерихме. Детето много хареса тениската си, а аз съм очарована от качеството й. Пожелаваме ви много верни клиенти и фенове, защото го заслужавате!“

Красимира Петрова

Скоро купих на дъщеря си яке за ски. Невероятно е - страшно много ни хареса и на нея и на мен. На живо изглежда още по-хубаво. А обслужването беше невероятно - благодаря!

Анелия Танева

Впечатлена съм от коректното ви отношение! Благодаря ви за красивата блуза, за чудесната игра, за личната доставка и най-вече за разбирането! Желая ви успех!

Елена Тодорова

„Много сме доволни от тениските, много са качествени и цветовете не избледняват. Щампите са непокътнати въпреки центрофугата с 1000 оборота... Браво!“

Елица Калоянова

„Препоръчвам на всички, дрехите са страхотни и много удобни“

Сашка Николова

„Препоръчвам с голямо удоволствие! Много коректно и експресно обслужване“

Станислава Иванова

„Много хубави и качествени дрешки.“

Виктория Манолова

„Дрешките са много качествени ,и най важното синът ми е фен на Lego ...Нямам никакви забележки.“

Марияна Михалева

„Защото сте любими на моят син, и по-важното много качествени“

Дафето Георгиева

 

И за да не останете с впечатление, че само ние в България високо оценяваме предимствата на дрехите с марка LEGO Wear ето и няколко коментара на почитатели от далечните скандинавски страни J :

 

„We LOVE LEGO cloth, and it is our favourite brand because the colours don’t fade & the quality is SO good no matter how many times it has been washed.“

Lotte Jensen

 „LEGO Tec is our winter/rain wear because we just KNOW that our child is warm and dry.“

Maja Dahl Primdahl:

„I think that the LEGO jackets are just perfect – we have a very ”warm” boy and he cannot breath in a normal jacket – but in a LEGO jacket it is no problem.“

Susanne Holme Nielsen:

 „We have used LEGO outerwear for many years and are very satisfied with the good quality.“

Birthe Boysen:

 „LEGO Tec is always a winner“

Signe Normann Frennesen:

„Last year we realised how fantastic the Lego Tec quality is. It is just the right outerwear for our active boy who always wears out his outerwear (but not Lego Tec).“

Tina Tølbøll:

 „My boy of 7 loves his Lego cloths!“

Tascha Stella Schultz:

We always buy LEGO Wear outerwear for our girl as the quality is super. We also have your fleece jackets, snow suit, softshell coverall and rain wear and lots of other styles. We just love it.“

Mette Nielsen:

 

Колкото и препоръки да ви даваме личното докосване до самата дреха остава незаменимо. Ето защо най – добре е да се уверите сами в качеството на оригиналните дрехи, като ги поръчате онлайн за вашите деца. Подръжте ги в ръцете си за 3 секунди. Ано не ви харесат – върнете ни ги обратно, без да плащате нищо. Защото мястото на детските дрехи не е в магазините, а при децата.

 

Клиентските отзиви са събрани от нашата facebook страница.

 

 

 

 

Прочети още...

Безплатна оригинална LEGO тениска при поръчка на суитчър

Ние от uwear.bgсе опитваме да направим вашето пазаруване богато на ползи от вашите поръчки. Ето защо ние промотираме кампании, от които да се възползвате, за да направите изключително приятно първото си запознанство с невероятния бранд LEGO Wear. Уверени сме, че веднъж докоснали се до качеството на оригиналните дрехи вие и вашите деца ще се влюбите в тях. 

В нашата нова промоция на оригинални и удобни дрехи LEGO® STAR WARS™ поръчвате СУИТЧЪР STANLEY 752 и получавате безплатно тениска STAR WARS по избор. Защото смятаме, че мястото на качествените детските дрехи не е в магазините, а при децата. 

Промоцията ни вече е в сила и е валидна от 18 април до 25 април включително. Побързайте! Количествата са ограничени. 

Как да се включа в промоцията?

 1. Изберете си от вече намалените син или черен СУИТЧЪР STANLEY 752 ;
 2. Сложете го в кошницата;
 3. Изберете желаната от вас тениска или блуза LEGO® STAR WARS™ и я добавете също в кошницата;
 4. Ние ще фактурираме само суичърът, а другото ще бъде подарък.

 

Ако не вярвате в изключителното качество на нашите оригинални дрехи и имате нужда от допълнително убеждаване винаги може да ни потърсите на Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите. или на телефон 0885 090675.

 

Калоян

Прочети още...

Промоция с оригинални LEGO дрехи

Ние от UWEAR.bg, като партньор на датския производител LEGO Wear в България винаги сме се стремяли да получавате повече за  вашите покупки.

Повече настроение, повече усмивки, повече забавление, повече комфорт за вашите деца и повече ползи за самите вас. Нали затова са промоциите.

>> Разгледайте текущите ни намаления

Ето защо Сега за всяка поръчка над 40 лева ще получите Безплатно и като подарък някоя от нашите тънки пролетни шапки с LEGO герои или комплект меки чорапи.

Промоцията ни вече е в сила и е валидна от 07 април до 14 април 2016. В нея участват всички наши артикули на оригинални тениски, блузи, панталони, дънки, суичъри и якета. Количествата са ограничени. Побързайте!

Защото мястото на детските дрехи не е в магазините, а при децата, нали J

 

Как да се включа в промоцията?

 • 1.    Изберете артикули (оригинални тениски, блузи, панталони, дънки, суичъри и якета), които НЕ са вече намалени и чиято стойност е над 40 лева общо;
 • 2.    Сложете ги в кошницата и ги поръчайте;
 • 3.    Отбележете при поръчка пояснение какво бихте желали да получите, като подарък "шапка или чорапи"!

 

Изберете LEGO® NINJAGO™ / Овладейте силата с LEGO® STAR WARS™/ Екипирайте с LEGO® NEXO KNIGHTS™Маскирайте с MINECRAFT / Полетете с ANGRY BIRDSРазгледайте MINIONS

Ако не вярвате в изключителното качество на нашите дрехи и имате нужда от допълнително убеждаване винаги може да ни потърсите на Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите. или на телефон 0885 090675.

  

Калоян

 За момчета <<>> За момичета

 

 

Прочети още...

Какво искате да откриете при нас през пролет – лятото 2016?

Помогнете ни да ви направим по - щастливи!

Пролетта вече е при нас и лятото наднича иззад ъгъла. За нас е много важно да разберем за вашите предпочитания на LEGO детски дрехи. Кои са артикулите, които ще ви доставят удоволствие и ще провокират усмивки по лицата на вашите деца. За нас най – голямата наслада е да получаваме снимки на вашите малчугани, облечени с новите си дрехи. И така с какво да ви зарадваме? Ето няколко възможности върху които с ваша помощ може да поставим нашия фокус:

1.       Нови тениски за LEGO фенове? Идват новите LEGO® NEXO KNIGHTS герои. Кои да бъдат вашите?

2.       Късите ръкави за момичета?

3.       Изненади за мъници?

 

4.       Бански за момчета?

5.       Непромокаеми якета;

6.       Шапки;

7.       Чорапи;

8.       Нови LEGO® NINJAGO тениски? По вълнуващи от всякога….

9.       Нови якета?

10.   Панталони?

11.     Или бермуди?

 

 

 

 

LEGO Wear е един пъстър свят в който деца си остават просто деца. И играят, защото са „програмирани“ за игра. Нека им помогнем с подходящи дрехи!

 

Калоян

Прочети още...

LEGO колекции в промоционална кампания

След като получихме подкрепата на голям брой многодетни семействата за статии от нашия блог решихме на направим една промоционална кампания насочена към тези, които съумяват да  отглеждат деца в България. Знайте, че се гордеем и съизмерваме с вас!

Ето защо ние ви предлагаме голяма част от нашите продукти LEGO Wear на половин цена. Или поръчвате два продукта, а заплащате цената само на единия в периода 26.03 - 03.04. Ето как може да се възползвате от нашето предложение:

 1. Изберете два артикула (тениски, блузи, панталони, суичъри или шапки), маркирани със стикера  ;
 2. Направете поръчка. Тя ще дойде при нас на реалната стойност на артикулите; 
 3. Ние ще я прегледаме и ако е съставена от промоционални  артикули, ще премахнем цената на единия артикул. Ако двата артикула са на различна цена, ще очакваме да заплатите по – скъпия от двата, като и доставката;
 4. Ще изготвим фактура и ще я изпратим за одобрение на ваш имейл. След като получим потвърждение ще изпратим поръчката с наложен платеж;
 5. Количествата на артикулите са ограничени.

Съвети за най - изгодно пазаруване може да получите тук.

Очаквамe ви идващата седмица! Не губете време, изберете най – подходящите LEGO дрехи за вашите деца тук!

 

                                                                     За момчета <<>> За момичета

 

Прочети още...

Ново начало

Ето ни и нас - UWEAR - прясно излюпени, и нямаме търпение да споделим новината.

Ние сме голямо семейство – татко, мама, кака и двама щури близнака.

Започнахме да се занимаваме с търговия на качествени дрехи за деца. Ами да!... защото ни писна да се ровим по чуждите сайтове, да чакаме със седмици доставка, да не можем да правим рекламация и да плащаме като западно-европейци за всичко това. Предположихме, че не сме единствените.

Затова отворихме оналайн магазин в българското уеб пространство с надеждата, че един ден ще си имаме един с истински стени и покрив.

Дрешките, които са ни интересни напоследък са LEGO WEAR.

 

 

Вече доставихме няколко пратки. Ето първия гащиризон, който опаковахме.

 

И много тениски

Решихме, че най-подобаващо запознанство с други почитатели на качествените дрехи би било под формата на игра. Затова си изработихме една такава. Разпечатахме я върху нашите опаковки, и сме решили да ви предизвикаме.

 

 

 

Прочети още...

Подаръци ли очакват децата за първи юни?

Беше ми любопитно какво за децата е 1-ви юни. И разбира се реших да питам моите собствени (близнаци), какво за тях значи тази дата.

Ето и отговорите на Митко и Тео, близнаци на почти 9.

- Празник е (1-ви юни). Яде се торта. – Аз като дете на този празник не съм ял торта. Ами само чаках по телевизията "Милион и едно желания". А вие?

- И се празнува по целия свят. Не само в България. И само децата празнуват – Браво, възрастните нямат нужда!

- Децата не ходят на училище.- тук да си призная не ми стана ясно, дали защото по това време вече учебната година е приключила (за по-малките деца) или защото, според тях си е почивен ден. Важното е да не се ходи на училище.

- Ходят (пак те, децата) на Зоопарк или Аквапарк. – Определено моите направиха много тесен избор за посещения, но пък съм много доволен, че не споменаха Макдоналдс, каквато беше модата преди 10-15 години;

                         >> Виж още: Подаръци за първи юни – ден на детето

- И родителите не ходят на работа този ден??? – Хайде бе!

- Подаряват се малки неща (дребни, според единият ми син).

- Всичко се подарява – и дрехи и играчки (според другия).

Трябва да кажа, че ако питаш моите деца, всичко различно от тениски и играчки, па било то раници и чаршафи не е за подаряване точно на 1-ви юни. За Коледа ставало.

- Да не се охарчиш излишно, тате!

Ако питаш нас родителите, поводи ни дай на нас да подаряваме подаръци. Именни дни, рождени дни, Коледа задължително, но и Първи юни не е за изпускане. Нали сме такива едни – отговорни….

 

>> Към онлайн магазина за тениски, бански, раници и чаршафи.

LEGO® NEXO KNIGHTS™ / LEGO® ELVESLEGO® STAR WARS™LEGO® DUPLO® / LEGO® NINJAGO™MINECRAFTLEGO® FRIENDS™LEGO® CHIMA™

За момчета <<>> За момичета

Прочети още...

Ръкавици за сняг

„Мамо, мамо, щипе ми на ръцете!“

Дали ви звучи познато? Аз го бях забравил. Скоро отново го чух на пързалката зад блока от едно дете. На мен самият в детските години също често ми се случваше снегът да попада на онази част от китките, която остава открита и така да предизвиква „щипене“ и болка. Това най-често беше мястото между края на ръкава на якето и късите ръкавици (обикновено вълнени в онези години).

Независимо, че качествените детските ски екипи стават все по-достъпни, все още има родители, които не обръщат достатъчно внимание на детските зимни ръкавици. Ако се наложи да екипирате малчуганите за пързалки в града или за ски в планината е добре да се грижите за комфорта на децата си навън. Ръкавиците са не по-малко важен аксесоар от якето, грейката или „космонавта“, които пазят децата топли и сухи.

>>Виж още Какво ново при LEGO® TEC екипи за ски

 

От опит препоръчвам ръкавиците на LEGO Tec които имат няколко много сериозно предимства пред останалите модели, които може навсякъде да поръчате.

 • 1.    Те са направени от материята FAN-TEX®. Това е дишаща мембрана от мек текстил с висока еластичност и якост. Тя спира вятъра и водните капки от снега, но извежда телесните пари навън;
 • 2.    Ръкавиците имат издължена линия на китката, която завършва с ластик и покрива около 10 сантиметра от ръкава на якето;
 • 3.    Имат катарама, която щрака към ръкава на якето така опънати не позволяват на вятъра и снега да проникнат към нежната детска кожа в преходната зона. 

 

 

Няма по-щастливи деца от здравите.

 

Прочети още...

Топлят ли ски якетата или имат и друга задача?

Често нашите клиенти ни питат дали зимните ски якета и панталони, които продаваме са достатъчно топли за техните деца. И се чудим как да отговорим, защото няма еднозначен отговор. Ски екипите на LEGO® TEC са проектирани да работят, когато децата ни са предимно в движение, а не в покой.

При покой човешкото тяло има нужда от сериозна топлоизолация. За да запази телесната топлина една дреха се нуждае от дебел слой пух или вата. Обратно – при активно движение, когато караме ски или играем на снега тялото ни отделя голямо количество топлинни пари (достигащо до 4 литра на час). Ето защо в тъканите на зимните ски екипи трябва да има дишащи мембрани, които да отвеждат навън парите, когато се потим. Това са непромокаеми материи с вграден тънък филм, съставен от множество микроскопични пори. Техният размер е по-малък от капките вода, но по – голям от молекулите на водните пари, което не позволява на влагата лесно да прониква в дрехите ни. Точно тази характеристика на ски екипировката е известна, с понятието "воден стълб".

>>Вижте тук за числовите означения на водния стълб.

Разбира се, като зимни облекла ски екипите притежават и слой синтетична вата, която служи за оптимална топлоизолация. Така че екипите все пак топлят, но те имат по-сериозна задача - да запазят телата на децата ни сухи. И да са винаги красиви.

 

>>Прочетете още Как да изберем правилното ски детско яке.

Прочети още...

Гледахте ли вече ROGUE ONE?

Ние с децата разбира бяхме планирали отдавна да гледаме поредния епизод от сагата STAR WARS. Аз лично подходих със смесени очаквания. Първо, добре, че попрочетох кой, кой е в тази история, за да мога да обясня на децата какво точно значи ROGUE ONE. Оказа се, че е името на самопожертвователния отряд от бунтовници, които единствено се нагърбват с отчаяната мисия да откраднат конструктивните планове на Звездата на смъртта, за да може после (в друг епизод) съпротивата и нейното конкретно острие Люк Скайлокър да я взривят с едно само точно попадения в нейния реактор. Т.е. името на филма не беше много лесно за превеждане и също толкова лесно за обяснение.

Имаше отново много нови лица. Очаквано, колкото и да ни се иска не може артистите, изиграли Люк, Принцеса Лея, Хан Соло, Оби Уан, и т.н. да останат вечно млади и да ги виждаме във всеки нов епизод. Виж за Дарт Вейдър, R2-D2, C-3PO и Чубака разбираемо няма никакъв проблем да минават за малко през лентата във всеки един епизод. Видяхме ги и сега.

Музиката – е, искаме си я старата музика на STAR WARS! Тази новата също е достатъчно епична, доближава на моменти оригиналната, но те оставя с една такава слухова неудовлетвореност. Още малко и да се почувстваш, като едно време, ама не се получава. Ефектите – имаше ги в изобилие. На моменти космическите кораби бяха толкова детайлни, че изглеждаха направени от LEGO, особено имперските разрушители и бомбардировачи.

Неудовлетворени останахме защото единствен Дарт Вейдър използва своя лазарен (светлинен) меч във филма. Но историята все пак не се фокусираше върху джедаите. Добре познатите бластери пък стреляха на воля.

И нещо много позитивно за накрая– за първи път епизод от поредицата беше дублиран на български. Което за децата беше супер и не се налагаше на нас родителите да четем постоянно субтитрите. Поне за мен винаги е било доста трудно, когато ходя на кино с близнаците. Разбира се за всички други възрастни бяха класическите прожекции със субтитри.

 

>> Към нашите LEGO® STAR WARS™ предложения

Прочети още...

Рождените дни на българчета в Америка

Ние, родителите на българчетата в чужбина и в частност САЩ, сме значително облекчени при планиране и организиране на детските празници. В Чикаго има множество компании, чиято основна или допълнителна дейност е създаване на неповторими преживявания и спомени от рождените дни на малчуганите. Обикновено началото на събитието е получаването на покана  - много често на хартиен носител по пощата- декорирана като темата на празника. Почти на всички детски рождени дни има пинята - голяма картонена фигура, която рожденикът е харесал-пълна с бонбони. Децата се редят в редица и я удрят с бухалка. Голяма радист настъпва, когато пинятата се скъса, лакомствата се пръснат и започне борбата за бонбони. За разлика от българските рождени дни, в края на партито гостенчетата получават малки подаръчета и благодарствено писмо, лично написано от рожденика.

Цената на рождените дни варира, но най-често се равнявана неколкодневните приходи на семейството. Едни от най-интересните места, на които сме празнували тези важни моменти са:

            1. Legoland-Тук попадаш в царството на Лего детайлите и можеш да се дивиш на центъра на Чикаго, джунгла, разнообразни любими детски герои, всички те изработени от Лего. В отделна стая се намира своеобразна фабрика и децата могат сами да изработят детайли в съответните цветове. Интересно е и 4D киното, в което се прожектират филми с герои, изработени също от Лего. На определен час се провеждат кратки уроци за построяване на световно известни забележителности от тухлички - например Айфеловата кула. Освен това децата правят мини колички, с които се състезават по специална писта. С невероятни лазерни оръжия и качени на мини влакче, малчуганите се справят със зловещи чудовища, разбира се отново изработени от Лего. Подходящо за деца до 10 години.

            2. Firezone - Подходящо място за деца от 3-7 години, които за няколко часа се превръщат в пожарникари, карат пожарникарска кола и линейка, използват оборудването, гасят пожари и спасяват жертви на огъня. Истински професионалист им дава съвети, свързани със сигурността, разказва напрегнати случки и отговаря на безбройните въпроси. Всичко това е придружено от пързаляне по пързалки, катерене по стени и безкраен смях.

>>Виж 5 нестандартни идеи за детски рожден ден

            3. Рожден ден в ЗОО магазин- Бях скептично настроена към това мероприятие, но явно съм подценила любовта на децата към животните. Водещият на партито показа и разказа за всички обитатели на магазина. Рожденикът избира животинчета и подредените в кръгче гости могат да галят и прегръщат любимците. На този вид празненство трябва да бъдете подготвени за доста провокативни въпроси, свързани и с възпроизводството на отделните видове. Освен това след партито започва месечна обсада и натиск за вземане на домашен любимец. За мен най-жестокия момент от рождения ден беше храненето на пирани с живи рибки, но той може де бъде променен.

            4. Рожден ден в къщи - Не съм привърженик на този тип празненства, заради погрома след събитието, но бях изумена от изобретателността на родителите. Темата беше космос, защото детето ( момиче) от най-ранна възраст се готвеше за космонавт. Рожденичката ни посрещна, изненадващо облечена в скафандър, който всички гости премериха. Къщата беше украсена с космически обекти. Децата оцветяваха, изрязваха и декорираха звезди, планети, комети. Всяко от тях получи рамка за снимка, която само беше изработило и украсило. Имаше много игри и филмчета за космоса. За мен най-интригуващ беше момента, когато поднесоха храна, която се използва в ракетите, а за в къщи децата получиха сладоледен прах в пликче, готов за консумация, едно от удоволствията на космонавтите.

 

5. Друго изключително интересно място за провеждане на рождени дни е Medieval time. За няколко часа се пренасяш във времето на рицарските турнири. Всяка част от публиката подкрепя рицар, облечен в съответните цветове. На терена средновековните воини демонстрират своите умения по стрелба, яздене, обучение на сокол и т н. Победителят получава ръката на принцесата. Събитието е изключително емоционално. Сервира се храна, която консумираш без прибори. Този вид рожден ден е подходящ за всички възрасти.

>>Виж Идеи за подаръци

 

Очаквам празниците на моите деца с нетърпение, защото независимо от разходите и напрежението, веселите детски усмивки и светещи очи са най- важни!

 

 Автор: Александрина Баташка

Прочети още...

Воден стълб – какво означава и как определя водоустойчивостта на якето

Когато сухото лято си замине и след него есента и зимата дойдат с валежите от дъжд и сняг отваряме гардеробите, за да облечем нещо топло и сухо. За да сме приятно сухи се грижат нашите връхни дрехи. Якетата с които практикуваме зимни спортове или просто се разхождаме навън са нашият защитник от влагата и директното проникване на вода към другите ни дрехи или директно към нашето тяло. Най-външния слой на якето е подложен на най – високо изпитание, за да ни запази напълно сухи.

>>Виж Как да изберем правилното детско ски яке

Качеството и класа на финишните мембрани се определя от понятието „воден стълб“. Това е показател, който дефинира налягането в милиметри на обема вода върху един квадратен сантиметър от тъканта на якето, който е необходим, за да пропусне дори и една капка. Това определение може да се демонстрира със следния пример. Напълвате цилиндър/тръба с диаметър от 1 квадратен см. и височина от 10 000 мм. ( 10 метра) и го поставяте с отворено дъно към якето. Ако водният стълб на якето е 10 000 мм. то може да сте сигурни, че водата няма да преодолее външната мембрана и с това да навлажни или намокри якето. Аналогичен е примерът за воден стълб 2000мм., 3000мм., 5000мм., 8000мм. и т.н. За абсолютно минимална защита на ски якетата говорим при 1000мм, а за среден клас при 5000мм воден стълб.

>>Виж LEGO®TEC ски екипи за деца

Когато избирате яке за ски спортове или за други дейности на открито трябва да имате предвид, че вятърът също оказва натиск върху плата на дрехата. Поради тази причина е добре якето да бъде наистина с висок клас на водоустойчивост, защото при практикуване на занимания на открито върху него могат да влияят комбинирани фактори на атмосферните условия.

>>Виж Какво ново при LEGO®TEC

Желаем ви приятни емоции с активностите на открито!

>> Нашите предложения за ски екипи

Прочети още...

Подаръци за любими хора

В християнството традицията да се подаряват подаръци възниква в момента, когато мъдреците (някъде описани, като трите влъхви) даряват новородения Исус със злато тамян и миро. При много други народи подаръци се подаряват от най-различни добри същества, които идват от други светове, тролове, джуджета, ангели и елфи.

>>Виж Подаръци за Коледа

В наши дни подаряването е жест на внимание към тези, които обичаш и са до теб в празници и делници. Подарък е предмет, който се поднася на някого безвъзмездно в знак на уважение, обич и признателност, без да очакваме нищо в замяна. Целта на подаръците е да донесат някому щастие и усмивка. Трябва обаче много добре да познаваш този, на който поднасяш подарък, за да може наистина да му донесе полза или приятна емоция. Самият факт, че си помислил за някого, че си отдели време за да потърсиш и избереш за него предмет, който в максимална степен да отговаря на неговите интересите и начина му на живот се оценява високо. Затова ако се приготвя подарък това не бива да се случва набързо и между другото. Така рискуваме да предизвикаме обратен ефект – пуловера който никога не се носи или статуетката, която само събира прах на етажерката.

>>Виж Идеи за подаръци

На много места по света е прието подаръците да бъдат красиво опаковани в опаковъчна хартия с панделка и поздравителна картичка. Напоследък наистина се отделя много голямо внимание на опаковката. Защото тя е дрехата, първото нещо, което даряваният вижда и на нея се пада честа да го зареди с положителна емоция. Да го предизвика да помечтае и да провокира любопитството му какво точно се крие под опаковката.

Поводи при които е прието да се поднасят подаръци са рожден ден, имен ден, сватба, кръщене, Коледа, Свети Валентин. Често  обаче подаръци се правят и без повод. Обикновено те са в израз на обич към любим човек.

 

 

Прочети още...

10 съвета при избора на ученическа раница

 

 • 1.    Раницата винаги трябва да се избира съгласно ръста на детето. Пробвайте я с и без връхна дреха. Имайте предвид, че зимното яке добавя допълнителен обем към детското тяло.
 • 2.    Проверете дали раницата не е прекалено тежка. Пълна раницата не трябва да съставлява повече от 15% от теглото на ученика.
 • 3.    Винаги поръчвайте раница, съобразена с потребностите на детето. Незапълненото пространство може да доведе до деформирани учебници и тетрадки, които свободно се движат вътре.

>> Какво ново при  LEGO раниците, сезон 2019

 • 4.    Обърнете внимание на основните компоненти на ученическата раница. Много важни са отделенията/преградите, които дават възможност да се подредят най-тежките учебници до самия гръб на детето. Така разпределен центърът на тежестта е близо до тялото.
 • 5.    Раницата трябва да има каишка с катарама на гърдите отпред. Това я фиксира върху тялото на детето и не и позволява да се движи свободно на раменете.
 • 6.    Гърбът на раницата трябва да следва гръбнака на детето. Ето защо е добра идея винаги гърбът да е анатомичен и с вентилиращи подложки.

>> Как да изберем правилната ученическа раница

 • 7.    Изпразвайте раницата всеки ден. Създайте си навик да организирате съдържанието и заедно с детето ви. По този начин учениците ще избегнат носенето всички излишно.
 • 8.    Важно е да има светлоотразителни ленти.
 • 9.    Презрамките и всички останали каишките с катарами трябва да са регулируеми. Проверете дали децата сами могат да отварят и затварят циповете, да стягат каишките и катарамите.
 • 10. Добра идея е да купите раница за училище, произведена от водоотблъскаващи материали и водоустойчиво дъно.

>>Купуват ли се LEGO раници в средата на учебната година

След всичките съвети по-горе LEGO® ученическите раници имат следните допълнителни функции и характеристики:

·         *Не съдържат PVC, фталатни пластификатори и азотни съединения, които биха могли да са опасни за децата.

·         *Там, където е внедрен джоба за храна, то той е изолиран, за да се запази храната на детето за по-дълго време, при условие, че той е бил съхраняван преди това в хладилник.

·         *Повечето от LEGO раниците са окомплектовани с ключодържател, мини раници за отделяне на спортен екип, както и със спортна торба с шнур, подходяща за екип по физическо.

·         *Над случайно избрани раници е проведен успешно тест за клиентска удовлетвореност.

 

>> Към нашите раници

 

Съветите са от LEGO

Прочети още...

LEGO®TEC – ски екипи за деца

LEGO®TEC са функционални ски екипи за децата, които обожават да играят навън. Те са проектирани да осигуряват нуждата от свободното движение на тялото през зимата. Всяка година колекциите носят нови и нови подобрения, които да отговарят на нуждите на различни пазари и се фокусират върху приятните изживявания на младите спортисти. Серията „сняг“ е разработена за децата, които обичат да са активни в снега навън. Тя е отличен избор за зимни спортове и разполага с цялата функционалност, подходяща за ски пистите. Някой от най важните неща са: вътрешен джоб за ски очила, джоб за мобилен телефон и слушалки, джоб за ски карта и т.н.. Както и противоснежна бариера с ластик в дъното на якето и крачолите, които да пазят от навлизане на сняг. Усилена седалищната зона и площта около коленете гарантира дългия период на експлоатация на дрехата. За да бъде осигурена оптимална свобода на движението по пистите без да се лимитира активността на децата якетата и панталоните са направени от изключително мек и разтеглив материал. PU мембраната е с водонеппропускливост от 8,000 до 10,000 мм воден стълб. Което е гаранция, че детето ще остане сухо на снега дори и след целодневна игра навън, дори и снега да е мокър. Материите не променят цветовете и свойствата си, дори след многократни изпирания.

>>Как изберем правилното детско ски яке

Детската безопасност е постоянна и важна част от развитието на новите LEGO®TEC продукти. В зимните ски якета не могат да се забележат свободни връзки и ластици. Всички еластични зони са добре скрити и подсигурени, както в областта на качулката, така и в основата на якетата. Всички якета са с отделящи се качулки, закопчани чрез лента с „тик –так“ закопчалки. Това означава, че качулката ще се отдели безпроблемно, ако се бъде заклещена някъде. Катарамата за закрепване на LEGO®TEC ръкавици към якето, която предотвратява загубването им, предпазва от инциденти, при евентуално заклещване от вратата на кола, седалка на лифт и т.н. Всички якета и панталони имат 3M Scotchlite рефлектори на гърба и предницата. Това осигурява оптимална видимост, когато детето е навън в тъмни и мрачни дни.

>>Воден стълб – какво означава и как определя водоустойчивостта на якето

 

Дрехите с марка LEGO®Wear са за активни и щастливи деца, които много обичат да играят. Дизайнерите на дрехите създават модели, които насърчават децата преди всичко да бъдат деца. Те вярват, че чрез игра и творчество детето се развива и учи. А не е ли това, което и ние родителите искаме за тях.

Прочети още...

Как да изберем правилните бански за момчета

Важно ли е да изберем правилните бански за своето малко момче, да за се чувства то удобно на морски бряг, на градския басейн, на палатка или в реката? Отговорът е не, единствено и само ако искаме да се лишим от спокойствието на приятната лятна почивка J.

На първо, второ и трето място – банските трябва да са яки, модерни, cool, или както там ги наричате J. Ето защо принтът (картинката) трябва да е с любим герой и да не се обели на третото обличане. Гащетата, трябва да се с мекотата на долно бельо, но и с издръжливостта на панталони за игра.


Нататък…

4. Изберете верния размер. Иначе или ще падат чак до коленете, или ще са толкова малки, че ще стягат на момчетата и постоянно ще ги опъват. И колкото и да са еластични веднъж наместени, отново ще се връщат в старото неприятно положение. Да си кажем направо, ще могат и да причинят болка. Решение има – подходящ размер или леко по – голям, но адаптиран с връзки;

5. Добре е връзките на банските гащета също да са еластични. Веднъж завързани да позволяват на момчетата да обличат, събличат и така да сменят банските без никакви проблеми. То е като да имат нещо, което да се грижи за удобството им вместо тях. Ако изберете връзки, които не се разтягат, трябва да сте сигурни, че момчето знае как да ги връзва. За да не се окаже в един момент, че трябва да влизате във водата да връзвате гащета, точно, когато най – не ви се иска да се мокрите. Или внезапно на плувеца да му се припишка и да се чудите как да отвържете най-стегнатия възел на света.

6. Ако еластичността е определяща характеристика, то освен трикото и връзките, и шевовете трябва да са ластични, и здрави, иначе няма никаква логика. Случвало ли ви се е да ви покажат дупка в шевовете на банските, с промушен показалец?

7. Дължината – определя се субективно и по избор. Тийнейджърите предпочитат по – дълги, защото стават по-суетни, а и са вече калени, трудно настиват. Малките момчета по правило носят максимално къси бански, хем за да получат тен на по-голяма част от краката, хем и за да изсъхнат по-лесно.

 

Желаем ви слънчево и здраво лято! От сърце :-)

Калоян и отборът по плуване

 

>>Бански LEGO Ninjago

Прочети още...

Дрехите LEGO Wear, качество без изненади

Винаги, когато очакванията ни се покрият с това, което получаваме, се чувстваме сигурни и удовлетворени в своя избор. Ние знаем, че постоянното качество на всяка стока или услуга ще ни донесе спокойствие и ползи. И ще ни направи още по – уверени в следващия си избор. Защото сигурността и репутацията са от изключителна важност при онлайн търговията. Защото макар и да сме защитени от закона, с възможността да върнем поръчаната стока без никакви разходи, ние винаги внимаваме. Едно вътрешно съмнение ни кара да се замислим преди да натиснем бутона „Поръчай“ на нов и неизвестен онлайн магазин. Затова търсим обратна връзка от други потребители, коментари и рейтинг за дадения търговец.

 

Замисляме ли се, обаче за качеството, когато вземаме конструктор LEGO? Едва ли. Защото това е един от брандовете с най – висока репутация в света. В кутията очакваме винаги на намерим необходимото, за да могат нашите деца да творят на воля. При това напълно безопасно. Има ли някой, който да се съмнява в това?

 

LEGO Wear e част от LEGO Group. Дрехите с тази марка за създадени, за да насърчават децата да бъдат малки съзидатели, да откриват, да строят и да играят свободно, и с удоволствие. Оригиналните дрехи са произведени без използването на вредни химикали и щадят нежната детска кожа, като не предизвикват нежелани и неприятни обриви. Не променят цвета и размерите си, дори и след многократно изпиране. Остават здрави и красиви. А принтовете върху тях оживяват, облечени върху децата, със своите картини в свежи цветове. Те няма да се напукат, да загрозят дрехата и да изоставят децата ви .

Ние от UWEAR се грижим невероятните, оригинални дрехи LEGO Wear да бъдат по – достъпни. И обещаваме да направим моментите на получаването им празнични за вас и децата ви!

 

Калоян

 За момчета <<>> За момичета

 

 

Прочети още...

Промо съвет

Ако групирате равни или близки по стойност артикули ще имате най - голяма изгода от нашата LEGO промо акция. Изборът на двойки артикули с голяма разлика в цените ще доведе до заплащане на този с по – високата цена и вашата удовлетвореност от покупката няма да е пълна. Препоръчваме ви да селектирате два по два продукта от една категория, за най – голяма ефективност! Например дънки с други дънки, суичър отново със суичър, тениска с тениска и т.н.

А за качеството на дрехите гарантираме. Материите са с висока плътност от 100% памук, а принтовете с любимите за децата герои запазват своето качество дори и след многократно изпиране на дрехата.

 

 

Прочети още...

5 нестандартни идеи за зимен детски рожден ден

Децата сa радост. Децата са богатство. Те са еуфория и предизвикателство. Когато се плъзнем по наклонената плоскост на шаблоните често губим пари и удовлетвореност. Ако експериментираме нещо ново има малък риск не всичко да мине съвсем гладко, но пък спомените са гарантирани.  

Преди 5-6 години, обикаляхме парти центрове за рождените дни на нашата дъщеря, голямото ни дете. Давахме по близо една заплата, за да посрещнем подобаващо групата от деца и техните родители. Ставаше си организация, като за сватба. Пробвахме Winx club парти, принцеса парти, пиратско парти, друго парти и т.н. И добре, че свършиха темите за шаблонните рождени дни, та кривнахме малко встрани. Ето няколко идеи за празник през зимата, които сме опитали, както на топло, така и на открито, за които децата продължат да разказват.

 

1.       Нагоре, нагоре в залата за катерене. Това предложение е за деца от 1-ви до 5-ти клас. Всички малчугани се катерят по стените до отказ на мускулите. Разделят се в отбори и катерят на различни стени. Накрая има състезание по два скоростни маршрута за време в категории момичета и момчета. Тези, които не са на опашките за катерене се гонят или скачат по дюшеците по болдър трасета.  Първенците получават грамоти. Залата не е пригодена за „разсядане“ на родители. Поради тази причина и възрастни, които остават по време на празника са предимно на крака. Окуражават катерачите и не изискват никакво специално отношение – хапки, биричка, пица, безалкохолни, вино и т.н. Задължително условие е да има много вода за пиене. Единствено тя върви. Тениски и леки детски дрехи, гарантират свободата на движенията. Продължителност около 2 часа. Място – зала Gravity, комплекс Бонсист, Студентски град, София. Цена за 20 – 25 деца  около 250 лева без тортата.

 

2.       Малките хлебари вълшебници. Магическо хлебно приключение за деца от предучилищна до 4-ти клас. Наема се самостоятелно помещение в пицария. Всички деца са с престилки и с измити ръце. Първи етап е приказката на брашното. Събират се няколко маси и се разпръсква брашно. Децата рисуват мотиви, свързани с хляба. Рожденикът прави приказка по детските изображения. Втори етап – меси се хляб ( от друго тесто) и се правят фигурки. После се пекат във фурните на пицарията. Може да се подготви викторина, докато се пекат фигурките. Последен етап – консумация на собствените току що излезли от пещта ухаещи хлебчета. Родителите стоят зад малките хлебари и по желание помагат. Продължителност около 2 часа и половина. Задължителни престилки и удобни дрехи. Място – произволна пицария. Модератори – Мрежа Хлебни Къщи. Цена за 20 – 25 деца  около 300 лева без тортата.

 

>>Виж Как да изберем правилното детско зимно яке

3.       Леденото царство – занимания на открито. Без ограничения във възрастта. Наема се „ъгълче“ от ледена пързалка. Децата карат кънки на пързалка докато имат сили. Родителите пият чай с ром по перилата. Двама инструктори помагат. В празника участват и няколко пингвина за кураж. Задължителна екипировка с топли зимни дрехи, якета и ски панталони. Топъл чай и пици за децата за енергия. На финала и торта. Продължителност около 2 часа. Място – всяка зимна пързалка. Цена за 20 – 25 деца  около 300 лева без тортата.

 >>Виж Рождените дни на българчетата в Америка

4.       Нека да е рок! Тръпка за деца от 4-ти до 7-ми клас. Запознаване с места, където българските рок изпълнители стават легенди. Наема се рок училище. Следва кратка беседа, няколко хита и детайлно запознаване с основните рок инструменти от много близо. За родители няма място. Високите децибели са добре дошли. Децата са провокирани да експериментират на воля. Нещо за подкрепяне и торта накрая. Продължителност около 2 часа и половина. Цена за 20 – 25 деца  около 300 лева без тортата.

 

>>Виж Ски екипи за деца

5.       Да си направим гора в училище! В подкрепа на неконсуматорството и как да оставим диря след себе си. Себераздаване за деца от предучилищна до 7-ми клас. Взема се разрешението на училищния директор за засаждане на дървета в двора на учебното заведение. Подходящи фиданки са липа, чинар, кестен, ясен и др., съобразно разположението на мястото.  На рождения ден се кани цялото училище. Прави се плакат или покани по класовете. Вместо подарък децата носят дръвчета от разсадник, които след това заедно засаждат. Тук родителите са задължителни. Те копаят дупките и подсигуряват инструментите. Пие се само чай и се ядат меденки. Без торта. След като всички дупки са готови децата едновременно пускат в тях фиданките с пръстта от саксиите. Забавата продължава в училищния салон с лекция на Greenpeace за пчелите или на WWF за дивата природа. Правят се свещи от восъчни заготовки и различни игри по отбори. Продължителност около 2 часа и половина. Цена около 300  - 500 лева в зависимост от големината на училището. Още веднъж – тортата е извън концепцията!

Остават прекрасни спомени.

Честит Рожден Ден деца!

 

>>Предложения за зимна екипировка

 

 

 

Прочети още...

Как да изберем правилното детско ски яке

В разгара на ски сезона и дни преди очакваната зимна ваканция все още има родители, които се притесняват с какво до облекат децата си на пистите. Независимо дали малчуганите ще практикуват интензивни ски или сноуборд спускания или ще се отдадат на по – лежерните шейни изборът на връхните дрехи е много важен.

 

Защо не е желателно да пускаме децата си с градските якета на белите писти?

Връхните дрехи, с които децата ходят на училище обикновено не са предназначени за заниманията на открито. Те в повечето случаи са проектирани да запазят топлината на децата докато пътуват от дома до училището. Тяхното използване често е в рамките на един час на ден и рядко при екстремни условия.

>> LEGO®TEC - ски екипи за деца

Ето за това е препоръчително децата на пистите да обличат специално разработените ски якета. Как да се ориентираме в многообразието от предлагани модели?

1.      Здравината на финишния слой. Материята трябва да e изключително здрава с безкомпромисни шевове, които запазват целостта на якето, а оттам и функционалните характеристики за дълго време. Това означава, че дори ако якето влезе в контакт с клони или камъни по пистите, с острите кантове на ските и борда или да се заклещи в ръкохватките на влековете ще остане без поражения;

2.      Клас на непромокаемост или т.н. „Waterproof“. Най – общо четирицифрените индекси за воден стълб показват колко лесно преминава водата през финишната мембрана. Счита се, че дрехи  с клас от 0 – 2000 са предназначени предимно за сухо време и не са натоварени с влага. От 2000 – 5000 гарантират сухота на децата при слаб дъжд или снеговалеж. Воден стълб от 5000 – 10000 дава максимална защита на децата дори при много влажно време, обилен снеговалеж или топящ се сняг;

3.       Дишащите материи също са много важна характеристика, която трябва да изберете, ако дете ви активно спортува по пистите. Тогава се отделя телесна влага, като се изпотява. Ако тя не излезе навън, остава за дълго в близост до тялото и когато детето остане в покой, във време на почивка, е възможно да настине;

 

4.       Аксесоари. Тук  е желателно да обръщате внимание за броя и удобството на джобовете. Стегнатите маншети. Отделенията за ски карта, вътрешните прегради за мобилен телефон. Качеството на циповете пък не натоварва децата при обличане и събличане на якето. Светлоотразителните лени напоследък се превръщат в  задължителен атрибут за детската безопасност, което прави възможно забелязването на дето в сумрак или при намалена видимост;

 >>Воден стълб - какво означава и как определя водоустойчивостта на якето

5.       Привлекателността на дрехата. Красотата е най – важната характеристика за децата. Често и за техните родители. Ярките цветове и асоциациите с любими детски герои, поредици и т.н. гарантират любовта на децата, както към дрехата, така и към спортните активности. А това е най – важното, нали?   

 

 

 

Прочети още...

Lego Ninjago – храбрите нинджи

Светът на LEGO® NINJAGO™ е пълен с приключения, опасности и епични битки. Срещнете четирите нинджи: Кай, Кол, Джей и Зейн и невероятният герой Лойд. И не само – приветствайте още и новата нинджа в отбора им с изключителни умения – Ния. Присъединете се към тяхното предизвикателно и опасно приключение, докато те се сражават със свирепите нашественици, които се опитват да завладеят Нинджаго острова.

Научете всичко за изключителните умения на нинджите, които владеят елементите  и техните силни оръжия, докато се бият с многото лоши момчета от страшната армия на Скелетон до Надахан Джинът и неговата банда звездни пирати. На помощ в битката им със злото ще се притекат могъщи съюзници като мъдрият Ву и Мисако до капризният Ронин. След всичко, обаче приключението е нищо без приятели. Go ninja, go!

 

Очаквайте LEGO Ninjago филмът през септември

Прочети още...

Lego Friends – кои са всъщност?

Lego Friends са героите от едноименната серия на LEGO конструкторите. Те са мини фигурки и са приятелки на всички момичета. Доста по-фини и нежни са от всички други LEGO мини фигурки. Навсякъде около тях е или розово или лилаво. Ето ги и тях:

Мия – червенокоса закрилница на животните и почитателка на спорта. Вегетарианка. Тя никога не би смачкала бръмбар или изхвърлила отпадък в гората. Работохолика. Можа да я откриете във ветеринарната клиника, магазина за домашни любимци или на киноложка изложба. Девиз – „Хайде на работа!“

Ема – чернокосата дизайнерка, която се увлича по занаяти, изкуство и стил. Тя никога не се облича набързо и небрежно. Не излиза без да се види в огледалото. Мечтае да стане моден или интериорен дизайнер. Може да я откриете в бутика или  на разкрасяващи процедури.

Андрея – тъмнокосата артистка. Винаги обича да пее и забавлява публиката. Не пропуска представления. Ще я откриете на или зад сцената. Мечтае да композира и да пее. Девиз – „Музиката изпълва в цветове живота ми“.

Стефани – русокосата организаторка. Тя никога не би пропуснала рождения ден на нито една приятелка, защото само тя ги планира и провежда. Просто се справя най-добре от всички в социалните мероприятия. Мечтае да стане предприемач. „Всичко е под контрол“ – обича да казва тя. Ще я откриете  често в хлебарницата.

Оливия – математичката с кафява коса. Увлича се по точните науки и техниката. Със сигурност от нея ще излезе поне лауреат за нобелова награда за математика. Никога не се проваля на тестовете в училище и не излиза навън без компас. „Лесно е, ще се справим“ е нейният девиз.

 

Всяко момиче си има любимка, но вярвам, че петте приятелки в различни комбинации LEGO конструктори за радвали милиони девойки по света.

Ето ги сега и на чаршафи 

 

 

Прочети още...

LEGO казва сбогом на пластмасата

Лего Груп учредява Център по устойчиви материали и с наемането на повече от 100 нови служители прави крачка към амбициозната цел за намиране и влагане на природосъобразни алтернативи на стандартните материали за производство на тухличките до 2030 година. Всички пластмасови елементи от конструкторите са във фокуса на този амбициозен проект. Програмата засяга също и опаковките, чрез промяна на състава и намаляването на техния размер.

Компанията заявява, че няма да се справи сама с това предизвикателство. Ще продължава да работи в партньорство с много чужди организации и експерти в областта. Един такъв пример е WWF (Световен фонд за дивата природа) с който през 2015 г. е договорена съвместна работа за по-добра оценка на въздействието върху околната среда на новите материали на био основа за производство на елементи и опаковки.

Какво всъщност за LEGO означава устойчиви материали? Това е цялата съвкупност от източници на суровината, химичен състав, използването й в продуктите, управление на жизнения цикъл, и въздействието върху екологичните, и социалните аспекти от човешкия живот.

>> Вижте още Защо LEGO се превърна в най-харесвания бранд за детски играчки

От компанията производител заявяват, че налагането на новите материали ще се състои единствено след провеждането на многократни тестове за покриване на постигнатите до момента високи стандарти по качество и безопасност. Така, че родителите трябва да бъдат спокойни за играта на своите деца със световно известните конструктори. И както Оле Кирк Кристенсен казва „Само най-доброто е достатъчно добро“

 

Още за инициативата – тук

Прочети още...

Неoчакваният подарък

Малко момиче стояло на една маса и държало две ябълки в ръцете си. Майка й приближила към нея и нежно я помолила:

„Скъпа, би ли споделила една от ябълките си с мен?“

Момичето се взряло в майка си за секунда. И внезапно отхапала първо от едната ябълка, после от другата. Докато наблюдавала това майката се натъжила. Тя помислила, че момичето постъпило така от егоизъм, но не искала да покаже разочарованието си. След няколко момента на неловко мълчание момиченцето подало една от ябълките на своята майка и с уверен глас казало:

„Мамо, вземи тази, тя е по-вкусната!“

Сега майката осъзнала, че е осъдила прибързано постъпката на детето си, преди да е разбрала нейните истински намерения.

 

Така и в живота ние трябва да избягваме да съдим за другите само и единствено от нашата гледна точка и приемане на реалността. Обикновено винаги има още нещо, което остава скрито на пръв поглед. То може да се окаже нашият неочакван подарък

 

Прочети още...

Защо ски якетата LEGO® Tec са истински лего?

Знаете ли, че LEGO освен прословутите конструктори е силна марка за детски дрехи и ски екипи? И то наистина добри. Ски якетата са произведени от изключителни здрави дишащи материи. Имат най-високият клас за водонепромокаемост при детската екипировка - воден стълб от 8 000 и 10 000 mm. Имат множество джобове и отделения. Цветовете са ярки и неподражаемо привлекателни.

 

Но най – вече ски якетата са истински LEGO заради начина по който се закрепват ръкавиците на ръкавите им. Както тухличките от едноименните конструктори си пасват и кликват една към друга, така и ръкавиците щракват към ски якетата посредством специални катарами. Така, когато карат ски децата те удобно стоят закрепени към ръкавите на якетата, който обаче при нужда и прилагане на по-голямо усилие се разскачат. Това предпазва от инциденти  при евентуално заклещване от врата на кола или седалка на ски влек.

>>Виж още Ръкавици за сняг

Прочети още...

Защо децата предпочитат тениски и дрехи LEGO Ninjago пред Nexo Knights?

Скоро забелязах близнаците ми загледани в телевизора в поредния епизод на LEGO Nexo Knights. Попитах ги, дали го харесват и разбира се получих утвърдителен отговор. Споделиха още, че поравно харесват героите на сериала с тези на прочутите лего нинджи. Тогава Защо децата предпочитат повече тениски и дрехи LEGO Ninjago пред Nexo Knights?

Заедно с моите момчета се опитахме да анализираме възможните причини. Ето и заключенията до които стигнахме:

 • 1.    Сериалът с нинджите „го дават“ три пъти в делнични дни. Този с рицарите само по веднъж през почивните дни. Т.е. първите са доста по-популярни;
 • 2.    Ninjago са по-предпочитани и заради източния мистицизъм. Докато рицарството е по-близо до нас европейците, то нинджите и самураите са били винаги по привлекателни, заради тайнството на източните войни. Това за децата също важи;
 • 3.    Конструкторите LEGO® NINJAGO™ се продават у нас повече от 4-5 години и са много по-познати на децата от тези на LEGO® NEXO KNIGHTS™ които са на пазара едва от година.

 

 

Прочети още...

Героите на MINECRAFT на тениска

Една вечер разглеждахме с моите момчета тениска на MINECRAFT. На предната й страна имаше принтове на героите от популярната игра. Част от тях познавах, но за други, дори и не бях чувал. Опитайте се да ги различите и вие (ето жокери по реда на подреждането им върху тениската):

 • 1.    Стийв – главният герой, аватар на играчите;
 • 2.    Крийпър – чудовище, което гърми;
 • 3.    Скелет – чудовище, което те стреля с лък;
 • 4.    Уинтър скелет – изчадие, което живее в ада, поданик на Уинтър (господарят на ада, известен още като триглавото чудовище);
 • 5.    Алекс – приятелката на Стийв;
 • 6.    Цяла редица със селяни (могат да бъдат ковачи, търговци, библиотекари и др.);
 • 7.    Куче – може да те опази от чудовищата;
 • 8.    Прасе – може да го яздиш, да го превърнеш в храна или да ти стане домашен любимец;
 • 9.    Крава – дава ти храна. От кожата й можеш да си направиш кожени броня, шлем, обувки и панталони;
 • 10. Леопард – от него се страхуват криипърите. Както и от всички останали котки.
 • 11. Зомби – убива хората;
 • 12. Зомби прасе – също като другото зомби;
 • 13. Вещица – убива те със заклинания;
 • 14. Сепия – живее в морето и никой не се интересува от нея;
 • 15. Желе – може да те убие дори само, като скочи върху теб;
 • 16. Паяк – работата му е да убива. Много бързо се движи по паяжината;
 • 17. Железен Голем – приятел е на този, който го създава. Той е много силен и може да убива зомбитата и всички твои врагове;
 • 18. Снежен Голем – малко по-кекав по Железен Голем, защото умира от вода и топлина;
 • 19. Ендърман – от лошите е. Телепортира се и може да те изненада в гръб и разбира се да те убие;
 • 20. Гаст – живее в ада и изстрелва огнени топки;
 • 21. Ендър дракон – вторият най-силен след Хероу Брайм. Силата му е да изстрела лилав огън.

 

 

Няколко пъти моите момчета се затрудниха с описанието на част от героите и за по-лесно настояваха „ Тате, ей сега ще ти създадем зомби прасе. Ето видя ли“. Аз видях, но нищо не разбрах. Добре, че малките играчи си ги познават.

Ето и тениските MINECRAFT

Прочети още...

Коледна сказка

Коледа е. Навън е (почти) бяло, но не като в лъскавите коледни картички. По страниците на хумористичните вестници изобилстват карикатури на мигриращи уплашени прасета, бродещи сред гори от ножове и вилици. Народът е плъзнал  да пазарува. Всеки трети влачи елха с толкова редки клони, че наподобява бобеница, нежели зелено коледно дръвче. Кипи усилена подготовка. Перлата в коледната корона, обаче си остава в кочината. Сигурно всеки (от нас), като малък е свързвал това време със Свинските ритуали. А с колко топлина и обич обикновено се отглежда вкусното същество. Колко пъти е било чесано по рибиците и корема. А как е било хранено, дори по-добре от членовете на семейството. Ама „Трай бабо – то си има време за всичко“. Колко ли пъти животината е била гуцана и гошкана, пълнила е очите на своите стопани, като е расла не с дни, а с часове.

Едва ли има две различни места в България, където по еднакъв начин се определя теглото на "стоката". Едни вземат размера на главата и го умножават с обемен коефициент, кой знае откъде взет, други събират гръдната обиколка с дължина на тялото и пак прецизират с коректив така нататък, и така нататък…А резултатите са все така смели.

Но ето, че идва Денят. Домакинът е нервен още от предната вечер. Прави няколко последни проверки на инвентара и търси по телефона финални потвърждения от касапите. На сутринта, спал само няколко часа, той подклажда два-три големи котела с вода, все едно ще обслужва няколко отбора касапи и притихва в ожидание. Жените в къщата също са на крак. Суетня. По-скоро си пречат, отколкото да си помагат. И дечурлигата не са пощадени. Сръгани са в креватите да стават и да помагат без да има ясна концепция с какво точно. Един по един пристигат баш майсторите - колачи. Всеки запасал тънко ножче – "зъмче", на пояса. Идва и пърлачът, потриват се ръце и се чуват викове „Айдеее“. Стопанинът влиза в кочината за последен път тази година. Вика той „Ох-ох-ох, гуци, гуци, Гоши, Гоши“ ама няма кой да го чуе. След като бива повален няколко пъти на пода, успява все пак да сложи примката на един от задните крака на животното. Да, ама то си има табиет и почти винаги се оказва, че въжето е на грешния свински крак. Естествено всичко се повтаря, само че още по-бавно. Баш касапите напират „Дайте да го мушнем направо в кочината“, но останалите не позволяват – има си закон. Накрая прасето е обезопасено. Навсякъде уплашеният му поглед среща хищните очи на касапите. Започва ритуалът. Жертвеното животно трябва да се свали на земята.

По-ербап мъжете прилагат сложните хватки, но поставят прасето само в положение „партер“. Има и друга група, която стои по-встрани от „тепиха“ и дава акъли. Чуват се истории, как навремето те туширали прасе, ама отведнъж и тъй го затиснали , че дъх не му давали да си поеме. Едва ли не умирало от задушаване. Да ама де ги сега? Най- накрая се насочва тънкото ножче към свинския врат и от раната шурва кръв, която облива главния колач. Прасето отчаяно квичи и мята глава. Обикновено прободната рана се отваря дотолкова, че смело годни 180-те градуса и главата увисва на половината врат само. Колачът не му остава длъжен, мушка здраво и кълне. После всичко се успокоява. В някой случай обаче не минава толкова „гладко“. Или прасето, въобразило си, че е бик, блъсва чорбаджията и побягва, като развива скорост, завидна за вида си или пък въжената примка отърва и пак бяг. След неуспешните опити да бъде заловено прасето се търси помощта на огнестрелното оръжие. Вика се я някой военен, я ловец и „Бум“! Дано поне да е от раз!

Ако ще се щави, то операцията започва по следния начин. Запретват ръкавите баш майсторите, а помощниците припкат около тях и разнасят с канчета вряла вода , която тече и пръска отвсякъде. През неравни интервали от време се охлаждат попарени ръце и се сгълчават поливчиците, които до края на операцията не могат да разберат къде точно да поливат и в какви количества. Козината се щави на дълги пасажи. Отнякъде се изнамерва мотика, някой застава в поза, като че ще бърка вар и дере по четината.

Пушек навсякъде, пара също. За беда вятърът се е обърнал в най-неблагоприятната посока. Люти на очите. Четина хвърчи по лицата. В това време загрява пърлачът. Когато се борави с газова пърлачка, работата е по- лесна, но когато е с огън – ела да видиш майсторлък. Хвърчат въглени и огън, електрическият мотор върти перката и се дави, а захранващият кабел винаги се оплита поне в два чифта крака. Който е имал неблагоразумието да пренебрегне високите гумени ботуши с плитки обувчици, отдавана е усетил всепроникващата способност на влагата и краката му цвъртят във вода. Пърлачът сръчно върти уреда и променя цвета на бялата кожа. Пред него шета някой с шило и дупчи уж да предпази от надуване и спукване. Въпреки изричните предупреждения да внимава операторът на пърлачката винаги греши и прегаря нежната кожа, като съпровожда своя неуспех с ругатни. И отново мнения и акъли отзад.

Настава време за почивка. Черното чудовище се поръсва със сол и се залива с вода. Налага се с найлон и стари черги. Някой иска да завият прасето с чаршафите и юргана на домакина, че му било студено. Отново поливания и чистения до бяло и отново пълни обуща с вода. Наставления, които пак объркват помощния персонал на водоносците. В това време, оставени без надзор дечурлигата глозгат изпечените на жарава зурла и смъкнатите кожички, и шумно мляскат.

Започва баш касаплъка. Колачите отправят пожелания към чорбаджията – догодина по-голямо прасе, даже две. Нали и те трябва блажат по Коледа. Завъртат се сръчно ножове, сатъри, пращят  хрущяли и кости. Отделя се сладкия кокал (гръдната кост), за да се вари с кисело зеле. Да, ама майсторите за зеле на са дошли – пълнят се три тави с мръвки и се хвърлят във фурната, заминава и част от рибиците т.н. касапско право. В собата жените плачат.... и режат килограми лук.

Някъде по това време, къде обед, обикновено се появяват синовете или зетьовете. Били се поуспали малко или минали да понапазаруват и хищно поглеждат към задните бутове. Сяда се на масата. Майсторите колачи биват изпращани да доведат и стопанките си. А то една трапеза – като гуляй на римски пълководци. Хапва се и се сръбва винце, като за последно. Мръвките в тавите изчезват с невероятна бързина. Мазнина се стича по касапските бради. И пак спомени „ А пък едно време как беше…, какви прасета имаше...“

Накрая настъпва час за разлъка. Колачите биват благодарени и изпроводени с пакетче прясно свинско, и обещания, като стане кървавицата да има и от нея. На синовете и зетьовете се харизват остатъците от бутовете. На комшиите малко, на шефа също и то какво остана? Нали уж мерките, коефициентите друго показваха? Абе...сърце да е широко.

 

Коледа е. Пищят прасета. Някой казват, че по това време се бил родил Христос.

Прочети още...

Притча за истинските подаръци

Един богат и влиятелен човек имал син. Той бил пред завършване на колеж. Месеци наред синът молил баща си за една конкретна нова кола, като знаел, че баща му спокойно можел да си позволи такава покупка. Когато накрая деня на дипломирането дошъл, бащата извикал при себе си своят син, като му връчил красиво опакован подарък и го поздравил с успешното завършване. Младежът, очаквайки друго, разочаровано отворил опаковката и взел в ръцете си красиво подвързан дневник с кожа на която изящно било инкрустирано неговото име. Той ядосано повишил глас, захвърлил дневника и излетял от стаята. От тогава обърнал гръб на баща си и повече на го видял. Младият мъж отпътувал надалеч и започнал свой живот. Също, като баща си той станал успешен и заможен млад мъж.

>> Прочетете още Притча за Щастието

След време, обаче започнал да осъзнава, че баща му остарява и, че е време да потърси сближаване с него. Било вече късно, защото точно тогава получил неочаквано неприятна вест, че баща му починал и се налагало да се върне в бащиния дом, за да се погрижи за имотите. На сутринта с болка и съжаление той пристъпил през прага на родния си дом. Започнал да преглежда бащините си книжа и забелязал онзи подвързан дневник, станал повод на напусне дома си преди години. Отворил го, и докато разлиствал страниците оттам паднал автомобилен ключ. На него била закачена табелка с логото на дилъра на коли, от чиито автосалон бил харесал толкова желания автомобил. Имало и надпис „ Платена за моя син“, както и пожелание „Където и да те отведе тази кола, запиши тук най-прекрасните моменти с любимите ти хора, за да го четеш и помниш вечно!“. Следвало подпис „ С обич, твой баща“.

>> Прочетете още Притча за любовта

Така синът след толкова години осъзнал, че независимо от това какво очакваш трябва да бъдеш благодарен на онова, което имаш. То може да се окаже повече от всичко на света. Както и, че не бива да отхвърляш подаръци, само заради опаковката.

 

>> Прочетете още Притча за истинските приятели

Нашите предложения за подаръци за любимите деца

 

 

Прочети още...

Най – голямото коледно LEGO дърво

Най- голямото коледно дърво, конструирано някога от LEGO се издигало на сериозната височина от около 10 метра и красяло международната гара Сейнт Панкрас в Лондон през Коледата на 2011. Отдалеч конструкцията изглеждала, като съвсем обикновено симетрично иглолистно дърво. Всъщност за завършването на елхата създателите й от Bright Bricks творели неуморно в продължение на цели два месеца, като в проекта са били вложени над 600 000 лего тухлички. На нейните 172 клона са били окачени хиляди топки и дрънкулки, също сглобени от лего. За коледното настроение много помогнали цветните LED гирлянди.

Всички преминаващи пътници се удивлявали от сложността на коледната скулптура, като най –щастливи, разбира се са били децата.

 

Снимките в статията са от inhabitat.com

>> Вижте още Защо LEGO се превърна в най-харесвания бранд за детски играчки

Прочети още...

Притча за любовта

Живял веднъж беден мъж със своята съпруга, която имала дълга и красива коса. Една сутрин тя му казала:

- Скъпи, имам нужда от шнола, за да повдигам дългата си коса, която искам да запазя здрава и красива. Би ли ми купил моля те!

- О, скъпа, съжалявам, не можем да си го позволим! Ето, аз дори нямам възможност да подменя скъсаната каишка на стария си часовник.

Утешили се един друг, прегърнали се и мъжът тръгнал за работа. По пътя си, обаче не преставал да мисли за своята жена. Ето, че пред него се изпречило едно часовникарско ателие. Мъжът решително влязъл, продал старият си часовник със скъсаната каишка и получил обратно символична сума. Макар и малка тя била достатъчна, за да купи красива шнола с орнаменти за своята съпруга.

>>Виж още Притча за щастието

Вечерта мъжът усмихнат се прибрал вкъщи, за да зарадва жена си. Посрещнала го любимата му. Той веднага забелязал промяната в нея – дългата коса вече я нямало.

- Скъпи, реших, че вече не искам дълга коса, днес я отрязах и продадох. С парите купих нов часовник за теб, ти наистина имаш нужда от него.

Докато вземал в ръцете си опакования часовник мъжът се просълзил. Сега бил негов ред да подари красивата шнола на съпругата си. Тя също не сдържала сълзите си. След това те просто силно се прегърнали.

Любовта е това непреодолимо желание, да направиш човека до теб щастлив.

Да обичаш е нищо, без да бъдеш обичан. Никога не приемайте любовта за даденост!

>>Виж още Притча за истинските приятели

 

 

Прочети още...

Какво е BRIXO?

Електрическите блокчета BRIXO са с размер на класическите LEGO  „тухлички“. Създателите им израелците Амир Сараф и Боаз Алмог се шегуват, че това е LEGO на стероиди, в смисъл, че елементите притежават суперсила и говорят чужди езици.

По принцип това са „тухлички, които безопасно могат да произвеждат електричество и свързани с вашия телефон те изпълняват различни команди, като карат проектите ви да оживяват. И въобще не е нужно да се купи цял един комплект, защото те се допълват и са взаимно заменяеми с LEGO тухличките“, които децата имат вкъщи.

BRIXO елементите включват части с LED светлини, моторни блокове, говорители и дори сензори за близост. Те са задвижвани от безопасно ниско напрежение и се управляват с Bluetooth от мобилен телефон. Елементите са покрити с нетоксичния метал хром, за да се гарантира безопасността на децата. Основните елементи са: батерии, ключове или тригъри, конектори и екшън блокове (лед светлини, и мотори)

Толкова много неща могат да бъдат сътворени от „тухлички“, които могат да светят, да издават звуци, да реагират на допир, когато са част от интернет на нещата (IoT). Просто можеш да сътвориш наистина всичко и да го управляваш от мобилното си смарт устройство. Да учиш децата си на електричество и креативност.

BRIXO не е просто феноменален продукт, а една общност от разработчици, любители архитекти и визионери, която непрекъснато се увеличава.

Пожелаваме им успех и с нетърпение очакваме появата на BRIXO на пазара.

 

Информацията за проекта BRIXO e от тук

Прочети още...

Защо LEGO се превърна в най-харесвания бранд за детски играчки

Малко вероятно е да не откриете LEGO проявления навсякъде, където се обърнете. Конструктори, дрехи, раници филми и сериали. Това е така, защото практически LEGO е на една ръка разстояние от нас. Ние дори не си даваме сметка как този бранд е станал част от живота на нашите деца. Понастоящем на всеки човек от планета се падат по около 120 LEGO блокчета или части. 

Всички от бранша твърдят, че бизнесът с детски играчки през последните години се задушава от технологични иновации и това го прави доста несигурен и рисков. Децата се акселерират по-бързо, потребяват по друг начин информация и при всяка възможност изоставят физическия свят, за да се гмурнат във виртуалната алтернатива. Ето защо LЕГО почти фалират през 2003-2004. Носейки се по течението с години се опитват да диверсифицират множество разнородни пазари като за това произвеждат различни продукти в широк спектър. В пристъп на отчаяние дори се превръщат в“lifestyle” компания и се захващат с LEGО брандирани дрехи и часовници.

Десетилетието на феноменален успех започва когато Йорген Виг Кнудсторп застава начело на компанията. Това било изключително рискован ход защото Йорген бил на 35 години, с опит повече като управленски консултант, отколкото с реална мениджърска практика. С идването си той твърдо постановява, че LEGO трябва да се върне назад към „тухличката“, да се фокусира върху основните продукти, а не да се размива в множество различни посоки. По негово настояване се редуцира номенклатурата на серийните части от близо 13000 на 7000, което е почти двойно. При Йорген Кнудсторп компанията намира онзи здравословен баланс между традиция и иновации. Генерират се нови идеи, които да поддържат растящи продажбите. Създават се нови потребности. Развиват се нужди у клиентите да увеличават запасите си от „тухлички“ и да продължават да ги купуват именно от LEGO, а не от по-евтините конкуренти. Произвеждат се серии от комплекти с готови проекти, като крепостите на Ninjago и космическите кораби на Star Wars, за да се дадат на децата шаблони които да следват. Но новият директор също така вярва, че новите LEGO елементите спокойно могат да се добавят към вече съществуващите колекциии на децата и използвани, за да бъдат направени напълно нови авторски композиции.

>>Виж още LEGO казва сбогом на пластмасата

Компанията се справя изключително добре с управлението на комуникацията със своите клиенти. LEGO филмът нагледно показва как се запазва фокусът върху „тухличките“ в един виртуален свят, като са базира единствено на интелектуалната собственост на бранда, а не купува чужди авторски права. Следват успешните телевизионни сериали Ninjago, master of spinjitzu и Nexo Knights, които увеличават многократно феновете, като свалят долната възрастова граница на потребителите.

През последните години компанията инвестира милиарди евро за увеличаване на производствените си мощности. Разширяват се съществуващите фабрики в Чехия и Мексико. Изграждат се две нови – в Унгария и Китай. Отварят се регионални офиси в Сингапур, Шанхай и Лондон , като с това се цели да се възпроизведе бързия успех на западния свят в новите източни пазари.

>>Виж още Нещо ново идва от LEGO

LEGO дължи най-вече своя успех на запазването на идентичността си. Основателят Оле Кирк Кристиансен съставя името от първите срички на датските думи "leg godt" или в превод „играя добре“ и ангажира компанията да „поддържа природата на детето у нас“. Едно много важно обстоятелство стои в основата на феноменалния успех на LEGO – това, че родителите в развиващите се азиатски пазари, също като родителите в Европа и Америка са позитивно настроени към конструкторите. Приемат ги, като здравословната алтернатива на видео и дигиталните игри, които засищат съвременното потомство.

 

И накрая – в дългосрочен план успехът на LEGO почива на спокойствието, което възрастните изпитват, когато купуват играчки, чиито корени лежат в една епоха далеч преди видеоигрите, мобилните приложения и тематичните филми на известните анимационни студиа.

Автор: Калоян Илиев

Прочети още...

Играта е сериозно нещо

Нищо не е по-зареждащо от това да видиш малко дете да играе. Щастливо и вглъбено в това което прави. Така трябва да изглеждат децата. Защото играта е сериозно нещо. Особено за малките деца. Играта стимулира невероятния потенциал на човешкия мозък. По време на игра се активират между 700 и 1000 неврона, който се свързват с хиляди други неврони. Играта въздейства върху здравето, емоционалния комфорт и способността на детето да усвоява нови знания. Защото всяко дете има право да играе. Всяко дете има нужда да играе. Играта помага за развитието на умения, като справяне с проблемите, креативност и комуникативност. Накратко играта е сериозна работа. Играта е ключ към нашето утре. Защото децата са нашето бъдеще. През последните 12 месеца сирийската хуманитарна криза ни показа едни от най-разтърсващите детски снимки, които света някога е виждал. Деца, лишени от основни права, като дом, сигурност, семейство, приятели и време за игри. Партньорите в инициативата Лего Груп, Фондация Лего и УНИЦЕФ поставят на дневен ред възможността повече уязвими деца от засегнати от конфликти места да могат да играят. През 2016 година много деца в Йордания ще получат безплатно от тухличките на LEGO® DUPLO.

Защо Йордания? Като съседна страна на Сирия, Йордания приютява над 630 000 сирийски бежанци, включително над 220 000 деца в училищна възраст. Сирийските бежански семейства в Йордания бедстват, като над 86% от тях живеят под прага на оцеляване. В такива отчайващи условия децата попадат в света на възрастните без да са готови за това. Принуждавани са да си търсят работа или да се женят. Децата засегнати от конфликта често са лишени от правото си на образование и игра, а с това и от възможността за по-добро бъдеще.

През 2015 УНИЦЕФ разработват нов подход за защита на децата в Йордания и им предоставя достъп до образование. Лего Фондацията дарява LEGO® DUPLO материали на хиляди деца в неравностойно положение за да им даде възможност за развитие, чрез игра. Също така подпомага УНИЦЕФ като предоставя подготовка на учители и грижовен персонал, които да развиват детския потенциал.

Сега те приканват нас родителите да станем партньори на инициативата, като споделяме снимки на играещите ни деца с хаштаг  #PartnersInPlay.

Текстът е от страницата на LEGO

 

 

Прочети още...

Как избирам дрехи на децата си

Облякох първите дънки на сина ми, когато беше на 2 месеца. Толкова се гордеех с порасналото си дете, че специално го държах без одеялце, за да могат повече хора да му се насладят. Интерес имаше, макар че повечето погледи бяха озадачени, а не възхитени, а една жена дори огорчено възкликна: „Ама как може такова нещо, защо не е в пелени това дете!“.

Това не ме обезкуражи – детето ми щеше да има най-хубавите дрехи, щеше да е едновременно стилен и небрежен – истински малък джентълмен. Ентусиазмът ми леко повехна при първия ми сблъсък с цените на „марковите“ детски дрехи. Ама как е възможно едно пуловерче, голямо, колкото носна кърпа, да струва 60 лв.? И къде е логиката дънките за едногодишни деца да струват, колкото моите? А и като се вземе предвид, че дрешките са за максимум 3-месечна употреба – колкото продължава един сезон, то сметката – и финансова, и чисто практическа, никак не излизаше. Следващият сблъсък беше с реалността на яслата и детската градина. Първите седмици героически го обличах „джентълменски“дънчици, ризка, жилетка, и съответно го преобличах 2 пъти дневно – на отиване и на прибиране, защото се оказа, че за целите на детското заведение, а и реално погледнато – на детството по принцип, най-удобни са му памучни панталонки и блузка… А да се инвестира в скъпи дрехи за детската градина, щеше да е прекалено като се има предвид, че всеки ден познавах какво е било менюто само като го видех на вратата на групата – щастлив и в петна от глава до пети.

Реших, че поне обувките трябва да са скъпи и хубави – няма да му купувам китайски изделия я!

И така, купихме на отрочето обувки за 75 лв. (преди 10 години те бяха с 10 лв. по-скъпи от моите) – красиви и надеждни. На следващия ден се върна от дъждовна разходка с нещо, приличащо на галоши, а краката му бяха чисто мокри. Толкова за прословутата зависимост между цена и качество, особено по отношение на детските обувки.

С времето научих и прилагам няколко правила, които работят за мен:

 • -          Бельо и чорапи купувам от кварталното детско магазинче, като трябва да са памучни, евтини и едноцветни.
 • -          Дрехите за градина, игра и дома също предпочитам да са семпли и на разумна цена.
 • -          Има дрехи, които купувам за удоволствие – мое и на детето ми, и тогава цената, каквато и да е тя, не ме притеснява – наясно съм, че даваме тези пари, за да се поглезим, а не от суета, снобизъм или нещо подобно.
 • -          Официалните дрехи са сведени до санитарния минимум – първи учебен ден, училищен празник, подобни мероприятия.
 • -          Задължително имаме 2–3 геройски костюма – рейнджъри, спайдърмен, нинджа – купувам онлайн от сайта Алибаба – супер като съотношение цена/качество.
 • -          Важни са ми дрехите, които предпазват детето ми – от дъжд, сняг, вятър. В тях инвестирам повече. Винаги ги купувам номер или два по-големи, така децата ги носят най-малко две години.
 • -          Понякога се поглезвам с готини шапки, ръкавици, шалове – защото животът трябва да е цветен, нали :-) .

Почти винаги вземам дрехи от порасналите деца на познати, когато ми ги предлагат. Това не означава, че употребяваме всички. Винаги уговорката ми е – ще взема това, което ми трябва и харесва, а останалото ще предам нататък. Така правя и с умалелите дрехи на сина ми. Нямам никакви притеснения и скрупули – ама как може дрехи втора ръка, ама какво ще кажат хората и т.н. Смятам, че е разхищение и срамота дрехи, които са здрави и хубави, купувани с грижа и любов, да се хвърлят.

>>Виж Обличате ли децата си еднакво?

Така или иначе, синът ми е  почти тийнейджър и моите принципи вече са невалидни в голямата си част. Защото на тези години дрехите започват да се избират по много различни от горните причини: защото са модерни, защото са готини, защото еди-кой си влогър носи тази тениска… Така че аз просто определям бюджета и оставям детето ми само да избира.

А вие как купувате дрехи на децата си?

 

Автор: Дрехина Изгладенова, майка на 3 деца и силна привърженичка на неконсуматорството.

 

Прочети още...

Турнир по Лего Майнкрафт за деца

Lebgo – Българският LEGO клуб е основан на любовна на неговите членове към LEGO. Тяхната цел е организирането на съвместни дейности и проекти за представянето на LEGO на българската аудитория. По-скоро не като реклама, а като едно нестандартно хоби, което дава възможности за изява, креативност и творчество, дори и на пораснали деца. Тяхна практика е да организират турнири по Лего Майнкрафт в столични търговски центрове.

На последния такъв турнир в средата на септември взеха участие и нашите синове. Условието беше да се построи авторски Майнкрафт модел, който не копира никой от съществуващите комерсиални модели в рамките на 40 минути. Право на участие имаха всички деца на възраст над 8 години. Малките LEGO фенове имаха на разположение огромен брой разнообразни части и професионални снимки на композиции за вдъхновение. Всички деца наистина се забавляваха и показаха любовта и интереса си към заниманията с Лего Майнкрафт конструкторите. Накрая всички участници получиха отстъпки за пазаруване на LEGO комплекти за награди и си тръгнаха удовлетворени от участието си. Тримата най-добре представили се бяха отличени допълнително.

Благодарим ви Lebgo за приятните емоции! Очакваме и следващи издания на турнирите.

 

 >>Разгледайте нашите minecraft предложения!

Прочети още...

Какво да очакваме от новия сезон на LEGO Ninjago

Деня на напусналите този свят е празник на който се почитат предците. Това е фестивален ден в който жителите на Нинджаго, облечени в костюми танцуват и палят фенери и чест на починалите. На този ден в музея на Нинджаго е отворена специална изложба наречена „Зала на подлостта“ с всички лоши герои от миналото. Ето ги и нинджите, които се разделят на по-малки групи, за да отдадат почит на за тези, които вече не са сред тях. Лойд и Мисако отиват в коридора на старейшините, за да почетат Сенсей Гармадон, Джей прекарва време с Ед и Една при останките на Ен‘Джънк, Зейн отдава почит на д-р Жулиен в гората Бирхууд. Кай и Ния пускат летящ фенер в памет на техните родители. А учителят Ву, се покланя пред първия спинджицу майстор – неговият баща. Кол все още е призрак и се бори със самоличността си. Той изживява тежки времена, откъснат от своите приятели. Неговото „Аз“ постепенно избледнява и всички се питаме дали той вече не се преселва в света на сенките?

>> Виж още "LEGO Ninjago The Movie"

Кол отива в храма на Майстора на аерджициу, Янг, където става дух и се опитва да уреди дълга си към самия Янг. Но последният си е наумил съвсем друго. Междувременно в този момент нещо става в музея на Нинджаго. Тази година се случва да има рядко лунно затъмнение, което дава сила на злия Янг да върне в Нинджаго най-страховитите злодеи обратно. Всички заедно. „Залата на подлостта“ изведнъж оживява. Самукай, Генерал Козу, Пайтор, Генерал Криптор, Майстор Чен и Моро се връщат като духове. Временно преродените злодеи се разделят, за да се насочат към героите нинджи. Всеки един от злодеите имат лични сметки за уреждане и са готови за отмъщение. А Кол- той е длъжен да уреди дълга си с Янг преди лунното затъмнение да е свършило, за да стане човек отново. В противен случай ще премине в света на сенките завинаги. 

Звучи интересно нали? Очакваме новите серии с огромно нетърпение.

>>Към дрехите и раниците LEGO Ninjago

Прочети още...

Обличате ли децата си еднакво?

Малко са тези родители, които обличат децата си в еднакви дрехи. Или поне малцина си признават. Дори и децата да са близнаци родителите им твърдят, че всяко от тях е различен индивид, и те правят всичко възможно да развиват в него собствената му самостоятелност. Акцентират не върху приликата, а върху индивидуалността им. Най-често решението при детските дрехи е да са от един и същи модел, но в два цвята. Обичайно се прави изключение, само когато дрехите са получени като подарък, тогава се случва да са напълно еднакви.

Колкото и малко да са все пак има родители, които предпочитат да обличат децата си еднакво. Те твърдят, че в това е чара на близнаците. Ако не могат да постигнат пълно съвпадение, то гледат да са максимално сходни модели или пък близки палитри цветове. Тези родители изпитват истинско удоволствие да виждат децата си в еднакво детско облекло и знаят, че няма да могат вечно да влияят на избора им на дрехи, затова си доставят тази наслада, докато са малки.

>>Виж наръчник за безумни въпроси: Близнаците ( Част 3)

Да не забравяме и модерната тенденция майки да се обличат в едни и същи дрехи, като дъщерите си. Много онлайн магазини предлагат такива комплекти. Един за мама и един за щерката. Като малка и голяма капка вода. Просто щампите на тениските, роклите или панталоните са различни размери. Изглеждат много сладко, винаги пораждат усмивки у околните и с това демонстрират силната връзка между майка и дъщеря.

 

 

Прочети още...

Татко на три деца

Какво е да си татко на трима. Дълго си мислих какъв кратък отговор да дам. Завъртяха ми се в главата варианти, като „Същото като на двама“ или „Какво толкова, няма нищо особено“. Ето обаче, че се сетих за няколко характеристики, присъщи на тридетните татковци:

 • 1.    Да бъдеш в светлината на прожекторите. Не мога да кажа, че не ми е приятно. Като ги наредя и трите да вървят в редичка след мен с букети цветя винаги събуждам умиление у хората с които се разминавам. С изключение на моментите, когато и тримата са сърдити на брат/сестра си, на себе си или на мен. Тогава разкъсваме равната „индианска нишка“ и формираме сложна четиривърха фигура, като всеки върви в различна посока и винаги нещо мърмори. Как ни приемат хората тогава ли? Да си призная точно в такива моменти никога не ми е оставало време да ги наблюдавам, защото очите ми са вперени в сърдитковците. Но си обещавам един ден да го направя и да ви кажа.
 • 2.    Да избираш тайно три комплекта подаръци и никога да не те хващат. За Коледа, за под елхата, според желанията. За 1-ви юни, според възрастта. За рожден ден (каквото най-искат) или за имен ден, вече не знам и аз какво. Най – трудна е логистиката за Коледа. Първо тайно обикаляш из магазините или поръчваш online в работно време. На Бъдни вечер чакаш всички да заспят, за да ги сложиш под елхата. Почти винаги се оказва, че там вече няма място – другите са ти го заели. А най-много се размиват нещата по именните дни. Вземаш за единия близнак, но и за другия, за да не се сърди. Изобщо имаме си поводи за празнуване, имаме си нужда от подаръци.

>> Идеи за подаръци

 Цялата статия Татко на трима – на страниците на Жената днес

Прочети още...

Легендата за Вяра, Надежда и Любов, и тяхната майка София

Много отдавна, в зората на християнството в Рим живеела една мъдра жена на име София. Тя имала три дъщери – Вяра, Надежда и Любов. След като съпругът и се споминал тя сама отглеждала децата си. Била решила да ги възпита в християнски дух и в ценности, такива, каквито били имената им. Така семейството печелило одобрението на своите съграждани и привлякло вниманието дори на самия римски император Адриан, който бил голям гонител на християните.

Проводил той да повикат майката и дъщерите при него в двореца. Те се хванали за ръце, за да си дават кураж и се отправили към императора. Явили се те пред господаря. Той ги попитал за тяхната вяра, а майката София отвърнала, че носят името Христово в сърцето си. Щом чул отговора императорът след три дни назначил съд.

В тези няколко дни майката усилила вярата на дъщерите си.

Императорът повикал майката и дъщерите на съд. Опитал се да уговори поотделно трите дъщери да поднесат дарове на Артемида, като с това покажат, че се покланят на други боговете, а не на Христос. Една по една дъщерите отказвали. Една по една след страшни мъки ги посичал императорът пред очите на майка им. След като били погубени София ги качила на колесница и ги погребала на един хълм. След три дни и майка им се споминала от мъка по тях.

 

Така Вяра, Надежда и Любов станали мъченици на Христовата вяра. Тяхната майка също, задето изстрадала със сърцето си ужасните мъки на своите деца.  

Прочети още...

Коя е най-прекрасната ваканция?

Към края на лятото все още не искаме да спрем да мислим ваканционно и отказваме да се настроим на есенна вълна. Ако за нас възрастните представата за лятната ни почивка обикновено е свързана с няколко екзотични сюжета на планина или море, то дали и за нашите деца това е така?

Попитахме децата на наши приятели коя за тях е най-прекрасната ваканция. Нека да ги чуем:

 • 1.    „Най-добрата ваканция е да се чете само по една страничка (ама на ден или за цялата ваканция, не става ясно?) – Стела на 8. И още  „Да ходя всяка събота и неделя до морето и да си играя с вълните, да хващам раци и да копая с тате дупки.“ - Ама премествайте се на морете по-добре, колко време ще си спестите само…
 • 2.    „Да има водни пързалки, дето свършват направо в морето. На дълбокото“ – Митко и Тео на 8 - Момчета, а вие можете ли да плувате на дълбокото? „Е, не можем, ама докато се спускаме надолу ще се научим.“ Добре, ама да не ме викате после да ви спасявам, че мога само един по един!
 • 3.    „Да има хубав басейн и една слугиня….. която да ми носи сокче“ – Катрин на 6 - Много специално ще да е това сокче, щом сервитьорка не може да го донесе, ами само слугиня.
 • 4.    „Да излизаме всяка нощ на поляната и да гледаме звездите“ – Елена на 6 – Я бързо, намерете нещо да прочетете на момичето за Валентина Терешкова! От това по-ясно изразена професионална ориентация – здраве му кажи.
 • 5.    „Да съм в костюм на Ю-Ги-О“ – Прислав на 5 - Ама те костюмите са от дебел плат. И не се предлагат с къс ръкав. Няма ли да ти е много топло през лятото?
 • 6.    „Да караме картинг“ – Христо и Иван на 9 - Може, ама само ако е на открито гонката. Затворените писти в молове не се броят.

>>Вижте още 5 нестандартни идеи за детски рожден ден през зимата

 • 7.    „Да съм в Дисниленд. Там има толкова много забавления. И да пиша по-малко диктовки по български, немски и английски“ – Калина на 8 – Ей, родителите, ама вие сериозно ли? През лятото? А всъщност как сте пропуснали диктовките по френски? Нали трябва да е подготвено детето, като ходите на Дисниленд.
 • 8.    „Ваканция=почивка, море, басейн, машина за вълни, трамплини на няколко етажа… Около басейна -  шах маси, огромна плазма с магически шах. Конят е с криле и засмуква фигури, царицата да има шапка-невидимка....“ – Теди на 8 - Някой от вас от шах разбира ли? Да преведе веднага какво иска да каже момчето!
 • 9.    „Да рисувам през лятото. Само море с кораби“ – Лили на 4 - През зимата не е същото, нали? Морето е малко по-бурно и по-трудно се рисува. Лятото теглиш една синя черта и готово.
 • 10. „Вечерта да играя на криеница на двора и да се прибирам, чак когато аз пожелая. Ама и другите деца да не ги прибират също“ – Ася на 6 - Палатка нали си имаш? Защо ти трябва да се прибираш тогава вкъщи?
 • 11. „Да ходя на реката да се къпя, да скачам от моста и да хващам жаби“ – Явор на 8 - Добре, че мама не го е виждала това мостче, колко е високо, че да не забрани набързо ходенето на реката.
 • 12. „Да съм на морето и да играя футбол“ – Светльо на 8 -  Ама ти в морето ли играеш футбол? „Е, не. На брега играем, ама той е стръмен и често става направо морски футбол“.
 • 13. „Ваканцията толкова много ми харесва, че може да ме карате да правя всичко, което отказвам през учебната година“ – Лори на 8 -  Уха-а-а родители, сега ви е паднало!

 

И още много, много отговори, обединени около море, игри, мързелуване, каране на колело, таблет и разбира се никакви домашни, писане и четене. За нищо на света....

Ех, ваканция, ваканция… и лятна да си минаваш неусетно. Спомням си, че когато аз бях малък, като дойдеше септември си казвах: „Хайде да свършва по-бързо тази, че да идва другата!“

А сега е време да помислим за училище.

 

Отговорите събра Калоян Илиев

 

 

Прочети още...

Притча за истинските приятели

Веднъж млад мъж поканил момичето в което бил влюбен да се оженят. Тя приела. Насрочили сватба. Младежът дал на своя баща списък с всичките се приятели и го помолил да ги покани на сватбеното тържество. Бащата приел. Когато денят дошъл младоженецът бил разочарован защото много хора липсвали.

- Татко, помолих те да поканиш всички мои приятели!

- Така и направих.

- Но аз очаквах да дойдат повече от 50 човека, а сега мога да преброя едва 10.

- Обадих се на всички, като им казах, че ти си в беда и се нуждаеш от помощ. Затова ги помолих да дойдат тук в уречения час… Така, че не се притеснявай, всичките ти ПРИЯТЕЛИ сега са до теб в този важен ден.

 

 ПОДАРЕТЕ НА ДЕЦАТА СИ ЩАСТИЕ!

Прочети още...

Притча за Щастието

Вървял си по пътя един стар мъдрец и се любувал на природата. По някое време минал покрай нива, на която работел селянин. Човекът бил грохнал от работа, изморен и потен и едва стоял на краката си. Мъдрецът се спрял и го заговорил:

- Хей, човече, ела да поседнем на сянка и да си поговорим. Хем да си починеш малко.

- Не мога, трябва да работя. Денят вече преваля, а аз имам още толкова много работа.

- Защо работиш толкова много? -попитал старецът. – Спирай да си почиваш от време на време. Погледни колко е прекрасен денят!

- Не мога. Нямам време да се наслаждавам нито на деня, нито на живота.- отговорил мрачно човекът.

- Но защо се обричаш на всичко това? – недоумявал старецът.- Така пропускаш Щастието.

- Нямам време за Щастие. Аз трябва да работя, за да осигуря Щастие на децата и внуците си. Моят дядо е правил същото за моя баща, а моят баща за мен.

- А някой от вашето семейство бил ли е щастлив? – полюбопитствал странникът.

- Все още не, но моите деца и внуците ми сигурно ще бъдат! – възкликнал човекът и отново се захванал за работата си.

- Виж, приятелю… Позволи ми да ти дам един съвет. Неграмотният не може да научи никого да чете. Нито къртицата можа да възпита орел. Така че най-напред ти се научи да бъдеш щастлив, за да можеш да научиш и децата си на това.

 

Притчата е част от сборника

 

„Винаги има надежда. 150 притчи за изкуството на живота“, издателство „Гнездото“

 

Дарявайте Щастие!

Прочети още...

Наръчник на безумни въпроси: близнаците (част 3)

Отново се връщам на темата за реакциите и констатациите на хората, когато видят близнаци навън в количка или извън нея. И докато има майки, който все още се дразнят да отговарят на едни и същи неуместни въпроси, то има, и други, които са подготвили една торба остроумни отговори, и дори изпитват удоволствие да се наслаждават на реакцията, която предизвикват. А ние бащите обикновено подминаваме всичко с широка усмивка. Което не значи, че поздрави от сорта „Браво на бащата!“ или „Баща герой“ не галят ушите ни. И така, ето ги и тях – тривиалните въпроси за близнаци:

1.       „Те близнаци ли са?”- винаги границата между любознателността и риторичния въпрос е много тънка. Веднага след това, без да е получен отговор следва констатацията „О-о-о момичето колко е бяло, колко е едро и различно“-Така е, всички ние сме различни. Това именно прави света ни толкова шарен.

2.       „Близначки са, нали?“-утвърдително кимване само. Мисля, че е достатъчно за отговор? Липсата на противоречие, обаче дава крила – „Я, ама те са различни...“ Еми различни са, защото са разнояйчни. Имат сума ти и различни гени.

3.       На другия полюс – „Ама те съвсем еднакви, как ги различавате?“- Ако ги гледате отзад единият е с два върха на главата, а другият само с един – „Ами ако ги гледате отпред?“ – Е, тогава хвърляме боб. Ама няма страшно, дори да ги сбъркаме те си казват кой кой е. Задължително следва миловидното „Колко са сладки….“

4.       „Това момченцето ли е?“- За такива въпроси винаги трябва да имате под ръка утвърден международен каталог за цветове с пълната гама розово. Намира много широко приложение при разрешаване на спор за разпознаване на розови обици на ушите на набедените момченца.

5.       „Душички, две ли са ?“ – Учуден се навеждам и започвам да броя. Не, три са, третото е в багажника на количката. И-и раз, и-и два, нека любопитното надничане отдолу започне сега! J

6.       „Две са нали?“- Правилно, едното е бонус от родилното отделение.

7.       „Лелее, добре, че аз нямам близнаци“ – добре ли е, не е ли добре, никой не може да каже със сигурност. Но в такива случай идва съвсем на място познатият отговор „Господ дава на всеки, толкова колкото може да понесе“.

8.       „Нали (уж) са близнаци , а единият е синеок, а другият-с кафяви очи?“ – Ами на двамата дядовци са се метнали или пък на бабите ли бяха- не помня точно.

9.       „Твоите по любов ли са правени или са от новите (инвитро)?“- Не, от пазене са….

10.   „Момче и момиче ли са?“ - не, две момчета. „Е-ехх, не сте успели да ги ошарите!“ – ние в къщи шарим великденските яйца, но с близнаците не успяхме, явно ни е слаба боята.

11.   „Истински ли са?“ - Не, китайски фалшификат са, ама са ги докарали в болницата.

12.   „Имате ли близнаци в рода?“- Аз не знам да имаме, но ще питам булката. Тук ли ще изчакате или да звънна по телефона, като разбера?

13.   „Наведнъж ли ги родихте? Колко им е разликата на близнаците?“ – Има, няма 6 месеца, ама поне са на същата дата.

14.   „Близначки ли са? Ааа..! А защо не са облечени еднакво? Трябва да ги обличате еднакво!!!“ – ами свършиха ни вчера еднаквите дрехи.

15.   „И като са момче и момиче, що не си ги кръстили с еднакви имена?“ Мъдро, ама като не сме се сетили навреме…Така можеше за именния ден с един масраф да минем.

16.    „Близнаци ли са?“ - Да- „А, те и двете ли са ваши?“ -  едното е на комшиите, ама се редуваме да ги извеждаме на смени.

 

Отговорите, че и въпросите събра за вас Калоян Илиев, докато четеше, спомняше си и се забавляваше с коментарите в една известна facebook група за близнаци.

Още издания на наръчника за близнаци

Наръчник за безумни въпроси: близнаците ( част I)

Наръчник за безумни въпроси: близнаците/тризнаците ( част II)

 

Текстът е от блога на Мария Нуриега ЗА БЛИЗНАЦИТЕ

Прочети още...

Защо есента е време за купуване на нови детски дрехи?

Вече е средата на лятото. Много от нас са оставили децата при някоя баба. Може и при дядо, но бабата убедително води в летните грижи за учениците. Късметлии сме, че с бабината помощ децата напускат големия град, а нас родителите оставят за малко на спокойствие в търсене на интересна книга, на срещи с приятели или подготовка на дълго отлагани ремонти.

И ето, че идва срещата с децата. Дали е само междинно включване „Минаваме оттук за малко и решихме да се отбием“ или пък подготовка за съвместно семейно море, то първата ни от месец среща с челядта винаги е съпроводена с желанието да ги огледаме от главата до петите. Да, струват ни се малко променени, но какво всъщност ли сме очаквали? Дрехите с които сме ги изпратили в началото на лятото, широки и удобни, сега стоят някак опънати и точно по мярка. Дали пък до септември няма да омалеят и укъсеят съвсем? Растат ли толкова бързо децата през лятото или „Баба знае как да гледа“ е въпрос с повишена трудност, на който не търсим отговор на всяка цена. Кога, ако не сега баба ще им направи баници, милинки, палачинки, пържени филийки и всичко за което се сети? Но когато се върнем назад в нашето детство ще „чуем“ познатото „Хапни баба малко, ей така без хляб!“. Тогава се усмихваме и се успокояваме, че ще продължаваме да намираме достатъчно аргументи за твърдението, че „баба гледа най-добре“ J.

 

А, и който не е съгласен с горното, като причина за наложителното купуване на нови детски дрехи наесен, спокойно може да казва, че децата са качили един размер, заради чистия въздух, лятното слънце, бистрата вода или игрите навън.

 

Весело лято!

Дрехи за есента:

  За момчета <<>> За момичета

Прочети още...

Предимствата да имаш три деца

Децата при нас дойдоха съвсем естествено и нормално. Появиха се почти планирано, като „под почти“ разбирам третото, което беше близнак и се появи заедно с второто. Признавам си, че колкото и да е било трудно гледането на три деца, винаги ми е било приятно да събирам погледите на околните и да се кича като с корона от възклицанията им: „Браво, татко герой! Как успявате, трудно ли е?“.  Че не е лесно, не е, но ми се ще да насоча внимание към пренебрегваните ползи от това цели три деца да обитават къщата ти. И така:

1. Спестяват ти досадното хленчене: „Скучно ми е“. На братята и сестрите никога не им е скучно. Ако се отегчат от нещо, започват да се дразнят един друг и накрая се сбиват. Но никога, ама никога не чувате „Скучно ми е“. В редки случаи всички си играят мирно и тихо. Предимно на семейни игри, и то само докато някой не спечели два пъти подред. После пак се сбиват.

2. Износването на дрехите от братя/сестри също не бива да се подценява. Предвидливо обаче трябва при първо закупуване на ски или туристическа екипировка да се съблюдава правилото на „унисекс“ и „универсалност“, за да не съжаляваме, че качествени и здрави дрехи стоят в гардероба, а се налага да купуваме чисто нови.

Още от скритите предимства на това да имаш три деца може да прочетете от статията ми в PARENT LAND.

Калоян Илиев

Прочети още...

Angry Birds филмът

Скоро гледахме Angry Birds на кино. Цялото семейство. Спомняме си онзи урок, че обикновено неудачниците, лудите глави и нестандартните чудаци в обществото са тези, които в трудни моменти запазват различния поглед върху обстановката и успяват да предотвратят настъпването на големите злини. Ето ги и тях, героите:

Ред с червеното облекло e с язвително чувство за хумор, живее изолирано в къща на брега, и трудно контролира гнева си. Няма по-сърдити вежди на света. Плътни, черни и навъсени. Ред е неудачник и се проваля във всичко, което прави. Твърди, че никой не го разбира. Опериран е от деликатност и казва нещата, както ги чувства. Понякога разочарова дори и малките деца, като им унищожава тортата за рождения ден, докато се опитва да бъде куриер. Съдията го наказва за неговата невъздържаност с най – тежкото наказание на птичия остров - посещение на курс по терапия в „Центъра за безкрайно спокойствие“ на Стела.

Като гледаш Бомб, облякъл черна тениска размер 10XL, неговият флегматичен поглед и увиснала човка се сещаш, че този герой не можа да бъде нищо друго, освен един голям добряк. Откровено не блести с особена интелигентност. Всички в селото го познават с неговата отличителна характерна черта гърмежите– напрегне ли се повечко, той просто експлодира.

Чък, онзи с жълтия костюм, е най – бързата птица на острова (може би и на света, като гледаме какви скорости развива с краката). Той е способен да ти поръча подарък, да ти го достави, да го загуби, после пак да поръча и да достави, само докато си помислиш, че имаш повод за празнуване. Неговата бързина често му носи проблеми, но в решителните моменти на битката с прасетата се оказва незаменим.

Стела, в розова сияйна премяна е вечният оптимист. Тя е гуруто на безкрайното спокойствие. Опитайте се да я изкарате от нейната зона на комфорт, като заплашите някой по – малък от нея и ще разберете как тя умее да се ядосва.

Прасетата, отборът на зелените блузи, са най – мистериозните създания, акостирали някога на острова. Още с пристигането си спечелват неприязънта на Ред, задето му повреждат къщата с кораба си. Той ги смята за особени, загадъчни и опасни. Не се заслепява от техните подаръци и парти програми и това му помага да застане начело на атаката срещу тях, когато му идва времето. А всъщност прасетата са едни гладни за яйца наивници.

Защото и най – добрите герои се ядосват, когато трябва да се бият за благородна кауза. Все пак пилетата са наследници на динозаврите, кой казва, че винаги трябва да са мили? J

Добре е филмът да се гледа от цялото семейство.

 

 

Прочети още...

Детските дрехи в българското средновековие

 

Знаем ли как са изглеждали дрехите на малките деца през средните векове? С какви премени са посрещали официалните поводи,как са позирали „за снимка“?

Отговор на този въпрос ни дава едно изследване, базирано на стенопис от църквата на Кремиковския манастир. На него виждаме редом с родителите си две деца, момче и момиче от чиито изображения можем да правим някакви предположения за официалните детски дрехи от онова време. Момчето е нарисувано с червена, дълга до глезените дреха и свободно падащи ръкави. На предницата има голям процеп за обличане, закопчан с гъсто наредени копчета. В горната част се забелязва широка яка от златистожълта тъкан. Под връхната драха се забелязва бяла риза. На главата има шапка. Много е интересен преплетеният му от тесни ивици сив колан. На краката са обути жълти кожени малки обувки – чорапи (зокус). Момичето е облечено с тъмно зелена туника, дълга до земята, пристегната към тялото с помощта на колан, като на момчето. Вижда се също риза. Главата на момичето е покрита с четириъгълна светла кърпа. Върху кърпата е поставен червен венец от плат, извезан с перли. Върху връхната дреха се забелязва наметало от бял плат. Обуто е с обувки от червена кожа.

 

Повече за изследването, за предполагаемите материи и тъкани на облеклото, вероятните кройки – научете от статията на списание "Българска наука".

Прочети още...

LEGO Nexo Knights са новите LEGO Ninjago

Кои са новите герои – LEGO Nexo Knights? Сега ще ви опишем как петимата храбри рицари Клей, Арон, Ланс, Мейси и Аксел са новите герои на доброто, които учат децата да вярват в справедливостта. Те живеят в средновековното кралство Нитон (Knighton). А лошите са Шутът Джестро с говорещата книгата на чудовищата и Лава злодеите, които пускат огнени бомби. Не винаги Джестро е бил злодей. Историята разказва, че той е бил добряк в миналото и с лекота е разсмивал всички, докато злата книга не го подмамва с магията си да стане лош. Оттогава той е кошмарът на рицарите, но те, разбира се не се страхуват от него. Ето ги и тях:

Клей е предводителя на рицарите на кралството Нитон (Knighton), който стриктно спазва рицарския кодекс. Клей остава сирак и полага клетва да бъде най – доблестният рицар. Ще го познаете по синята му броня и по ястреба на гърдите му. Само той използва бойния мотор Rumble Blade,  който може да се разделя на три отделни части.

Aрон Фокс е смел рицар на Нитон (Knighton). Има си тежки доспехи и меч, не се страхува от опасностите.  Неговата броня е зелена, с отличителния знак на лисица. Използва енергиен арбалет. Ще го видите често да използва своят щит, като ховърборд с който напада от въздуха. Той е ужасът за всички врагове.

Ланс е твърдоглавият и непокорният от групата. Често противоречи на Клей. Той е капризен, своенравен и богат. Доспехите му са бели, а знакът му е кон. Бие се с копие и се придвижва с робо кон, който се превръща в мотоциклет Mecha Steed.

Аксел е най – огромният рицар, притежаващ неимоверна сила. Обича да си похапва. Бронята му е жълта, отличителният знак е бик, а шлемът му е с рога. Винаги носи със себе си огромна брадва.

Принцеса Мейси Халберт очевидно е единствената жена в екипа. Тя цялата е в червено, знакът и е дракон, а оръжието – мощен боздуган. Тя е дъщеря на краля и кралицата. Толкова е добра в битките, че направо да не и се изпречваш.

 

 

За най – пълно изживяване препоръчваме доспехите от невероятните оригинални тениски LEGO® NEXO KNIGHTS™ .

Прочети още...

LEGO Кирил и Методий

Днес празнуваме един от най–светлите български празници - 24 май и аз за поредна година се чувствам малко носталгично. Заради венците от цветя, които правихме и окачвахме на входа на началното училище, празничните манифестации, на които минавахме по главната улица на родния град пред погледа на останалите ни съграждани. Заради това, че можеше да се докоснем до историята и традициите си.

Сега искам да ви разкажа за друго. Вчера заведохме 7 годишните ни синове и по–голямата ни дъщеря в Батак. Върнах се в този град, мъченик, горе долу след 35 години, когато моите родители ме заведоха там за първи път. Тогава бях приблизително на възрастта на синовете си. И до сега помня каменната църква Света Неделя, с кладенеца, изкопан от ноктите на майките в търсене на вода. Следите от кръв и куршумите по стените вътре, и костницата с човешки останки на посечените батачани. И оръжията в историческия музей, предимно турски ятагани и дръвниците със забити топори, които тогава ми се струваха стотици. Бях толкова силно впечатлен, че вече 35 години не мога да изтрия тази гледка от спомените си. За мен винаги Априлското въстание беше и Батак. Вчера отново бях там. Вече гледах с погледа на възрастен. Сградите и предметите бяха същите, но логично го нямаше това детинско усещане за несправедливост. Но бях много разочарован, че децата ми не гледаха с моят детски поглед. Кое е различното? Въпросът не е ли кое е същото, че да очаквам повторение на моите детски емоции. И така – моите деца днес не знаят какво е башибозук, не знаят и какво е редовна турска армия. Имат много мъгляв и неясен образ на български воевода, четник и въстаник. Не правят разлика между българска сабя и турски ятаган.

Та ние израснахме с филми като „Величието на хана“ „Златният век“ „Записки по българските въстания“ и „Под игото“ по единствената по онова време телевизия. А „Капитан Петко воевода“, „Козият рог“ и „Време разделно“ се въртяха всяка година поне по веднъж в ефира и насищаха в съзнанието ни образите на добрите и лошите. Това в нашето съвремие наричаме съдържание. Което ние попивахме, предимно от телевизора и чак после учебниците по история го подреждаха по различните теми и уроци. И колкото и нови министри на просветата и образованието да се сменят и колкото нови учебници по история  да се издадат няма да променим нищо. Защото даваме на децата си съдържание, по начин по който те отказват да консумират. Учебниците са вече в миналото и колкото по – бързо го осъзнаем, толкова по – добре. В началото на тази година уважаваният от мен журналист Антон Хекимян от Тази сутрин по bTV  бурно се възмущаваше от промените в образователната програма по история. Инициира поредица от рецитали на малки деца в сутрешните часове на деня на „Къде си вярна ти любов народна“ и други патриотични възрожденски произведения. Това определено разчувства нас възрастните, но пак не стигна до учениците (колко от тях гледат сутрешни блокове). 

Аз продавам дрехи с LEGO герои. Търсят се, заради това, че децата ги харесват и най – вече познават отделните образи. Много повече от българските хайдути и въстаници от Априлската епопея. Защото ги срещат в LEGO конструкторите си, играят с тях, носят ги в училище и гледат анимационни сериали. Така те, сегашните ученици потребяват съдържание и учат нови неща. Днес ме озари прозрението, че ЛЕГО Априлско въстание или ЛЕГО Кирил и Методий ще бъдат много по–полезни за образователната ни система от всички учебни помагала по темата. Децата ни ще научат и запомнят много повече, в случки и образи.

 

Само с учебници не става. И с рецитали на „Къде си вярна ти любов народна“.

Прочети още...

Игрите от нашето детство

Мили мой момчета,

Преди около 30 години, когато нямаше таблети, смарфони и лаптопи, ние децата използвахме всеки момент, за да сме навън и да играем. Просто нямаше значение на какво, а по – скоро с кого. Важното беше, че не бяхме вкъщи. Играехме на стражари и апаши, на фунийки, на криеница, на индианци. Знаете ли какво е индианци? Е, друг път ще ви разкажа. Момичетата пък играеха на ластик и на народна топка. Ние момчетата се спускахме с лагерни колички по наклонените улици, които после бутахме обратно, докато от нас излезеше и последния ни дъх.

Просто при толкова много стоене навън имаше време за всичко. И най - вече за бели. Особено пакости с прашки . Камъните често попадаха в стъклото на някой чужд прозорец или улична лампа. Спомням си, как ги  правихме, като избирахме от най – хубавите чатали на дървета. Търсехме ги с часове, след като ги намерим им белехме кората и после ги опушвахме на огън, за да станат по – здрави. Режехме еластични ленти от вътрешна гума на колелета или топки и после слагахме парче кожа за камъните. Беше нещо като сегашното „Домашен бит и техника“, само че много по – забавно.

А много болеше да те накажат да не излизаш. Да гледаш приятелите ти през терасата или прозореца как вдигат врява и лудуват навън. И когато започнат да те викат от улицата през сълзи да обясняваш, че не ти дават да излизаш…

Ама вие не ме слушате, пак играете на таблетите! Стига с този MINECRAFT! Ще ги скрия и няма да ви ги давам повече!

За какво ви разказвах? А да, за игрите от моето детство. Играехме също и на стъклени топчета. Победителите вземаха за трофей топчетата на победените момчета. Какво е трофей ли? Ами това е наградата, която печелиш, когато честно побеждаваш някой и вземаш нещо негово. За да покажеш на другите колко си добър. Не, това не беше кражба. Беше награда за една мъжка игра.

Интересно ли ви е? Искате ли да ви подаря един ден от моето детство? Да ви подаря спомените си? Добре, представете си, че карате лагерни колички. Вятърът духа в лицата ви, разрошва косите, но вие знаете, че така се получава винаги при високата скорост. Можете да управлявате с краката си . Натискаш с ляв крак, завиваш наляво, натискаш с десен и тръгваш надясно. Доста е шумно нали, няма как, лагерите трият асфалта. Страх ли ви е? Точно така, не бива да ви е страх.

А сега да си направим фунийки. От списание. Така стават най – хубави и летят надалеко. Режеш лентичка и навиваш. После облизваш острия край и въртиш с пръсти, докато залепне. Кой ще ми подаде сега пушката? Нямате ли? Е представете си, че имате, де! Вкарваш фунийката в тръбата и отбелязваш с пръст там до където може да влезе. Вадиш я и я късаш. После пак я вкарваш в тръбата и силно духаш. Фунийката излиза с невероятна скорост и лети надалеч. Яко, а? Само внимавайте да не се нараните!

 

Момчета, момчета, слушате ли ме или заспахте?

Прочети още...

Подаръци за първи юни - ден на детето

Ежегодно честваме международният ден на детето, както у нас, така и в много страни по света. Традицията води началото си от Световната конференция по въпросите на детското здраве, състояла се в Женева през 1925 година, чрез Декларация за правата на детето Тя гласи, че на всяко едно дето, независимо от раса, национална, религиозна и етническа принадлежност, трябва да бъде осигурено най-доброто.

 

Смята се, че това е празник, получил своето развитие в страните от бившия социалистически лагер, но постепенно се превръща в международно събитие. Тези от нас, които сега имат деца може би си спомнят големите празненства в миналото. Но най - вече е ярък спомена за онзи наш, Специален ден в който единствената тогава телевизионна програма посвещаваше на децата своето предаване „Милион и едно желания“ с Кака Лара. По онова време аз лично не си спомням за традицията да се подаряват детски подаръци на този ден. По скоро получавахме внимание. Сега, в съвременното ни общество ние, родителите все  по – често мислим как да направим детето ни щастливо. Често обещаваме подаръци без конкретен повод или като залог за бъдещи заслуги, само и само да зарадваме децата си. Излишно е да търсим аргументи дали това твърдение е правилно или не, защото всеки родител има право сам да взема решения, касаещи собствените му деца.

Така, че с наближаването на тазгодишния празник на детето – 1-ви юни започваме да мислим отново за най – атрактивния начин по който можем да зарадваме децата. Подаръците – това са жестове на внимание с което показахме на важните за нас същества, че много ги обичаме и, че винаги ще бъдем до тях.

Предлагаме ви да се доверите на нашите оригинални детски дрехи, спални комплекти и раници LEGO, Minecraft, Fortnite от които и вие, и децата ви ще останете изключително доволни. Така не се нуждаете от допълнително вдъхновение, за да поднесете внимание, уважение, изненада и любов на всяко дете. А децата, продължават да играят и да се забавляват.

Калоян

Разгледай страхотни чаршафи тук

Разгледай LEGO®  часовници тук

Разгледай LEGO® NINJAGO™ бански и шапки тук 

Разгледай LEGO®  кутии за обяд и бутилки за вода тук

 

 

 За момчета <<>> За момичета

 

 

Прочети още...

История за близнаци и тениски

- Мамо, ти искаше ли да имаш близнаци?

- Хм-м-м, не го очаквах. Беше изненада, но сега се чувствам благословена, че ви имам.

- Мамо, как решаваш при кой от нас да легнеш вечерно време, ако искаме и двамата да ни приспиш?

- Избирам при тате J

- Мамо, как избираше с какво да ни облечеш, като бяхме малки?

- Честно да ви кажа избирах нещо, което ми попадаше под ръка. Обикновено ви обличах с еднакви модели дрехи, но винаги в различни цветове. Тениски, блузи панталони, дори чорапи. После и вие така желаехте сами.

- Как разбираш кога сме добри деца?

- Ми-и-и, не знам точно. Може би когато се разбираме с поглед.

- Мамо, защо ни се караш, когато се върнем с мръсни колена на дънките от училище?

- Защото понякога не могат да се изперат и често не стават вече за носене в училище. Но пък стават за игра. Вече такива имаме достатъчно.

- Мамо защо ни питаш винаги какво сме яли в училище?

- Защото, за да пораснете трябва да се хранете. Само с игри не става.

- Мамо, каква награда ще получим, ако си оправим стаята и подредим дрехите?

- Ще пишем на таблото на Мая високи оценки J. И това не е малко, нали?

- Мамо, защо не ни даваш да спим с новите си лего тениски?

- Защото тениските са за игра. Понякога ги носим и за официални дрехи, но за спане не стават.

 

 

Автор: Елена, майка на близнаци

Прочети още...

10-те закона на Мърфи в обличането на деца

1. Колкото повече бързате, толкова по-тесни са дрехите за обличане;

2. Докато ги обувате, винаги подават левия крак за дясната обувка и обратното;

3. Най-любимата рокля винаги е тази, която е безнадеждно омаляла;

4. Ако блузата е на райе, то клинът задължително (ИСКАААМ, ИСКАААМ!) трябва да е на точки;

5. Най-подходящата зимна шапка е лятната;

6. Най-хубавата принцеска рокля е кухненската престилка;

7. Колкото по-нова е една блуза, толкова по-скоро ще бъде лекьосана;

(Не забравяйте! Има смисъл да перете една детска блуза чак когато има петна по повече от 50% от площта си!)

8. Най-подходящите за всички случаи и сезони обувки са джапанките;

9. Няма тоалет, който да не може да бъде освежен с розова панделка;

10. Колкото по-дълго и трудно се обува един чорапогащник, толкова по-вероятно е той да има дупка.

 А какви са вашите наблюдения?

 

Автор: Бела Филипова

 

Текстът е предоставен от издателство "Клевър Бук" - карти и книжки за малки герои.

 

 

 

Прочети още...

Какво е за вас LEGO, конструктори и тениски?

Преди време попитахме потребители на известен форум на български майки какво за тях символизира LEGO. От отговорите стана ясно, че говорим за един от най – популярните и устойчиви брандове на съвремието ни. Ето и отговорите, които ни допаднаха особено:

 

„Това е марка, известна ми от как се помня. Дете от 80-те съм, когато конструкторите Лего бяха хитът, но понеже бях момиче, така и не ми купиха. – аз пък си спомням, че в моето детство момичетата играеха предимно да дама и ластик;

„Разнообразие, безкрайни забавления и креативност. Конструкторите им са преди всичко забавни. – помните ли навремето имаше един вид пластмасов конструктор с тухлички и един модел с метални планки и истински гайки, шайби и болтчета? Също не бяха никак лоши;

„От изключително важно значение за развитието на всяко дете, тъй като чрез него се развива фантазията и способността на индивида да твори, пресмята, изгражда и т.н. Дрешките също имат своя принос за развитие на усет за красивото и практичното.” – цяло чудо е, че по – възрастните поколение сме станали на хора и без световно известните конструктори, нали? Ама за тениските съм напълно съгласен J;

Синът ми е голям фен на строителите, особено на серията Super Heroes, и на игрите също. Само с това си играе, само това сънува, само за това говори. Може да се каже, че животът му се върти около тях.”– добра телевизионна реклама може да стане от това;

„Части, които пасват идеално една за друга.“ – абе доста са го мислили хората и като гледам не спират….;

„Най умните играчки на света“ – тук съм склонен да се съглася, особено, когато частите се използват за състезание с програмирани роботи;

„Синът ми е на 7г и ги обожава. Сглобява ги сам, за отрицателно време.  Следващото му желание е Mindstorms  и във връзка с това иска да посещава курсове по роботика, които <работят> с тази серия. Попълвал е въпросник с предложения за нови конструктори. Мечтата му е да стане <изобретател> на нови модели.“ – точно така, нали иновациите движат света;

„Най-честия отговор на сина ми, при въпрос свързан с подарък“- а дъщерите какво казват?

„Символ на много неща, на прехода към демокрация дори. Не се купуваше лесно преди 89-та, но въпреки това, аз имах едно. Пазя го и до ден днешен. Сега дъщеря ми има огромна колекция на която се наслаждаваме всички. Обожаваме всички модели - от тези за най-малки, през тези за момиченца и разбира се <мъжките> варианти. Дори в момента пред мен е къщата, която сме направили семейно от много тухли и серии на дупло, измислена от нас, невероятна“ – Еха-а-а. аз казвах ли ви, че бума в строителството се връща?

„Домашно забавление“ – определено! Навън често губим малките части и то завинаги;

Kато дете бях видяла у един съученик - на негов рожден ден. Много се впечатлихме всички поканени, но понеже съм момиче, така и не получих никога такъв подарък Сега обаче си наваксвам, покрай сина ми. За него е всичко - играчка, конструктор, изобретател, въображение, стимулатор за по-различно мислене. Макар да има доста различни комплекти, той съумява да си ги смеси - да си изобрети някаква собствена си фигура, след което да си ги раздели, за да си направи първоначалните неща - има самолети, коли, лодки, станция и т.н. Мен ме използва да му помагам - да му разгръщам страниците на книжките с инструкции и да гледам колко добре му се получават нещата.“ – ами какво става, когато не му се получават?

„Качествено забавление безкрай.“ – подкрепям, но от време на време трябва да се спи, нали?

„Развива логиката, кара те да мислиш и виждаш детайлите в цветове и форми.“- инженерна работа отвсякъде;

„Предимството е това ,че е семейна игра и всички заедно можем да участваме в игрите и да се забавляваме. Имам двама братя и като деца от всички подаръци получавахме по 3 и затова разполагахме с толкова много блокчета за строене.“ – познавахте ли си ги после кое на кого е?

„Символ на креативност и качество. И за конструкторите, и за дрехите.“ - тук за дрехите ми хареса – яки са нали?

„Единствените, на които частите им пасват без никакво усилие.“ – пасват, ама я се опитайте да ги разедините, ако сте допуснали грешка J

„Безброй възможности и много забавления докато децата творят и се развиват. Синът ми всеки ден, ама наистина всеки ден, от години насам, си играе с Лего. Конструкторите и светът на детето ми са пряко свързани, в една голяма любов и безкрайни възможности за приятно изкарване на свободното време.“ – ще порасне, все някога;

„Всички останали играчки са "пенсионирани " по килерите на баби и дядовци.“ – пенсия поне вземат ли?

Децата си искат само и единствено оригинала! Синът ми веднага надушва репликите и казва "не искам това фалшиво Лего!" – не можем вече и децата си да манипулираме. Какви времена настанаха, ей!

„В началото за мен беше просто една скъпа играчка. Когато събрах информация и видях разнообразието на комплектите, реших, че трябва да ги ползвам в практиката ми на логопед и инвестирах в закупуването на 15 кутии. Няма дете, което да не им обърне внимание, а по този начин развивам и тяхната реч.“ – безспорно професионално.

Мненията събра за вас Калоян Илиев от коментари под публикация "Историята на LEGO® Wear в България от UWEAR.bg" на BG-MAMMA

 

 

Прочети още...

Наръчник за безумни въпроси: близнаците/ тризнаците (част 2)

Надяваме се, че хубавичко сте се посмели с първата част на най-често задаваните въпроси на родители на близнаци. А какво по-хубаво от куп смешни изцепки? Как какво – втора порция още по-смешни въпроси, разсъждения и констатации по повод отглеждането на близнаци/тризнаци в България! Ако първия път сте се смяли, смехът и забавлението са гарантирани и сега! Изобщо няма да се бавя, направо започват „бисерите“!

Мъдрости по повод двойните (и тройни) бебешки колички:

„Извинете, вие с този луксозен автомобил, пуснахте ли смс за синя зона?“ – ами, да, в тази държава само за това не са се сетили да ни таксуват още, но има будни граждани, които са загрижени да не ощетим хазната J

„Едни полицаи ме попитаха дали имам книжка, за да управлявам този "автомобил"...разбира се, беше шега.“ – на шега, на майтап, аз имах нужда от доста време, за да свикна с габаритите на количката.

Ето пък какви неща им хрумват на хората по повод зачеването, раждането и отглеждането на малките бебенца:

„В ин витро клиниката ли си избрахте да са момче и момиче? Доплаща ли се да ви направят две различни?“ – ако първата част от въпроса съм склонна да я разбера (въпреки, че да си избереш пола на детето е невъзможно към момента), то втората ме хвърля в дълбоки размисли. Защо пък трябва да доплащаме за пол? И ако можехме да си избираме дали аз като майка на две повтарящи се (момчета) бих платила да са „различни“?

„Бременността с близнаци 18 месеца ли продължава или само 9?“ – продължава 9 месеца, но на бременната й се струват като 18.

„Ама ти ли ги износи и трите??“ - не, баща им помогна с едното.

„Наистина ли близнаците акат заедно, по едно и също време? Като се наака единия, нааква ли се и другия?“ – не, съвсем не наистина.

Следва порция възклицания и констатации:

„О, ама и вие със сестра ти ли сте близначки?! Е как така и ти ще имаш бе?! Нали е през поколение?!“

„Госпожо, ако искате отстъпка от таксата, трябва да попълните декларация, че и двете Ви деца са от един баща!“

„Ииии браво на таткото!“ -  Що пък на таткото?

„Ама как така искаш още едно? Ще ти мине! Ами ако пак се получат две?“ – ами...2 + 2 = 4

„ЧЕТИРИЗНАЦИ - Всичките едновременно ли излязоха? Как ги къпеш? Всичките заедно или един по един? Четиризнаци? Да, бе, да?! Шегуваш се! Глупости!  Всичките ли са ваши?!

  

Работата по този проект с UWEAR беше изключително приятна и забавна. Поклон (и ако ще да звучи нескромно) пред всички родители, които зачеват, раждат, отглеждат, хранят, обличат и образоват повече от едно дете в тази държава!

 

Автор: Александра Русева / mamadnes.com

Блогърка и майка на момчета близнаци

... и отново една дузина други майки

* на снимката Теодора, Калина и Диляна

Прочети още...

Наръчник за безумни въпроси: близнаците (част 1)

Няма човек, на който да не му се е случвало да зададе или да отговори на странен или (направо ще си го кажа) тъп въпрос. Но това, на което сме подложени ние, родителите на близнаци, минава всякакви разумни граници. За това с Калоян от UWEAR с който сме колеги по съдба (също татко на близнаци) решихме да съберем в една статия най-често задаваните въпроси, които хората питат, когато видят близнаци. Допитахме се до най-големите групи за близнашки родители и, честно да ви кажа, така не съм се смяла много отдавна. Все са ме питали странни неща, но това, което следва да прочетете, мисля ще разсмее и най-тъжния човек. И тъй като на всеки въпрос ми идва да отговоря подобаващо, не мога да се стърпя и да не коментирам някои от бисерите.

Първо ще започнем с най-често задаваните въпроси:

„Близнаци ли са?“ – любимо. Независимо дали са в двойна количка или пък облечени еднакво, хората винаги ще се подсигурят с редовния въпрос.

„Ами ако се разплачат едновременно?“ или „Ако и двамата плачат как избираш кого да гушнеш?“ – всъщност моите близнаците бяха много съобразителни бебета, вместо двамата да плачат едновременно 12 часа в денонощието, те бяха така добри да плачат на смени, но 24 часа.  

„Как се справяте с две?“ – ами аз не знам как е с едно...

„Бият ли се?“ - Уха-а-а-а! Спукват се от бой, буквално до кръв. И знаете ли, колкото и да им изрязваме ноктите винаги се намира агресивна близнашка ръка, която пробива блокадата и попада върху лицето на другия брат, като оставя трайни следи.

„И двете ли са твои?“ или „От един баща ли са?“ – много майки казват, че ги питат това. Стига, бе, хора, разнояйчните близнаци могат да наследят свой собствен коктейл от гени, ако единия близнак е къдрав, а другия с права коса, това не значи, че мама е палувала 

„Кой е по-голям?“ или „Единия ми се вижда по-голям!“ – тук си признавам, че и аз съм изпитвала затруднения да различа дали децата са близнаци или породени. Но лесно можете да зададете първи въпрос и да си спестите главоболията.

„Защо обличате децата еднакво?“ – за да си спестим първи въпрос.

>>Виж Наръчник за безумни въпроси: близнаците/тризнаците ( част II)

„Ин Витро ли са?/Нормални ли са (нормално заченати - бел.авт.)?“ – да, двата въпроса питат едно и също. Но всъщност, има ли значение?

„Едновременно ли ги храните?“, почти винаги последвано от „ С две лъжици ли? Във всяка ръка по една ли?“ – лично аз не успях да развия умението да храня две деца едновременно с лъжица във всяка ръка и карам по старомодния начин, с една ръка.

„Как ги различавате?“ – моите близнаци са разнояйчни, различават се от километри, но и за еднояйчните близнаци съм сигурна, че родителите ги различават много успешно.

„Бяха ли планувани“- тук явно първо сме отговорили дали са Ин Витро. Обикновено отговорът е: „Само едното!“.

„Знаехте ли, че са близнаци преди да се родят?“ – навремето сигурно е имало такива изненади, но в днешно време това се разбира още при първия, втория преглед.

„Каква им е разликата?“ – много често отговарям на този въпрос. Имам чувството, че ако бяха с няколко години разлика, хората нямаше да ме питат толкова, колкото сега ми се налага да пояснявам за 2-те минути.

 „Какъв е смисълът да са близнаци, щом не ги обличате еднакво?“ – а сега, де. Мисля, мисля, ами, да, наистина, има резон да си родиш близнаци само, ако ще си ги обличаш еднакво (да му мислят родителите на разнополови близнаци).

>> Наръчник на безумни въпроси: (близнаците част 3)

„Ама те две ли са?“ – „И мъжът ми отговаря: Не, третото е отдолу в багажника на количката! 99,99% от питащите се навеждат да погледнат отдолу.“

„И двете ли са момичета!? Е, не можахте ли да ги нашарите поне?“ – ами, не можахме..

Хората обаче не се задоволяват само с тривиалните и стандартни въпрси. В следваща статия ще ви разкажем за най-необичайните питания, както и най-фрапиращите констатации, които хората правят, когато видят близнаци.

 

Бъдещи близнашки майки, подгответе се да отговаряте на тези въпроси ежедневно. Радвайте се, че все пак хората се интересуват и нека не ви тежи. Защото всяка от нас осъзнава, че ако не беше дарена с това двойно/тройно/четворно щастие, най-вероятно самата тя щеше да задава тези въпроси!

 

Автор: Александра Русева / mamadnes.com

Блогърка и майка на момчета близнаци

... и една дузина други майки

 

 

 

Прочети още...

Да живее тениската!

Какво ли би било ако тениската не беше измислена? Дали щяхме да ходим опаковани, като бедуини или с дрехи, наподобяващи каубойско бельо от уестърните?

Родината на тениската, безспорно е Америка. Било някъде около Испано - Американската война през 1898, когато първите единици от дрехата, навлезли в американската армия. Била измислена, като мъжко бельо. От самото и създаване до сега формата на тениската, известна още като "T-shirt", заради формата, която наподобява буквата "T"  не е претърпяла особена промяна. Характеризира се с ластична лента около врата и къси ръкави. Била предназначена да се носи под военната униформа. Малко след това множество мъже, които работели на открито, строителни и пристанищни работници, фермери, и миньори също започват да я предпочитат при по – топли атмосферни условия.

Основно се произвеждала от памучни тъкани. Не след дълго, заради ниската цена на дрехата и лесната поддръжка майките също започнали да я предпочитат за техните, играещи навън синове. Малко след средата на миналия век тениската става любима и за младите момичета.

Каква ли би била модата днес, ако не можеше с тениската си да изразим чувства и емоция, да покажем какво харесваме или да напишем на нея просто „ОБИЧАМ ТЕ!“….

 

 

Още предложения за невероятни детски тениски с любимите LEGO герои вижте тук

Прочети още...

Е-бюлетин

Запишете своя e-mail за нашия онлайн бюлетин и следете новите ни продукти и промоции първи. Въведете своя e-mail в полето по-долу.

Log in or create an account