Super Mario - филмът

18/04/2024

Banner_ГЛАВЕНБАНЕР_SUPERMARIO_БЛОГ.jpg
Началото

Супер Марио е изпълнен с вълшебства и приключения. Години след излизането на видеоиграта "Супер Марио", се създава и филм. Още в самото начало филмът започва много вдъхновяващо с историята на двамата братя Марио и Луиджи, които напускат работата си, за да следват мечтата си. Точно когато всички ги нападат и осъждат за решението им, градът Бруклин се наводнява, като в тази ситуация те виждат перфектната възможност да постигнат бъдещата си мисия. Тогава обаче срещат и най-голямото приключение в живота си. И двамата са изпратени в света на играта, като преминават през много епични препятствия и неочаквани обрати. Филмът не само пренася зрителите във вълшебния свят на Марио, но и създава впечатляващи визуални ефекти и епични сцени, които оживяват пред очите на публиката. От ярките и цветни пейзажи до динамичните битки и вълнуващите приключения, филмът "Супер Марио" обещава да бъде вълнуващо пътуване, подходящо за цялото семейство.

Banner_Началото_SUPERMARIO_БЛОГ_1000x516.jpg
Вдъхновение за създаването на филма 

Идеята за филма "Супер Марио" се ражда от желанието да се пренесе магията на видеоигрите във вълнуващо и емоционално изживяване на големия екран. Създателите са вдъхновени от огромния успех на видеоиграта и съдбата на героите, за да създадат една нова и вълнуваща история, която да плени както истинските феновете, така и новодошлите.

Зад създаването на филма “Супер Марио” стои талантлив екип от режисьори и аниматори, запалени по видеоиграта и героите. Тяхната вдъхновяваща енергия и творчески подход изиграват ключова роля в развитието на историята и визията на филма, гарантирайки, че той ще остане верен на духа на оригиналната игра, като същевременно предостави на публиката ново и вълнуващо изживяване.

Banner_Героите_SUPERMARIO_БЛОГ_1000x516.jpg
Героите 

Марио е главният герой във филма. В началото е водопроводчик от Бруклин, който следвайки мечтата си, попада в играта - “Кралството на гъбите”. Там Принцеса Пийч му помага да спаси по-малкия си брат близнак от злия Баузър. Марио се характеризира като смел и решителен.

Луиджи е по-малкият близнак на Марио. За съжаление попада в “Тъмните земи”. Той, за разлика от Марио, е по-страхлив, нервен и колеблив.

Принцеса Прасковка (Пийч) се включва в приключението и помага на Марио в опита си да спре Баузър. Баузър от своя страна твърди, че тя е неговата „истинска любов“ и иска да се ожени за нея, като мечтата му е те двамата да управляват света заедно! Прасковка е изобразена като уверен лидер, който е готов да защити кралството си.

Баузър пък е главният злодей във филма The Super Mario Bros. Той е владетелят на “Тъмните земи”, който желае да завладее света с помощта на могъщата "суперзвезда". Планира да я използва, за да се насочи към “Кралството на гъбите” и да се ожени за принцеса Прасковка. Планът му обаче се проваля, когато отвлича Луиджи и влиза в конфликт с Марио.

Тоуд е верен помощник на принцесата. Още в началото приветства и помага на Марио. Той също се изправя срещу Баузър.

Донки Конг е син на Кранк Конг, който е владетелят на Джунглата. След загубата си в двубоя с Марио, те стават приятели и заедно се бият срещу злия герой Баузър и неговото кралство.

Banner_ЕмоционалнаВръзка_SUPERMARIO_БЛОГ_1000x516.jpg
Как децата се свързват с героите от Super Mario?

Децата много често се свързват с герои от различни филми. The Super Mario Bros включва много персонажи и всеки един малък фен може да се свърже с някой от тях. Най-вероятно момиченцата ще се припознаят в принцеса Прасковка. Все пак кое малко момиче не би искало да има армия от гъбки, които да я слушат. По-смелите и приключенски настроени момчета могат да се припознаят в героя Марио, а по-страхливите и свити такива биха се припознали в Луиджи. Когато някои от малчуганите са в лошо настроение, могат да предпочетат и Баузър, който иска да унищожи всичко около себе си, за да завладее света. Ако пък момчетата са войнствено и бойно настроени, могат да изберат силната маймуна - Донки Конг.

Banner_ДететоиПриключението_SUPERMARIO_БЛОГ_1000x516.jpg


>> Вижте страхотните продукти на Super Mario тук: Категория Super Mario

Детето и приключението

Този филм създава едно наистина уникално преживяване за децата. Той съдържа в себе си много различни и силно изразени образи. Те преминават през най-различни вълнуващи приключения, постижения и падения. Филмът е изпълнен с много ярки цветове и анимации, които веднага хващат погледа на децата. След като го изгледат те със сигурност ще се чувстват по-вдъхновени и щастливи. Марио и Луиджи са пример за децата, че трябва да следват мечтите си и да се борят смело за тях. В края на филма доброто печели, което обогатява въображението и мисленето, дори и на най-малките фенове.

Banner_Характеристики_SUPERMARIO_БЛОГ_1000x516.jpg
Емоционална връзка и характеристики

Филмът за Супер Марио успява да установи тясна емоционална връзка с публиката, позволявайки ѝ да се припознае в героите и техните съдби. Всеки един от тях има уникални характеристики - от добросърдечния Супер Марио до заплашителния Баузър, с които допринася за богатството на историята.. Зрителите наблюдават изграждането на образите и преминават през различните емоционални пейзажи – от тръпката за приключение до радостта от победата. Тази емоционална връзка държи публиката ангажирана в развитието на филма. Отличителните черти на героите в “The Super Mario Movie” не само ги правят интересни и разнообразни, но същевременно подчертават важни теми като приятелство, смелост и лоялност. Те предоставят на аудиторията ценни уроци и я вдъхновяват за постигането на собствените им цели и амбиции.

Banner_ИнформацияЗаНинтендо_SUPERMARIO_БЛОГ_1000x516.jpg
Допълнителна информация за Nintendo

Nintendo, като световен лидер в иновациите на видеоигри, изиграва ключова роля в създаването на aнимацията The Super Mario Bros. Компанията идва с идеята за филма, като бива вдъхновение за историята и героите. Заедно с Илюминейшън и Юнивърсъл финансират продукцията.

Banner_РазвръзкаНаФилма_SUPERMARIO_БЛОГ_1000x516.jpg
Развръзка на филма

В развръзката на филма ракетата експлодира между двата свята - Бруклин и играта. Главният герой бива погълнат обратно в града, но с него се появяват и “Тъмните земи", гъбките, маймуната, принцесата, Луиджи, Тоуд  и Баузър. Злодеят напада Марио, който се опитва да вземе “суперзвездата”. Когато Марио се чувства най-слаб, на един телевизор вижда реклама на фирмата му с Луиджи. Това му дава нови сили и героят пак се опитва да вземе звездата. Баузър напада с огън двамата братя. Точно когато си мисли, че ги е убил, те показват, че когато са заедно няма нищо по-силно от тях. Изправят се срещу злия герой, смаляват го чрез гъба и го поставят в бурканче. В резултат на тяхната упоритост принцесата е спасена, а "Кралството на гъбите" е освободено от тъмния владетел. Филмът завършва със сцени на радост и тържество, като Марио и Луиджи са показвани като истински герои, които са спасили града и са осигурили мир и щастие.

Banner_ИнтересниФакти_SUPERMARIO_БЛОГ_1000x516.jpg

Интересни факти за играта

  1. Първоначално емблематичният герой, когото познаваме като Супер Марио, се е наричал Jumpman, поради способността му да прескача препятствия в ранните версии на видео играта. В чест на Марио Сегейл, собственик на сградата, в която се е помещавала компанията Nintendo of America по време на нейното формиране, една от най-емблематичните фигури в историята на видеоигрите е кръстена на него.

  2. От първото си появяване в играта "Донки Конг" през 1981 г., Марио се превръща в емблематична фигура в света на видеоигрите, участвайки в над 250 видео игри.

  3. Въпреки че изглеждат различни по ръст, физика и поведение, братята Марио и Луиджи всъщност са близнаци. Този факт е установен в платформената игра от 1995 г. от поредицата Mario, Yoshi's Island. В играта щъркел донася близнаците на родителите, но малко след това те се разделят.

 

Видео и източници:

- https://www.indiatvnews.com/technology/news/super-mario-10-exciting-facts-you-probably-didn-t-know-about-the-video-game-legend-2023-04-10-86101


Автори: Елена Петрова и Никол Лозанова