Подаръци за любими хора

18/10/2016

В християнството традицията да се подаряват подаръци възниква в момента, когато мъдреците (някъде описани, като трите влъхви) даряват новородения Исус със злато тамян и миро. При много други народи подаръци се подаряват от най-различни добри същества, които идват от други светове, тролове, джуджета, ангели и елфи.

>>Виж Подаръци за Коледа

В наши дни подаряването е жест на внимание към тези, които обичаш и са до теб в празници и делници. Подарък е предмет, който се поднася на някого безвъзмездно в знак на уважение, обич и признателност, без да очакваме нищо в замяна. Целта на подаръците е да донесат някому щастие и усмивка. Трябва обаче много добре да познаваш този, на който поднасяш подарък, за да може наистина да му донесе полза или приятна емоция. Самият факт, че си помислил за някого, че си отдели време за да потърсиш и избереш за него предмет, който в максимална степен да отговаря на неговите интересите и начина му на живот се оценява високо. Затова ако се приготвя подарък това не бива да се случва набързо и между другото. Така рискуваме да предизвикаме обратен ефект – пуловера който никога не се носи или статуетката, която само събира прах на етажерката.

>>Виж Идеи за подаръци

На много места по света е прието подаръците да бъдат красиво опаковани в опаковъчна хартия с панделка и поздравителна картичка. Напоследък наистина се отделя много голямо внимание на опаковката. Защото тя е дрехата, първото нещо, което даряваният вижда и на нея се пада честа да го зареди с положителна емоция. Да го предизвика да помечтае и да провокира любопитството му какво точно се крие под опаковката.

Поводи при които е прието да се поднасят подаръци са рожден ден, имен ден, сватба, кръщене, Коледа, Свети Валентин. Често  обаче подаръци се правят и без повод. Обикновено те са в израз на обич към любим човек.