Детският коледен календар като изненада преди Коледа

16/11/2022

koleden advent kalendar

Децата са изпратили своите писма с желания до Северния полюс и с удоволствие слушат историите обвити във вълшебство за Дядо Коледа и неговите помощници. За тях всичко е приказно, но родителите са изправени пред отговорната задача да изиграят успешно ролята на белобрадия старец.

Знаем перфектно пред какво сте изправени – осигуряване на бюджет, търсене на качествени и безопасни продукти, проучване на истинските интереси на децата и на последно място, но не и по важност - надникване в писмото до Дядо Коледа преди изпращането му. Списъкът е дълъг, а времето е към края си.

Очакването на Коледа може да бъде изключително вълнуващо, като детският коледен календар би допълнил магията на празника. Мъниците ще трябва да отварят прозорче по прозорче, отброявайки нетърпеливо дните, а всяка изненада зад вратичката ще носи детски смях и радост в студените дни.

Коледните календарите са изминали много дълъг път от обикновените такива само с картинки или бонбони. Днес те са символ на отброяването на дните до Коледа, тематични са и са пълни с множество малки подаръчета, подходящи за момичета и момчета с различни интереси.

Ако не сме успели да ви убедим в магията на коледните календари за деца, ето и някои интересни факти.

История на коледния календар

Началото е в Германия през XIX век, когато малкият Герхард Ланг получава ръчно изработен коледен календар от майка си. Тя прикрепила 24 малки бонбони към картон – по един за всеки ден преди Коледа.

 

Защо коледният календар ще зарадва децата?

 

Кой не обича приятните изненади? Това, разбира се, има и причина. Учени са установили, че ефектът на изненада е полезен за развитието на децата. Той стимулира уменията им за учене, креативността, въображението, а също така и тяхното търпение. Самата изненада спомага и производството на серотонин в мозъка.

За децата светът е едно вълшебно място. А какво се крие зад вратичките на коледния календар, може само да се гадае. Може би вълшебна химикалка? Или красиво бижу?

Как да изберем правилния детски коледен календар?

 

Стигнахме и до най-важната точка – изборът. Всяко дете има любими игри, филми и занимания, а на пазара има различни по вид коледни календари. В нашия магазин сме наблегнали на коледните календари с филмова тематика, защото знаем колко силна е любовта на децата към потапянето в непознати за тях приключния. Например:

Със сигурност един от най-любимите филми на децата е поредицата за Хари Потър. Вълнуващите му приключения, споделени с верните му приятели, карат мъниците с трепет да мечтаят да се докоснат до магическия му свят. За щастие, при нас ще намерите коледни календари, пълни с малки подаръчета на тази тематика:

    • Коледен календар Harry Potter HogwartsОтваряйки 24-те прозорчета ден след ден, всеки малък магьосник ще е с крачка по близо до така мечтаните от него вълшебства. Календарът е приютил най-различни аксесоари и канцеларски материали, които биха стимулирали въображението и креативността на децата.;

    • Коледен календар Santoro Gorjuss Merry and Bright - Тази луксозна кутия под формата на книга се разгъва на две части, за да разкрие 25 индивидуално номерирани прозорчета-отделения, всяко от които грижливо пази специален подарък изненада. От очарователни тефтери и химикалки до декоративни хартиени ленти и канцеларски материали. Всеки елемент е ръчно подбран, за да радва и вдъхновява малкиде дами. Това ексклузивно елегантно издание на адвент календар носи истинска наслада ден след ден, чак до Коледа!
    • Коледен календар Коледен календар Paw Patrol - Отброявайки дните до Коледа, малкият фен на Пес патрул ще намира зад всяко прозорче много различни малки подаръчета - бижута, канцеларски материали и аксесоари.;
    • Коледен календар Spiderman - Кой малък супергерой не иска да е като Спайдърмен? Той е смел, добър и целенасочен, точно като вашия мъник. Календарът съдържа 24 малки подаръка - аксесоари, канцеларски материали, както и бижута.;
    • Коледен календар Frozen 2 - Този коледен календар е приютил зад вратичките си много аксесоари и красиви бижута за малките принцеси, които са в стила на любимия им филм - Замръзналото кралство. Всички подаръчета са с участието на Елза, Анна и Олаф. 

коледен календар под формата на книга Santoro Gorjuss

  • Коледни календари LEGO – Малките строители с удоволствие ще сглобят сцени от любимите си филми, благодарение на различните части в календарите. Създаването на конструкциите ще бъде полезно не само за въображението на децата, но и ще развие техните сръчност и логическо мислене. В колекцията ни ще откриете:

 

    • Коледен календар LEGO Star Wars – Зад 24-те вратички ще намерите фигурки на герои, превозни средства и аксесоари от поредицата Междузвездни войни. Задачата на децата ще е да пресъздават незабравимите сцени от филма и да се впуснат в празнични приключения с героите.;
    • Коледен календар LEGO Marvel Super Heroеs – Ако вашият мъник е любител на Marvel комиксите и филмите, то този календар е за него. В него има минифигурки на част от героите и много аксесоари, с които да се създаде едно поле за незабравима ролева игра.;
    • Коледни календари LEGO Harry Potter - В Хогуортс се скатават много тайни, приключения и истински приятелства. Развихряйки въображението си, малките магьосници ще могат да пресъздават сцени от филмите, използвайки аксесоарите, скрити в тези малки стаи на тайните, чиито врати се отварят по една за всеки ден преди Коледа.;
    • Коледни календари LEGO City и LEGO Friends – Какво се случва в града? Пред какви приключения е изправена групата приятели? Тези истории ще ви разкажат вашите мъници, след като надникнат зад всяка вратичка.

 

Коледа е празникът, който пълни душите ни с любов, топлина и уют, празникът, на който се стараем да зарадваме децата си и хората, които обичаме. Това не означава, че и през останалите дни от годината не можем да им подаряваме по нещо от сърце. Не забравяйте, че най-прекрасният и мечтан подарък за едно дете е прегръдката на мама, игрите с тате и любовта и разбирателството у дома.