Писмо до Дядо Коледа

05/12/2022

Писмо до Дядо Коледа - листинг с примерни подаръци

Дядо Коледа ли…кой е той?!

Дядо Коледа, легендарната фигура, която е традиционен покровител на християнския празник Коледа. Популярният му образ се основава на традициите, свързани със Свети Никола, който е християнски светец от 4-ти век. Твърди се, че белобрадият старец живее на Северния полюс със съпругата си, където прекарва годината, правейки купища играчки, с помощта на своите верни и неуморни елфи и джуджета, за всички деца по света. Всяка година веселият старец получава писма от децата с желаните от тях подаръци. На Бъдни вечер той натоварва шейната си с играчките и теглен от своите осем красиви и умни северни елена, полита, за да може всички да получат подаръците си навреме. Дядо Коледа се плъзга по комина и оставя подаръците, а под елхата го чака изненада от децата…Традицията повелява всяко дете да остави домашно приготвени сладки и чаша мляко за стареца.

>> Вижте още: Детският коледен календар като изненада преди Коледа

Традициите

на Коледа създават у хората много приказни и незабравими моменти. Те предоставят възможност за споделяне на вяра, топлина, уют и спомени от детството. Също така традициите насърчават съпричастността, добротата и щедростта. С една дума Коледа може да се опише като МАГИЯ...

Писмо до Дядо Коледа - колажна снимка с обръщение Скъпи Дядо Коледа.

Децата

обикновено спират да вярват в Дядо Коледа на възраст между 8 и 11 години. Откриването на истината за Дядо Коледа е част от израстването на детето, както и знак, че то развива уменията си за критично мислене.

За да може всяко дете да получи мечтания коледен подарък, то трябва да напише писмо до белобрадия старец, в което да опише какво иска да получи. Така децата развиват креативността и фантазията си.

>> Вижте още: Подаръци за Коледа на любимите ни хора

Как да познаем желанията на децата си?

Много родители не знаят за какъв подарък мечтае детето им на Коледа, затова писмото до Дядо Коледа е идеалното решение…Щом децата напишат писмото, родителите вече могат да се ориентират и да изберат най-подходящия подарък, който истински ще зарадва детето им.

Децата предпочитат да имат готов шаблон, върху който свободно да могат да пишат и развихрят въображението си, така че да може да персонализират писмата си до Дядо Коледа. Често те изразяват себе си чрез рисунки или различни лепенки и стикери. Процесът е изключително забавен и вдъхновяващ за тях!

Писмо до Дядо Коледа, разгърнато, започва с обръщението Скъпи Дядо Коледа.

Ние от Uwear.bg 

създадохме това “Писмо до Дядо Коледа” като малък жест към всички Вас, които ни подкрепяте и сте останали верни на нашия бранд.
Надяваме се да сме Ви усмихнали и да сме Ви улеснили в избора на подаръци за малчуганите!

 

Автори: Виктория Алексиева и Виктория Стоянова