Какво ново при LEGO раниците

17/03/2018

новите LEGO ученически ранициОще не сме свалили мартениците и вече мислим за новия сезон „Обратно на училище 2018“

И тази година сме партньор на LEGO  Раниците за България, и с удоволствие ви представяме новата колекция за училище 2018, като ще я сравним с тази от миналата година.

>>Вижте още 10 съвета при избора на ученичска раница

Ето новостите, които ни направиха впечатление:

Тази година в сетовете (комплекти раници) се появяват LEGO несесери с пълнеж от пособия. Досега в сетовете откривахме само несесери без принадлежности. От тази година те са предварително подготвени с  10 цветни молива (оранжев, червен, лилав, зелен, син, розов, сив, бежов, черен, кафяв) и 4 по-дебели цветни молива в основните жълт, зелен, син и червен, 2 броя черни молива, острилка с две гнезда (за тънките и за дебелите моливи), гумичка, линия и триъгълник.

ученически несесер LEGO

Пак за първи път в сетовете се появяват LEGO портмонета с връзка за закачване на врата или рамото против  изгубване.

lego портмоне

В моделите от 2018 година липсват механизмите за закрепване на мини раницата (допълнителната чантичка)  за отделяне на спортния екип, както и самата мини раница. Утвърждава се единствено торбата, тип мешка (драунстринг) за съхранение и пренасяне на спортни дрехи и екипи за физическо.

торба за спорт

На много места е намален обемът на основните раници с до 2 литра, сравнено с  аналогични модели за сметка на появата на допълнителни вътрешни отделения и джобове в обема на раницата, които да предоставят по-голямо удобство за съхранение на множество ученически принадлежности и пособия, като несесери и кутии.

>>Вижте още: Как да изберем правилната ученическа раница

Увеличена  е височината с 2-3 см, отново спрямо аналогични дизайни от миналата година, но е намалената дебелина. Новите модели са по-плътно прибрани към гърба на децата. Навярно водени от стремежа към развитието  на ергономични ученически раници дизайнерите са изнесли тежестта на раницата към гръбнака на детето без да го натоварват.

ученически раници LEGO за момичета

Няма как да не ни направи впечатление хастарът на раницата с декорации  на LEGO блокчета, който обшива вътрешните отделения, като с това се придава деликатен LEGO лукс.

ученическа раница LEGO за момчета

Новите  цветове на моделите са по-провокативни от всичко правено до сега.Няма ги преобладаващите червено на Кай и синьо на Джей по външната страна, но се появяват загадъчни магически символи, оръжия и източни дракони от света на Ninjago. Акцентът вече не е върху един само герой, а ни се представя композиция от силуети.

star wars ученическа раница

И накрая тази година се радваме на много богата тийн серия, като ни се представят  освен класически модели и голямо разнообразие от Ninjago, Friends и STAR WARS. Всичко в тях е организирано покрай гнезда за електронни устройства (лаптоп или таблет)  покрити с меки, предпазващи капаци. Отделения за ученически пособия и множество удобни вътрешни джобове.

Всички наши предложения Раници и несесери за училище вижте >> тук