Кога започва подготовката за първия учебен ден за първокласниците?

11/03/2018

подготовка за първия учебен ден

Училището още не е свършило, та да мислим за новата учебна година. Да, стига дa нямате в къщи бъдещ първокласник.

Попитахме някои от нашите клиенти, майки на първолаци - Кога започнаха да мислят те за първия учебен ден. И ето какво ни споделиха:

Гери разказа, че нейния син от ранна пролет поискал да се купуват моливи, химикали и раница за училище. Тя взе от нас страхотен сет LEGO раница още през май миналата година по настояване на сина си. На канцеларските материали ред дошъл след това – някъде към края на детската градина. Подканвани от закачките на хората около тях с познатото „Сега ще си първокласник, ще имаш раница, тетрадки….“ те още през лятото купуват почти всичко за детето за училище. Разказа ни как бъдещият първокласник предварително сам си подреждал раницата всяка вечер „на сухо“, като обаче нe давал на по-малкия си брат да пипа нищо в нея. И когато имали гости вкъщи, да се покаже раницата и принадлежностите било абсолютно задължително. Голям ентусиазъм за учене демонстрирал. Финалните покупки направили след като получили списък от бъдещата класна. И пак момчето участвало в избора на всичко, което е трябвало да се купи. Дрехи пък взели в края на лятото през септември. Сега ѝ предстои да подготви малкия си син за първи клас, който според нея не бил толкова претенциозен, като баткото, и с нетърпение чакаме да разберем дали подготовката ще се повтори в този си вид.

ученическата раница се купува отрано

Ива ни споделя, че и тя е свършила почти всичко по подготовката на първолака още през лятото. През юни купува ученическата раница от нас – най-голямото перо в приготовленията за школото. Това според нея е добре да се случи само когато детето вече си е харесало модела, цвета или героя. Ако сега тя трябваше да избира пак би се приготвила по-рано. За септември била оставила само дребните неща, които се искат в конкретното училище, за да избегне лудницата с пазаруването преди 15-ти септември.

горди момчета с новите си LEGO раници

Валя също поръча от нас и взе тяхната раницата през май, за да не я мисли в последния момент. После купи за сина си несесер, който да кореспондира с раницата, която е осигурила (същата тематика и герои). Ученическите принадлежности за несесера – моливи, химикали , флумастери, гуми и т.н. окомплектова по-късно, когато и на нея дават списъка за училище. Тетрадки и блокчета пак тогава взела.

 снимка на пърколасник с ученическа раница

Едва ли обаче всички майки на първокласници пазаруват толкова рано, за да са спокойни. Ние си спомняме за поръчки на раници и принадлежности за училище в последния момент преди биенето на първия за годината звънец. Така че наистина за всеки е индивидуално.

Всички наши предложения за раници и несесери за кампанията Обратно на училище  може да откриете

за момчета >> тук

за момичета>>тук

ученически пособия >> тук