Защо децата предпочитат тениски и дрехи LEGO Ninjago пред Nexo Knights?

  • Прочетено 1303 пъти

Скоро забелязах близнаците ми загледани в телевизора в поредния епизод на LEGO Nexo Knights. Попитах ги, дали го харесват и разбира се получих утвърдителен отговор. Споделиха още, че поравно харесват героите на сериала с тези на прочутите лего нинджи. Тогава Защо децата предпочитат повече тениски и дрехи LEGO Ninjago пред Nexo Knights?

Заедно с моите момчета се опитахме да анализираме възможните причини. Ето и заключенията до които стигнахме:

  • 1.    Сериалът с нинджите „го дават“ три пъти в делнични дни. Този с рицарите само по веднъж през почивните дни. Т.е. първите са доста по-популярни;
  • 2.    Ninjago са по-предпочитани и заради източния мистицизъм. Докато рицарството е по-близо до нас европейците, то нинджите и самураите са били винаги по привлекателни, заради тайнството на източните войни. Това за децата също важи;
  • 3.    Конструкторите LEGO® NINJAGO™ се продават у нас повече от 4-5 години и са много по-познати на децата от тези на LEGO® NEXO KNIGHTS™ които са на пазара едва от година.

 

 

Е-бюлетин

Запишете своя e-mail за нашия онлайн бюлетин и следете новите ни продукти и промоции първи. Въведете своя e-mail в полето по-долу.

Log in or create an account