Какво ново при LEGO®TEC екипи за ски

10/01/2017

ски екипи за деца

Нашите LEGO ски екипи сега с 50% намаление

Кое прави LEGO Tec дрехи от най-ново поколение? Това са именно невероятните материи от които са ушити детските ски екипи. Ето как накратко функционира Еко, трудно пропускащата вода импрегнирана тъкан на BIONIC-FINISH®ECO, продукт на RUDOLF GROUP.

>>Вижте още Воден стълб – какво означава

Защо перата на птиците остават винаги сухи и никога не се намокрят, защо по цветовете на растенията се задържат капки вода?

Подобно на структурата на перата на птиците и на власинките на растенията BIONIC използва природните еволюционни постижения, като ги превръща в технически приложения.

Хидрофобният финишен слой на якетата и панталони за зимни спортове BIONIC-FINISH® ECO е произведен без участието на токсичното съединение флуорид. Богато разклонени хидрофобни полимери със структура, наподобяваща короните на дърветата се подреждат на пластове в текстила и кристализират в специално пригодени комбинирани полимери.

Така се осигуряват множество слоеве, които изграждат мембраната на дрехите и не позволяват на водните капки да навлизат навътре към тялото. В същото време пропускат телесните пари и осигуряват дишането на материята при интензивно натоварване на децата.

>>Вижте още LEGO® TEC – ски екипи за деца

Ето и няколко препоръки от производителя, които е добре да спазваме при третиране на ски панталони и якета LEGO® TEC:

- Не перете често вашите екипи. Ако замърсяването е частично, по-добре почистете с мокра кърпа отделните участъци. Многобройните цикли на пране и гладене скъсяват живота на мембраната;

- Не давайте дрехите на химическо чистене. То може да увреди тъканите;

- Мембраната отблъсква вода, но не и мазнини. Пазете дрехите от омазняване. 

>>Вижте още Как да изберем правилното детско ски яке

 

 >>Тук може да разгледате наличните модели на LEGO® TEC

Още информация - тук