DJ Marshmello във Fortnite

  • Прочетено 9063 пъти

Милиони хора по света очакваха с нетърпение концерта на DJ Marshmello в популярната игра Fortnite.

Американският пърпормър, изпълнител на електрона музика и диджей изпълни на живо в събота 02.02.2019 в 21,00 българско време уникален виртуален спектакъл в платформата на играта  Fortnite.

Fortnite: Battle Royale e безплатна онлайн видео игра, разработена от Epic Games, която се появява през 2017г. Тя дава възможност на до 100 аватара да се борят за оцеляване  чрез битки на дистопиен остров. За тези, които не играли на играта ще сравним полето на битките с това от „Игрите на глада“.

Според разработчика на играта, в нея  има повече от 200 милиона регистрирани потребители по света към ноември 2018, което я прави най-популярната видео игра в света.

Кадри от представянето, публикувано в социалните медии, показаха в играта аватари, които танцуваха ентусиазирано по време на 10-минутното шоу, в което популярните оръжия бяха забранени.

„Сътворихме история днес“ – споделя DJ Marshmello след спектакъла. „Това беше първият концерт на живо в електронна игра в света.

През октомври 2018 Epic Games бе оценен на почти $ 15 млрд. Въпреки че играта е безплатна за изтегляне, тя генерира пари на своите създатели чрез зареждане на скринове на играчи  и други аксесоари във виртуална валута по време на игра.

Текст и снимки са от theguardian.com

Тениски Fortnite > тук

Е-бюлетин

Запишете своя e-mail за нашия онлайн бюлетин и следете новите ни продукти и промоции първи. Въведете своя e-mail в полето по-долу.

Log in or create an account