KAI от LEGO Ninjago

  • Прочетено 649 пъти

Кай е червената нинджа. Братът на Ния. За първи път се появява в LEGO конструкторите през 2011.

Той се впуска без страх срещу всяка опасност и обича да губи битки. Владее Катана самурайски меч и копие. Впоследствие затъква и шурикени в колана си.  След като измайсторява „мечът на огъня“ той става негово основно оръжие. Традиционно в битки главата му е обвита в две кърпи които оставят само очите непокрити. В последвалите сезони се появява само с шал на устата (бандана) и с рошава коса или с маски в различни златни елементи. Златен огнен дракон е нарисуван на първото му кимоно, а после и типичната емблема на пламъка. Елементът на Кай е огънят, ето защо и  нравът му е доста горещ.

Кай и неговата сестра Ния се грижат за ковачницата на четирите оръжия след смъртта на баща им. Учителят вижда в Кай неговият потенциал да бъде нещо повече от ковач на оръжия и го обучава докато овладява Спинджицу (бойно изкуство, което се проявява като завихряне с невероятна скорост). 

Кай приема предизвикателството на учителя Ву да се подготвя за нинджа, но му се налага да работи упорито, за да контролира гнева и нетърпеливостта си. Накрая вярата на учителя се възнаграждава -  Кай се превръща в смел, лоялен и обучен нинджа, който трансформира своята огнена енергия в Спинджицу. Кай е и първият от нинджите, който опитомява дракон, като помага после и на приятелите си да сторят същото.

Въобще Кай участва във всяко едно Ninjago приключение.

Kaloyan Iliev

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Aliquam eleifend eleifend adipiscing. Quisque purus tellus, volutpat ut luctus eu, egestas quis nibh. In molestie dignissim lacinia. Sed eleifend nunc neque, sed accumsan sapien auctor non. Mauris convallis, purus ut fringilla aliquam, justo ipsum pellentesque nibh, sit amet lobortis...

Website: www.gavick.com

Log in or create an account