LEGO Ninjago TCG карти за игра

25/10/2017

карти за игра Lego Ninjago

Добре дошли майстори на картите Ninjago

карти за игра Lego NinjagoЗа да започнете играта задължително трябва да притежавате началния пакет “Starter pack”.

В него ще намерите:

  • двустранна игрова арена с 3х3 и 4х4 игрални полета от твърд гланциран картон
  • удобен колекционерски албум с джобове за всяка карта от играта
  • опис на всички карти от играта и полета за отбелязване на събраните до момента
  • цветна галерия със снимки и имена на всички карти от играта
  • един пакет с 5 карти, от които едната е Специална, на герой със свръх сили който с лекота побеждава почти всички от останалите
  • допълнителна много силна единична карта Кай - лимитирано издание  „NRG KAI”.

За да сте по-силни ще ви трябват два Мултипакета „Multipack”. Във всеки един от тях винаги има:

multipack карти за игра  Lego Ninjago

  • 5 опаковки с по 5 карти всяка
  • едната карта във всеки от петте пакета е Специална, на герой със свръх сили който с лекота побеждава почти всички от останалите
  • допълнителна много силна единична карта Джей - лимитирано издание „NRG JAY”.

Картите са три вида>  Характери ( Герои и Злодеи),  Екшън карти ( те дават временни сили) и Карти возила (усилват стойностите на вашите съюзници).

Арената е с 3х3 / 4x4 игрални полета и още 2х3 полета за съхранение на карти ( возила, дек и използвани)

Има два кръга на играта

Начална (основна) игра и  Игра за напреднали

Правила на Началната игра:

Участват само карти тип „Характери“ без  екшън карти и карти возила. Също без повторки. Карти „Характери“  може да са с геори или злодей, без значение. Играта се играе от двама души. Всеки играч трябва да притежава по минимум  20 карти. Картите се разбъркват и се  поставят с лице надолу на полето „DECK”. Всеки играч тегли 3 карти и ги поставя в ръката си. По-младият започва първи. Той тегли още една карта от своята купчина и я поставя в ръката си. След това избира една от четирите си карти в ръката и я поставя  на свободно поле от арената с лице към себе си, и с главата на характера нагоре. Всички карти на даденият играч, който са с главата нагоре се контролират от него и се наричат негови съюзници. Обратно – всички карти с главата нагоре към противника се наричат съюзници на противника.

Начало на битките. Ако поставиш карта Характер в съседство до поне една карта на  противника започва битка. Картите, участващи в битката трябва да имат успоредни страни, а не само близки върхове (на диагонал).  Сравняват се стойностите на две противникови карти , които са напосредствено една срещу друга. Картата съюзник с по-ниската стойност губи и трябва да се завърти на 180о   и така става съюзник на противника. До края на играта или поне докато бъде атакувана и победена отново  картата Характер се контролира от победителя в дуела. Ако е налице равенство (еднакви стойности на съседни карти) печели играчът, който последен е сложил карта в двубоя. Ако карта Характер бъде поставена в близост до повече от една от картите на опонента  задължително трябва да бъде започната поне една от възможните битки (дуели). Ако спечели играчът  преценява дали картата му е достатъчно силна и дали ще атакува и друга карта на противника.

ВАЖНО: карта Характер, която е била победена  „обърната“ (преминала в противниковия отбор) или е била преместена от Екшън карта или Карта возило не може да започва нов дуел. Тя можа да бъде само обекът на атака.

На последната ръка играчът може да постави една от трите карти, които държи в ръцете си  на полето “DISCARD” с лице нагоре  и да изтегли нова от купчината “DECK”, за да увеличи щансовете си за успех, надявайки се да изтегли по-силна карта от своята купчина.

След като всички полета на арената се заемат  играта свършва. Печели играчът с повече карти съюзници (тези, които са обърнати към него). 

Видео представяне на играта на английски може да гледате >>тук