KAI от LEGO Ninjago

  • Прочетено 1864 пъти

Кай е червената нинджа. Братът на Ния. За първи път се появява в LEGO конструкторите през 2011.

Той се впуска без страх срещу всяка опасност и обича да губи битки. Владее Катана самурайски меч и копие. Впоследствие затъква и шурикени в колана си.  След като измайсторява „мечът на огъня“ той става негово основно оръжие. Традиционно в битки главата му е обвита в две кърпи които оставят само очите непокрити. В последвалите сезони се появява само с шал на устата (бандана) и с рошава коса или с маски в различни златни елементи. Златен огнен дракон е нарисуван на първото му кимоно, а после и типичната емблема на пламъка. Елементът на Кай е огънят, ето защо и  нравът му е доста горещ.

Кай и неговата сестра Ния се грижат за ковачницата на четирите оръжия след смъртта на баща им. Учителят вижда в Кай неговият потенциал да бъде нещо повече от ковач на оръжия и го обучава докато овладява Спинджицу (бойно изкуство, което се проявява като завихряне с невероятна скорост). 

Кай приема предизвикателството на учителя Ву да се подготвя за нинджа, но му се налага да работи упорито, за да контролира гнева и нетърпеливостта си. Накрая вярата на учителя се възнаграждава -  Кай се превръща в смел, лоялен и обучен нинджа, който трансформира своята огнена енергия в Спинджицу. Кай е и първият от нинджите, който опитомява дракон, като помага после и на приятелите си да сторят същото.

Въобще Кай участва във всяко едно Ninjago приключение.

Е-бюлетин

Запишете своя e-mail за нашия онлайн бюлетин и следете новите ни продукти и промоции първи. Въведете своя e-mail в полето по-долу.

Log in or create an account