Legoland през очите на 5 LEGO Ninjago фенове

13/06/2017

LElegoland

 

LEGOLAND е онази дестинация, която обикновено идва на ум на родителите, когато наближава някой специален повод. Така се случи и при нас. Набелязахме LEGOLAND Windsor парк, за да отпразнуваме 9-тия рожден ден на нашите близнаци. Англия ни посрещна начумерена със ситен дъжд и вятър. Но как иначе щяхме да разберем, че сме на Албиона. Докато стигнем, до парка обаче, облаците се раздигнаха специално за нас.

пред legoland

Предвидливо си бяхме купили онлайн билети и така избегнахме опашките на входа. А посетители имаше доволно. Средното време за чакане на различните атракции беше между 10 и 60 минути. Бяхме силно впечатлени от изключителната организация и приветливите лица на всички служители в комплекса. И докато нашите деца бяха с връхни дрехи (при температура около 15-17 градуса), то англичанчетата бяха по къси панталони и тениски. Когато видяхме десетки малки деца да шляпат боси и по бански в мини LEGO® DUPLO® аквапарка осъзнахме колко различни са критериите ни за топло време.

аквапарк в  legoland

В парка сигурно има близо 50 атракции, който трудно могат да се минат дори за 2 дни. Забавления за най-малките, които са още в колички, та чак до възрастните. Логично тийнейджърите липсваха. Накратко: имаше няколко основни зони, посветени на най-полулярните брандове: LEGO® NINJAGO™ World, LEGO® STAR WARS™ зона, NEXO KNIGHTS KINGDOM с огромен замък, LEGO® FRIENDS™ (Heartlake) - истинско градче с езеро и сцена в него.

Трудно бихме обобщили предпочитанията на малки и големи, но все пак ето кои са топ 5 атракциите на нашето семейство:

1. LEGO® NINJAGO™The Ride –четириместни движещи се колички/кабинки в които стоящите могат да управляват и хвърлят с дланите си огнени топки, мълнии и ледени фонтани срещу 3D врагове на Spinjitzu. Минахме го два пъти. Трябва да призная, че дори аз толкова се вживях, че все още имам мускулна треска на рамената. За да постигнете по-висок резултат задължително трябва да държите ръцете си на около 20 см. височина над сензорите. Иначе ще си останете само с мускулната треска и без точки.

lego ninjago the ride движещи се колички

2. Потокът на златотърсачите – една от активностите, които ни пренесоха във времето на Златната треска в Америка. Плащате си за правото до търсите „късове“ метал сред пясъци на изкуствени речни корита и получавате сито. Парчетата метал са толкова микроскопични, че трябва доста да се поизпотите, докато съберете няколко грама.

мината на златотурсачите в Legolang

Но бъдете спокойни – независимо от вашия успех, измерен на истински оригинални везни, винаги получавате масивен, позлатен LEGO медал за положените усилия.  

златотърсачи с медали в legoland

3. Пиратско пътешествие в търсена на съкровището. С водопад. Задължително облечете дъждобрани, защото при финалното падане от водопада водата се излива отгоре ви. Всъщност не е толкова фатално, защото на изхода се намират големи топли вентилатори в инфрачервени кабини, които за 2-3 минути ви изсушават.

legoland

4. Драконът – високоскоростно екстремно влакче, в замъка наNEXO KNIGHTSкоето бързо ви „подмята“ нагоре и надолу, и ви върти с шеметна бързина. Тук мама е притворила очи и се моли влакчето вече да спира.

влакчето на драконът в legoland

5. Реката на викингите – почти като рафтинг, само дето е по-спокойно и няма опасност да паднете в реката защото лодката е много стабилна, и големи гуми омекотяват ударите в брега.

рафтинг, реката на викингите в  legoland

Иначе навсякъде има малки и големи LEGO  композиции, които се изграждат в собствена работилница, която може също да посетите. В нея са правени невероятните сгради от MINILAND - внушителни конструкции от лего блокчета в имитация на най-известните постройки и съоръжения от англо-саксонския свят.

legoland

Също така космическите кораби от LEGO® STAR WARS™ и потопената Атлантида, която може да се види от борда на специална подводница, плуваща сред живи акули.

На две сцени (едната в езерото на LEGO® FRIENDS™ - Heartlake, а другата на поляната на LEGO® NINJAGO™) през час има занимателни представления които ангажират децата да танцуват или да усвояват мистични нинджа умения.

legoland

Могат да се видят още много влакчета, да се ползват речни приключения с лодки и гондоли. Да се „полети“ с балони. Да се правят  силови упражнения, които да изцедят безмилостно силите ви. Или да си построите минифигурки от различните сортирани части, които после да си купите и занесете в къщи.

legoland

Накрая си тръгваме, само защото парка затваря, изморени, но пълни с емоции и по пътя към хотела си спомняме детайли от изминалия празник. Пожелаваме си пак да се върнем, за да има какво ново да разказваме.