Нещо ново идва от LEGO

  • Прочетено 1197 пъти

LEGO отдавна предлагат платформата MINDSTORMS, която дава възможност възрастни и големи деца да конструират и управляват роботи. В основният сет са окомплектовани контролен център, сензори за цвят, и допир, инфраред сензор, приемник, мотори, кабели, и множество стандартни пластмасови LEGO елементи. Чрез приложение инсталиранo на обикновен таблет могат да се построят и управляват изключително лесно различни роботи.

>>Виж още Защо LEGO се превърна в най-харесвания бранд за детски играчки

Сега, обаче LEGO стартира новата платформа BOOST, насочена към 7 годишните деца. И тук в комплектът ще има всичко необходимо, за да се построят 5 различни малки робота, включително забавния Върни и роботизираната котка Франки. В комплекта ще могат да се намерят 840 лего части, задвижващо ядро, интерактивни мотори, сензори за цвят и дистанция. Отново, чрез приложение, което може да се стартира на нормално електронно устройство (iOS или Android) децата, ще получават нагледно инструкции как да програмират различните роботи, както и да правят свой собствен алгоритъм от команди. Накрая забавлението ще бъде гарантирано. Но по-важното е, че заниманията с LEGO BOOST Creative Toolbox ще дават на малките деца първото докосване до света на програмирането и роботиката и то без да излизат от вкъщи.

Звучи обещаващо, нали? Очакваме да може да се поръчва след август 2017.

 

Снимките са от LEGO

Е-бюлетин

Запишете своя e-mail за нашия онлайн бюлетин и следете новите ни продукти и промоции първи. Въведете своя e-mail в полето по-долу.

Log in or create an account