Наръчник на безумни въпроси: близнаците (част 3)

  • Прочетено 703 пъти

Отново се връщам на темата за реакциите и констатациите на хората, когато видят близнаци навън в количка или извън нея. И докато има майки, който все още се дразнят да отговарят на едни и същи неуместни въпроси, то има, и други, които са подготвили една торба остроумни отговори, и дори изпитват удоволствие да се наслаждават на реакцията, която предизвикват. А ние бащите обикновено подминаваме всичко с широка усмивка. Което не значи, че поздрави от сорта „Браво на бащата!“ или „Баща герой“ не галят ушите ни. И така, ето ги и тях – тривиалните въпроси за близнаци:

1.       „Те близнаци ли са?”- винаги границата между любознателността и риторичния въпрос е много тънка. Веднага след това, без да е получен отговор следва констатацията „О-о-о момичето колко е бяло, колко е едро и различно“-Така е, всички ние сме различни. Това именно прави света ни толкова шарен.

2.       „Близначки са, нали?“-утвърдително кимване само. Мисля, че е достатъчно за отговор? Липсата на противоречие, обаче дава крила – „Я, ама те са различни...“ Еми различни са, защото са разнояйчни. Имат сума ти и различни гени.

3.       На другия полюс – „Ама те съвсем еднакви, как ги различавате?“- Ако ги гледате отзад единият е с два върха на главата, а другият само с един – „Ами ако ги гледате отпред?“ – Е, тогава хвърляме боб. Ама няма страшно, дори да ги сбъркаме те си казват кой кой е. Задължително следва миловидното „Колко са сладки….“

4.       „Това момченцето ли е?“- За такива въпроси винаги трябва да имате под ръка утвърден международен каталог за цветове с пълната гама розово. Намира много широко приложение при разрешаване на спор за разпознаване на розови обици на ушите на набедените момченца.

5.       „Душички, две ли са ?“ – Учуден се навеждам и започвам да броя. Не, три са, третото е в багажника на количката. И-и раз, и-и два, нека любопитното надничане отдолу започне сега! J

6.       „Две са нали?“- Правилно, едното е бонус от родилното отделение.

7.       „Лелее, добре, че аз нямам близнаци“ – добре ли е, не е ли добре, никой не може да каже със сигурност. Но в такива случай идва съвсем на място познатият отговор „Господ дава на всеки, толкова колкото може да понесе“.

8.       „Нали (уж) са близнаци , а единият е синеок, а другият-с кафяви очи?“ – Ами на двамата дядовци са се метнали или пък на бабите ли бяха- не помня точно.

9.       „Твоите по любов ли са правени или са от новите (инвитро)?“- Не, от пазене са….

10.   „Момче и момиче ли са?“ - не, две момчета. „Е-ехх, не сте успели да ги ошарите!“ – ние в къщи шарим великденските яйца, но с близнаците не успяхме, явно ни е слаба боята.

11.   „Истински ли са?“ - Не, китайски фалшификат са, ама са ги докарали в болницата.

12.   „Имате ли близнаци в рода?“- Аз не знам да имаме, но ще питам булката. Тук ли ще изчакате или да звънна по телефона, като разбера?

13.   „Наведнъж ли ги родихте? Колко им е разликата на близнаците?“ – Има, няма 6 месеца, ама поне са на същата дата.

14.   „Близначки ли са? Ааа..! А защо не са облечени еднакво? Трябва да ги обличате еднакво!!!“ – ами свършиха ни вчера еднаквите дрехи.

15.   „И като са момче и момиче, що не си ги кръстили с еднакви имена?“ Мъдро, ама като не сме се сетили навреме…Така можеше за именния ден с един масраф да минем.

16.    „Близнаци ли са?“ - Да- „А, те и двете ли са ваши?“ -  едното е на комшиите, ама се редуваме да ги извеждаме на смени.

 

Отговорите, че и въпросите събра за вас Калоян Илиев, докато четеше, спомняше си и се забавляваше с коментарите в една известна facebook група за близнаци.

Още издания на наръчника за близнаци

Наръчник за безумни въпроси: близнаците ( част I)

Наръчник за безумни въпроси: близнаците/тризнаците ( част II)

 

Текстът е от блога на Мария Нуриега ЗА БЛИЗНАЦИТЕ

Е-бюлетин

Запишете своя e-mail за нашия онлайн бюлетин и следете новите ни продукти и промоции първи. Въведете своя e-mail в полето по-долу.

Log in or create an account