Защо есента е време за купуване на нови детски дрехи?

  • Прочетено 823 пъти

Вече е средата на лятото. Много от нас са оставили децата при някоя баба. Може и при дядо, но бабата убедително води в летните грижи за учениците. Късметлии сме, че с бабината помощ децата напускат големия град, а нас родителите оставят за малко на спокойствие в търсене на интересна книга, на срещи с приятели или подготовка на дълго отлагани ремонти.

И ето, че идва срещата с децата. Дали е само междинно включване „Минаваме оттук за малко и решихме да се отбием“ или пък подготовка за съвместно семейно море, то първата ни от месец среща с челядта винаги е съпроводена с желанието да ги огледаме от главата до петите. Да, струват ни се малко променени, но какво всъщност ли сме очаквали? Дрехите с които сме ги изпратили в началото на лятото, широки и удобни, сега стоят някак опънати и точно по мярка. Дали пък до септември няма да омалеят и укъсеят съвсем? Растат ли толкова бързо децата през лятото или „Баба знае как да гледа“ е въпрос с повишена трудност, на който не търсим отговор на всяка цена. Кога, ако не сега баба ще им направи баници, милинки, палачинки, пържени филийки и всичко за което се сети? Но когато се върнем назад в нашето детство ще „чуем“ познатото „Хапни баба малко, ей така без хляб!“. Тогава се усмихваме и се успокояваме, че ще продължаваме да намираме достатъчно аргументи за твърдението, че „баба гледа най-добре“ J.

 

А, и който не е съгласен с горното, като причина за наложителното купуване на нови детски дрехи наесен, спокойно може да казва, че децата са качили един размер, заради чистия въздух, лятното слънце, бистрата вода или игрите навън.

 

Весело лято!

Дрехи за есента:

  За момчета <<>> За момичета

Е-бюлетин

Запишете своя e-mail за нашия онлайн бюлетин и следете новите ни продукти и промоции първи. Въведете своя e-mail в полето по-долу.

Log in or create an account