5 нестандартни идеи за зимен детски рожден ден

  • Прочетено 18088 пъти

Децата сa радост. Децата са богатство. Те са еуфория и предизвикателство. Когато се плъзнем по наклонената плоскост на шаблоните често губим пари и удовлетвореност. Ако експериментираме нещо ново има малък риск не всичко да мине съвсем гладко, но пък спомените са гарантирани.  

Преди 5-6 години, обикаляхме парти центрове за рождените дни на нашата дъщеря, голямото ни дете. Давахме по близо една заплата, за да посрещнем подобаващо групата от деца и техните родители. Ставаше си организация, като за сватба. Пробвахме Winx club парти, принцеса парти, пиратско парти, друго парти и т.н. И добре, че свършиха темите за шаблонните рождени дни, та кривнахме малко встрани. Ето няколко идеи за празник през зимата, които сме опитали, както на топло, така и на открито, за които децата продължат да разказват.

 

1.       Нагоре, нагоре в залата за катерене. Това предложение е за деца от 1-ви до 5-ти клас. Всички малчугани се катерят по стените до отказ на мускулите. Разделят се в отбори и катерят на различни стени. Накрая има състезание по два скоростни маршрута за време в категории момичета и момчета. Тези, които не са на опашките за катерене се гонят или скачат по дюшеците по болдър трасета.  Първенците получават грамоти. Залата не е пригодена за „разсядане“ на родители. Поради тази причина и възрастни, които остават по време на празника са предимно на крака. Окуражават катерачите и не изискват никакво специално отношение – хапки, биричка, пица, безалкохолни, вино и т.н. Задължително условие е да има много вода за пиене. Единствено тя върви. Тениски и леки детски дрехи, гарантират свободата на движенията. Продължителност около 2 часа. Място – зала Gravity, комплекс Бонсист, Студентски град, София. Цена за 20 – 25 деца  около 250 лева без тортата.

 

2.       Малките хлебари вълшебници. Магическо хлебно приключение за деца от предучилищна до 4-ти клас. Наема се самостоятелно помещение в пицария. Всички деца са с престилки и с измити ръце. Първи етап е приказката на брашното. Събират се няколко маси и се разпръсква брашно. Децата рисуват мотиви, свързани с хляба. Рожденикът прави приказка по детските изображения. Втори етап – меси се хляб ( от друго тесто) и се правят фигурки. После се пекат във фурните на пицарията. Може да се подготви викторина, докато се пекат фигурките. Последен етап – консумация на собствените току що излезли от пещта ухаещи хлебчета. Родителите стоят зад малките хлебари и по желание помагат. Продължителност около 2 часа и половина. Задължителни престилки и удобни дрехи. Място – произволна пицария. Модератори – Мрежа Хлебни Къщи. Цена за 20 – 25 деца  около 300 лева без тортата.

 

>>Виж Как да изберем правилното детско зимно яке

3.       Леденото царство – занимания на открито. Без ограничения във възрастта. Наема се „ъгълче“ от ледена пързалка. Децата карат кънки на пързалка докато имат сили. Родителите пият чай с ром по перилата. Двама инструктори помагат. В празника участват и няколко пингвина за кураж. Задължителна екипировка с топли зимни дрехи, якета и ски панталони. Топъл чай и пици за децата за енергия. На финала и торта. Продължителност около 2 часа. Място – всяка зимна пързалка. Цена за 20 – 25 деца  около 300 лева без тортата.

 >>Виж Рождените дни на българчетата в Америка

4.       Нека да е рок! Тръпка за деца от 4-ти до 7-ми клас. Запознаване с места, където българските рок изпълнители стават легенди. Наема се рок училище. Следва кратка беседа, няколко хита и детайлно запознаване с основните рок инструменти от много близо. За родители няма място. Високите децибели са добре дошли. Децата са провокирани да експериментират на воля. Нещо за подкрепяне и торта накрая. Продължителност около 2 часа и половина. Цена за 20 – 25 деца  около 300 лева без тортата.

 

>>Виж Ски екипи за деца

5.       Да си направим гора в училище! В подкрепа на неконсуматорството и как да оставим диря след себе си. Себераздаване за деца от предучилищна до 7-ми клас. Взема се разрешението на училищния директор за засаждане на дървета в двора на учебното заведение. Подходящи фиданки са липа, чинар, кестен, ясен и др., съобразно разположението на мястото.  На рождения ден се кани цялото училище. Прави се плакат или покани по класовете. Вместо подарък децата носят дръвчета от разсадник, които след това заедно засаждат. Тук родителите са задължителни. Те копаят дупките и подсигуряват инструментите. Пие се само чай и се ядат меденки. Без торта. След като всички дупки са готови децата едновременно пускат в тях фиданките с пръстта от саксиите. Забавата продължава в училищния салон с лекция на Greenpeace за пчелите или на WWF за дивата природа. Правят се свещи от восъчни заготовки и различни игри по отбори. Продължителност около 2 часа и половина. Цена около 300  - 500 лева в зависимост от големината на училището. Още веднъж – тортата е извън концепцията!

Остават прекрасни спомени.

Честит Рожден Ден деца!

 

>>Предложения за зимна екипировка

 

 

 

Е-бюлетин

Запишете своя e-mail за нашия онлайн бюлетин и следете новите ни продукти и промоции първи. Въведете своя e-mail в полето по-долу.

Log in or create an account